Jag igen!

Nämen se på f.n, det är jag som får äran att blogga IGEN...

Idag har vi fixat och donat ute på gården, håller på att göra om hundgården. Den kommer bli större och snyggare och ingå i staketet som byggs runt tomten.

Emil hjälpte till med sin skottkärra och transporterade bort jord där jag grävde.

Emil fick sedan föja med mormor och morfar på kalas hos Adrian som fyller 2år, Emil ska även sova där inatt.
Det för till följden att vi ska gå och dricka ....... saft ..... hos Bettan, även Carina kommer dit. Samt min side "kuukimuffin" Jonny.

Efter vi lämmnat Emil åkte vi upp på I13 området och körde flera sök/spår rutor samt körde lite skydd med Accsa. Vi har även börjat att köra lite "skräma bort busen" och Accsa stiger i modet varje gång....
Allt gick bra och vi kände oss mycket nöjda

nä nu ska vi börja dra oss till Bettan
/ Daniel


Lugn dag!

Det känns rätt bra att vara hemma igen efter en veckas hårt slit. Fast å andra sidan är det så att man ser fram emot nästa läger redan nu. Kul var det och många trevliga personer att lära känna.

Anledningen till att jag tänkte blogga lite är för att jag fått skäll... jag bloggar tydligen väldigt lite enligt regeringen.

Idag har det varit lugnt. Anna jobbar, jag och Emil åkte buss in till stan och åt lunch med henne. Emil tyckte helt klart att åka buss var toppen. Vi är billösa då volvon är inne på stora servicen... billigt och bra :-(

När Emil sedan sov eftermiddags luren passade jag på att gå ut och köra lite näsarbete med Accsa. Vi ska köra mycket näsarbete nu då Anna tyckt att hon varit lite ojämn i spåret.
Fixade 2 st rutor 2x2 meter som jag sedan lägger ett föremål i (dolt) så får hon försöka hitta det. Accsa blir super glad när hon hittar sin sak... Detta är ju bara början, vi ska se till att göra några rutor per dag så ska vi göra det lite klurigare senare... dvs att ett spår leder ut från rutan och där ligger sedan föremålet.. osv  (Tack Nicole för rut-tips!) Jag körde mycket sökrutor med Indra under en period och det gav bra resultat.
När Anna sedan kom hem gjorde jag ytterliggare 2 rutor som Anna fick ta med Accsa . Måste ju smöra lite för Anna så hon inte tror jag ska stjäla Accsa också.... :)

Har tittat på skk-hunddata ca 30ggr om dagen angående röntgen på Accsa, forfarande inget... vi väntar med spänning. Anna ringde dom igår och fick veta att plåtarna skulle läsas idag. Snart bör vi få våran nyfikenhet stillad.

Indra får nu sin rehab träning och kylning av led med "coldhotpack". Hon tycker nog det är skönt för hon lägger sig direkt och säger inte ett pip under hela tiden. Vi får se vad tiden säger...
Bettan var här och drack lite.... och vi pratade om korningen på Brynja och Norma. Jag hoppas att Indra får vara hel och fri från medicin så jag kan kora henne senare i höst.


/ Daniel

Norpatorps kennelläger!

På onsdag förmiddag bar det så iväg med husvagn hundar och unge... Vi åkte lite tokigt innan vi tillslut hittade till Katrineholms bk.

Vi fick några riktigt härliga dagar med sol och fin väder. Accsa hade blivigt dålig i magen sedan hon sövdes under Hd Ad röntgen. Hon behövde ut flera gånger varje natt så det var lite besvärligt. Vi fick ett bra recept av Ingrid på en maizena gröt och under lördagen började magen bli bättre. Det blev dessvärre inte så mycket träning för våran del.

En som fick mycket träning däremot var Daniel. Han figgade i skyddet varje dag. Det var väldigt kul att träffa Manfred och få lite nya tankar och idéer.

Emil hittade lite nya kompisar och bäst av alla var Lova. Dom traskade omkring mellan hennes och våran husvagn och lekte hela dagarna. En annan populär sysselsättning för Emil var ju annars att besöka Ove. Ove och Ingrid bodde i husvagnen bakom våran så flera gånger varje dag skulle den oerhört populära Ove besökas :-).

image21
Emil & Lova tittar på skyddet

image22
Skydds publiken med Manfred och Micke i spetsen.

image24
 Daniel och Saltakillens Center.

image25
Daniel och Enduros Alstra (Accsas syster)

image20
Tur att det fanns lite ork att leka med bus Emil!!

image23
Enduros Alstra

image19
Micke och Norpatorps Orka i sökskogen.

image26
Isa ligger och myser i gräset.


Vi sov natten mellan söndag och måndag i Eskilstuna. Vi ställde husvagnen hos Ingrid och Ove. På måndagen skulle Daniel och Emil åka in till Stockholm och träffa Björn Tapper som Daniel skulle köpa skyddsärmar av.

Jag och Accsa passade på att träna lite. Vi körde uppletande, spår och lydnad. På spåret var hon väldigt ofokuserad på sista halvan. Men lydnaden och uppletandet gick väldigt fint.

När Daniel och Emil kom tillbaka bar det av till Strömsholm med Indra. Vi fick riktigt bra nyheter av veterinären. Indra har ingen svullnad i sitt knä längre och om någon vecka kan smärtlindringen helt tas bort. Daniel har fått ett nytt rehab program och om några veckor ska vi tillbaka för att se hur det gått. Men som det ser ut idag kommer det finnas en möjlighet för henne att hålla för att köra bruks i framtiden. Daniel kommer kämpa på med rehabiliteringen  så får vi se hur långt det räcker.

:-)  Anna

Senaste veckan.

Denna veckan har Accsa fått många träningspass...

Måndag; Spår och lydnad

Tisdag; La ett spår på väg hem från jobbet. Sedan åkte jag hem och bytte om och pacade för att åka på träning på klubben. Tog spåret på vägen dit. På klubben tränade vi skydd och lydnad.

Torsdag; Skydd och lydnad på klubben.

Fredag; Vi hade fått tid till röntgen i Eskilstuna 15,00. Ingrid var med som moraliskt stöd :-), det såg iallafall fint ut på plåtarna. Men jag kommer att besöka skks hunddata väldigt flitigt dom kommande dagarna. Jag passade även på att öronmärka Accsa.

Efter röntgen var vi inbjudan att spendera natten  hemma hos den Bahlenbergska familjen och där bjöds det på god mat och massor med hundsnack.

Fredag; Jag och Ingrid körde ett kort pass med lydnad och även lite skydd. Allt-i och Ingrid som varit på SBS läger helgen innan visade var dom lärt sig. Det såg väldigt trevligt ut!

Tack Ingrid och Ove för god mat och husrum, ni är toppen!!

127481-15
(Allt-i tar busen...)

Strax innan lunch åkte vi via Kungsör hem, vi passade på att hälsa på Daniels Farmor på vägen och blev bjudna på god mat där. Hon är en stor djurälskare och Indra och hon är riktiga bästisar, synd nog hade jag inte kameran framme när hon satt med Indra i sitt knä och blev pussad... Det såg för härligt ut, gamla damer brukar ju vara ganska rädda för schäfrar, men så är inte fallet med Signe.

Söndag; Vi har haft besök i skyddsgruppen från Erik Willner och Johan Larserud som kom ner från Sundsvall. Vi har spenderat hela dagen ute på klubben. Mycket trevligt!

127481-18
(Johan och Pirat tar Erik)

127481-17
(Monica och Hanna visar hur en snygg transport med överfall ska se ut!)

127481-16
(Emil och Alice Willner har koja bak i hundburen)


På onsdag bär det av ner på Norpators kennelläger. Det ska bli fantastiskt roligt att träffa alla nya och gamla bekanta!

:-) Anna

Äntligen tid till röntgen!

Jag har stått på en röntgenlista på Faludjursjukhus under några veckor. Dom röntgar bara på vissa kvällar då röntgen tar så mycket tid från deras övriga verksamhet. När jag inte hört något från dom sedan jag skrev upp mig på listan så ringde jag och frågade när det skulle bli någon röntgen nästa gång... Fick då svaret att dom inte kommer ha tid förren efter semestrarna. När jag nu försökte hitta andra veterinärer här i närheten så var det fullt eller semesterstängt. Började känna mig lite lätt stressad och bestämde mig för att leta även i andra städer. Jag har inte lust att vänta mycket längre nu...
Efter mycket ringande och letande fick jag så äntligen tid på Fredagen den 13e juli (:-o man är ju lite skrockfull ) i Eskilstuna. Ingrid kommer göra mig sällskap och sedan sover vi nog öven en natt hos dom innan vi åker hem till Falun igen. Så nu är det bara att hålla tummarna för att allt ser bra ut!!

Emil har varit sjuk under nästan 2,5 veckor han fick en primär herpesinfektion i munnen och virus infektion på händer och böjveck med otäcka kliande sår. Han hade närmare 40 i feber och ville varken äta eller dricka. Det blev flera läkarbesök och nu äntligen har han blivigt sig själv igen, om än lite tunnare.
image12
( En liten sjukling vilar på Accsa, hon är bara för go med brorsan!)

Han fyllde två år i tisdags och idag har vi haft barnkalas idag (söndag). Så nu håller han på och äter upp sig igen. Nu är vi lite slitna, 10 barn med föräldrar har varit här på kalaset... Det var riktigt livat.

image13
(En smal liten Emil blåser ut ljus i tisdags på sin två års dag)

Som tur är så har vi mor och far föräldrar som kan passa Emil även om han är lite krasslig, så vi kan komma iväg och träna lite på klubben.
Accsa fungerar riktigt bra i skyddet. Av och på knappen sitter där den ska. Hon kan till och med visa lite humör när figgen Jonny tillrättavisar henne i släppandet (ibland är det lite si och så med släppandet)

image14
(Accsa har hunnit ikapp en flyende figge)

Vi håller som bäst på och tränar lite på stegen. I början gick det inte alls Accsa ville inte ens gå upp på den. Nu går det bättre och bättre. Hon går lugnt och fint över nu och får hon problem med att inte hitta någonstans att sätta tassen så stannar hon, men är mycket lugn hela tiden. Hon har fått ovanan att vilja sätta sig på ett mycket suspekt sätt på vägen ner... Det har lockat till många skratt för våra träningskompisar.

image11
(Hur många poäng får man för det här??)

Det som är mest problem just nu är hoppet. Jag måste ha dk för att hon ska hoppa, annars händer ingenting. Men med dk hoppar hon bra. 
Hon måste också bli lite mer uthållig i linförigheten.
Framförgående är hon ojämn, ena gången går det riktigt bra nästa ser hon ut som om hon aldrig hört ordet före.
Apporteringen har fungerat väldigt bra sedan vi var i Eskilstuna och tränade, nu är det full fart framåt.

Vi ser fram emot att bli drillade av Ingrid under Norpatorplägret!

:-) Anna