SM i Edsbyn

Igår kom vi hem från en fantastisk SM helg. Vi kom till Edsbyn på torsdag kväll med husvagn hundar och ungar :-)
Vi camperade med samma härliga människor som förra året, Anders & Yvonne Åberg och Lena & Rune.
Rune hade fixat platser vid skidbacken i Edsbyn och det var en riktigt mysig liten camping.


På söndagen då jag tog detta kort hade flera åkt, men tidigare under helgen hade det varit fullt. Vi bodde mot skogen längst till vänster.



Lena var så otroligt lugn för att vara tävlande detta SM, hon har visserligen tävlat SM tidigare men det var i början på 90 talet i spår...
På fredagen flöt tävlingarna på finfint. Atte låg på platsen, plockade alla pinnar i spåret och hittade alla föremål på uppletandet och dom gjorde en bra lydnad. Gryyymt bra, Lena ledde inför lördagen.
Vi passade på att ha en liten förfest där vi menade på att vi absolut ville ha en "vinnarfest" på lördagen... Lena försökte tona ner oss lite, och vidhöll att mycket kunde hända under lördagen. 



Vi skålar med håller tummarna för att lördagen ska gå lika bra som fredagen.




Yvonne är fantastisk på att laga mat och under vår "förfest" åt vi rådjur, kantarellpaj och god sallad med nötter och selleri, mumma!


Under lördags morgonen fick vi rapport från Rune att söket gått bra för Lena, dom hade hittat alla figgar. Dock hade Attes sökskynke gått sönder, men rutinerade som dom är så hade dom ett i reserv i Runes ficka. Phu, annars hade det varit tack och adjö där.

Hur ofta har man sånt i reserv?? Jag skulle nog aldrig komma ihåg det, men nu har jag lärt mig att det kan vara bra att ha...

Inför planskyddet hade Lena tappat ledningen med ynka 2 poäng, så vi var hyfsat nervösa när det väl begav sig, jag kunde typ inte andas när jag ser att Atte inte hör Lenas kommando efter modprovet och därav inte släpper, hon ropar igen och då hör han... men där "rök" värdefulla poäng. Men dom satte också flera 10or så det såg hoppfullt ut.
Härligt stöd från publiken när dom lämnade planen, Atte är en "fröjd för ögat" i skyddet. Riktigt rejäl liten gosse!
Jag hade verkligen ingen koll på poängen och när sista hunden kommit fram till modprovet började Daniel hävda att detta kommer gå vägen för Lena... Med typ tre moment kvar är Daniel heelt övertygad om det så skulle bli 10 i allt på slutet så kommer Lena ända vinna. Jag, Rune och Anders hävdade bestämt att man inte ska ta ut något i förskott och vill gärna veta säkert först. När vi fick den preleminära poängen och förstår att Lena vunnit vrålade vi rakt ut!! Inte utan att båda jag och Daniel vart lite blanka i ögonen kan jag erkänna. Så grymt värdig vinnare!! En härlig och ödmjuk tjej som Lena och en sån riktig kalashund som Atte, så himla rätt!!
Lena vart direkt hon gick av plan ombedd att komma in på dopingkontroll så hon hörde bara ett stort jubel på långt håll och visste ju inte hur det hela slutat förrän hon kom ut därifrån.

Måste nämna att det fanns faktiskt flera än Lena som vi hållit ögonen på detta SM.
Frida och Best gjorde en kanonfin tävling och det vart pallen för fjärde(!!) året i rad... Så jäkla bra dom är!! En som kunnat vara med och kriga om bronspengen var Rebecca och Salsa (som låg 3a innan skyddet). Men Salsa skojjade till det lite och passade på att bita figgen en extra gång när Rebecka anslutit till Salsa efter modprovet... Det är ju det där med "att det är charmen, att allt kan hända" inom hundsoprten... Men Rebecca var nöjd med sin insats (med all rätt) och slutade 5a. Att tänka på att Salsa för 13.5 veckor sedan födde en stor valpkull och att hon är Rebeccas första tävlingshund gör att man förstår vilken bedrift denna 5e plats är! Rebecca gick med ett härligt lugn och ett stort leende på läpparna när hon var inne på planen, som om hon inte gjort annat än att tävla SM... Jag säger bara RESPEKT!! Hatten av för dig Rebecca du var gryyyym(å Salsan också såklart)!!

Appropå detta med att allt kan hända inom hundsporten så kände nog alla som såg uppletandet medlidande med Christer. Zaiko hade inte någon lust att plocka in dom föremålen som han hittade i rutan. Han var framme vid tre av dom men nope, han tog inte upp dom.
Riktigt tråkigt! Jag hade ju inte haft något emot en schäferpojke på pallen... Han fick fina stilpoäng på lydnaden för en av dom snyggaste apporteringarna jag sett!! Går inte att förklara man måste ha sett det för att förstå, givetvis hissades 10an av domaren också. Som sagt dom får ta igen det nästa år!!

Sedan var det riktigt nära (5 poängs marginal) att Accsas moster Norpatorps Zacke kom på pallen i Rapporten. Nu blev det en finfin 4e plats, inte illa av en hund som tillbringat större delen av sommaren som konvalicent efter en sträckning.


Zacke under prisutdelningen. Massor med GRATTIS!!!




Å sen kolla in vilken "girl power" under prisutdelningen i skyddsklassen!!! GRATTIS GRATTIS å GRATTIS igen ni är så jäkla bra!!!




Å här har vi dom regerande Svenska Mästarna i Skydd Lena & Atle, Super mega GRATTIS. Ni är så jäkla bra!!





Å ja det vart segefest, det var ju det vi sa!!

Tack Anders & Yvonne och Lena & Rune för ännu en mycket trevlig SM camping samvaro, detta året slog av förklarliga skäl förra året. Så nästa år så får det allt bli en favorit i repris, känn ingen press nu Lena ;-)!!


Har flera hundra bilder att gå igenom från tävlingarna, dom får komma senare...


:-) A


Hänt en del sedan sist.

Ja som sagt bloggen blir ju inte "avdammad" så värst ofta nu för tiden, men men.

Vi har hunnit med att ha en riktigt härlig semester i Danmark, kan inte minnas sist vi hade en semester utan hundar... Men vi hade det toppen och hann med två dagar inne på Legoland, en dag på vattenlandet Lalandia och hade en kanon camping där vi hyrt stuga. Det fanns massor med roliga aktiviteter på campingen. Massor med bilder finns i ett album på min facebooksida.

Igår var det MH för tre av dom fyra avkommorna efter Accsa som bor i Sverige. Gaissas husse var upptagen den här helgen så Gaissa gör sitt MH den 4e september. Hur det blir med Giacco i Norge vet jag inte än.

Hursomhelst så var det kul att se Galningarna på MH banan. Resultatet blev ungefär som jag gissat.
Gretzky är den som är mest omogen i gänget påde i kropp och knopp ;-), supergo kille med en enorm energi. Hade gissat att han gärna ville ha lite stöttning av sin matte i dom lite läskiga delarna av testet och så vart det. Han är otroligt följsam mot sin matte Annelie och vill alltid vara henne till lags. Det kommer Annelie ha god nytta av på tävlingsplanen framöver. När vi varit ute med hela hundgänget (blir ett rejält gäng ;-)) nu under helgen som hon och Björn bott här så kan hon utan bekymmer kalla in honom när han springer och busar med dom andra, en riktig guldkille <3. Gretzky är den som jag tror kommer att ha förändrats mest till det blir dags för MT.

Godin och Gosa har en lite annan syn på livet... Mita och Robert har nog fått ett och annat grått hår sedan som flyttade in ;-).
Det är inte hela världen om husse/matte höjer rösten och blir lite sur, livet är en fest i alla fall!! Dom har inte haft så mycket gratis i lydnadsträningen om man säger så...
Detta syntes också på MH banan, dom klarar sig bra på egen hand.
Godin förvånade lite på avståndsleken, vi trodde nog alla att han skulle ge figgen en riktig lekvända när han drog iväg i full fart, men han tog fram lite bastoner när han var några meter ifrån och tyckte att det var en skum gubbe som satt där... Ingen lek där inte!

Sedan hade jag inte kunnat tro att aktiviteten skulle bli så hög.
Vet att beskrivaren tyckte det var svårbedömt.
Godin vandrade omkring hela tiden. Medan Gosa även gnällde och Gretzky hoppade upp och pussade matte vid några tillfällen därför fick dom två högre. Särskillt stilla var ingen av dom men alla tre hade troligen kunnat hoppa ner ett snäpp på skalan... beror på hur man tolkar det dom gör.
Björn har filmat alla tre MHn så jag hoppas han lägger ut dom under veckan, men dom har ju 90 mil att köra hem med husvagnen så det kommer nog ta en stund innan han får ut det.

Alla tre var riktiga kamp-idioter "-Dom har en total avsaknad på självbevarelsedrift när dom kampar och leker", sa beskrivaren när vi stog och pratade. Känns som det är ett liiiitet släktdrag ;-).

Ingen av dom hade några kvarstående rädslor och skotten var inga problem.

Grattis till er alla!! Lie, Robert och Mita ni har gjort ett bra jobb med era G-uldkorn, så kul att se dom (och er)!!

Jag har massor med bilder från MHt som jag tänkte gå igenom imorgon.

:-) / A

Bättre sent än aldrig...

Har tänkt uppdatera bloggen varje kväll sedan i fredags meeen det kommer liksom av sig...

Förra veckan var vi på kennel Enduros kennelläger. Vi hade en riktig toppenvecka med rolig hundträning, gooood mat och massa hundsnack i goda vänners lag.

Hade bara min kamera framme en av dagarna... så det vart inte så mycket kort. Men jag hoppas på att kunna sno några bilder av Lie och Björn när det blir dags för MH med Accsabarnen om 2.5 vecka. Dom tog väldigt mycket bilder, så det känns som en bra plan.

Här kommer lite bilder från lydnaden:

Annelie och Passats Flexi-Fuel


Anita och Enduros Blixtra



Annelie och Norpatorps Gretzky


Lik sin mamma... en riktig goding är han!!



"Kan den här killen verkligen vara riktigt riktig...???"



Christer med Enduros Cenit


Sötnosen Cenit igen



Christer med Molars Säpo


På onsdagen fick dom som ville en liten lektion i Rapport av Kennelmamma Ingrid. Det var otroligt intressant och lärorikt!!
Efter genomgången fick vi åka ut och prova lite. Verkar vara en väldigt rolig tävlingsgren, så nu kommer vi försöka träna på lite och se vart det leder...

Här är gänget på väg till B-stationen.


På onsdagskvällen var det dags för den traditionella 5 kampen! Tigrarna mot lejonen... minns inte riktigt vilka som vann... ;-)


Här har vi 5 kampens höjdpunkt, lydnad med alternativ hund (i det här fallet Peter). Angelica och Peter fick bra betyg för sitt fina fritt följ!



Trots Angelica och Peters finfina insats så gick det inte att klå detta otippade par ;-)
Här visar Christer och Daniel upp ett stiligt kryp.



Peter kryper bra han också!!


Som sagt vi hade en riktig toppenvecka!! Tack så mycket Ingrid och Ove! Tack även till Annelie och Christer!! Annelie har lagat fantastisk mat till oss under veckan och Christer har drillat oss på lydnadsplanen!
Vi ser redan fram emot nästa år!!

Under helgen har vi packat ur husvagnen, hunnit iväg och tränat lite på klubben. Det har varit lite vänner här och firat Daniel som fyllde år i fredags. Sedan var det dags för mig att jobba några dagar igen så i måndags var det upp i ottan igen... Men jag jobbar bara denna veckan nu på lördag vankas mer semester. Då drar vi till Legoland :-D


Avslutar med THs (Terror Högosta) senaste tilltag...

Jag som började tycka att han faktiskt kan sköta sig riktigt bra utan att man punktmarkerar honom under samtliga av hans vakna timmar.

Noterade att det var väldigt tyst och lugnt (på ett dåligt sätt) när vi höll på att packa ur husvagnen...


Han var mycket nöjd med sin "makeover" och ville aldrig sluta spegla sig...


:-) / A