Tävlings rapport...

Vår käre vän Per har nu efter åtskilliga timmars arbete lyckats fixa så att vår dator fungerar igen!! Tusen tack Per, vad skulle vi göra utan dig!!!

Igår ringde klockan 04,50 och jag som måste upp och kissa flera gånger under natten kände mig allt annat än utvilad. Accsa var dock pigg och packade sig genast vid ytterdörren.
05,20 började vi köra mot Skutskärs BK för att tävla lägre spår. I Hofors lyckades jag köra på en elak liten trottoarkant när jag skulle in i rondellen (ok, jag kanske höll lite väl hög fart). Jag stannade och tittade på däcket (som för övrigt bara är typ 7 veckor gammalt) satan, en praktfull liten "bubbla" buktade ut från framdäcket... Jag bastämde mig för att köra vidare i ett lugnt tempo. Ringde min trötta och förvirrade make för att få konsultation. Han var inte mycket till hjälp så jag ringde till min pappa istället. Han tyckte att jag skulle stanna och pysa ur lite luft för att minska trycket och sedan köra riktigt lugnt. 05,50 stannade jag till på sidan av motorvägen med varningsblinkers på för att pysa ur luft. Jag hade bara sett två långtradare totalt efter vägen, döm om min förvåning när jag 30 sekunder efter att jag klivit ur ser en annan bil blinka in och stannar framför mig. Ur kliver en kille i min egen ålder och frågar om han kan hjälpa mig med något!! Han undrade väl om jag kunde vara riktigt klok när jag förklarade att jag bara skulle minska lite på däcktrycket och köra vidare och hoppas på det bästa, för jag vill inte komma försent till en hundtävling. Jag tackade så mycket för hans omtanke! Han körde faktiskt före mig och höll koll ända tills jag vek av mot Skutskär (trots att jag körde under hastighetsgränsen), så nej han trodde nog inte att jag var riktigt klok ;-), och behövde ett vakande öga.

06,50 rullade jag in på Skutskärs BK, samlingen var 07,00. Phu, Jag han fram, och däcket hade inte exploderat.

Vi fick börja med spåret och åkte iväg ganska direkt efter samlingen. Jag hade spår nr 6. Påsläppet gick helt ok, det var lite risigt och när man är gravid i 8e månaden så är man ju inte helt smidig så jag snubblade till lite över riset och Accsa stannade upp och tittade dumt på mig och såg också då att domarna gick med oss... det var dock ett ytterst kort avbrott och hon fortsatte fint in i en höger vinkel. (Betyg 9 resp 9,5 på påsläppet.) Resten av spåret gick hon super fint, jag lyckades snubbla en gång till (har lite problem med foglossning så benen gör inte alltid som jag vill) då kom Accsa fram till mig och jag lyckas naturligtvis trampa på henne när jag skulle upp igen. Tur att domarna bara gick med 100 meter det såg nog ganska roligt ut när jag vältrade mig fram ute i skogen :-). Efter denna lilla snubbling i spåret så cirklade hon lite innan hon tog upp spåret igen (min gissning är att det var då vi missade en pinne). Nåja hon jobbade toppen bra och vi kom fram till slutpinnen på 12 minuter och hade 6 pinnar med oss. Jag var ordentligt svettig efter detta. (Betyg 9-9 på spåret.) Totalt 235,25p på påsläpp och spår.

När vi kom tillbaka var det dags för lydnaden:

Linförighet: 7,5-7 (tränger, släpper ngt i hö sväng)
Framförgående: 7-7,5 (ngt seg ut drar snett)
Platsläggande: 8-9 (ngt segt)
Inkallning: 9,5-9,5 (segt avslut)
Kryp: 8,5-8,5 (föraren går ngt böjd)
Apportering: 7,5-8,5 (avslut, tugg)
Hopp: 9-9,5 (dk med kroppen i avslut)

Totalt 206,25 poäng.

Jag ringde till kennelmamman Ingrid och uppdaterade henne om läget. Hon har så bra koll på poäng och poänggränser. Grattis sa hon då har ni redan säkrat uppflyttet. Gissa om det kändes skönt!
Nu kunde det bara bli bonus poäng på budföring och platsliggningen :-D, gött. 
Budföringen och platsliggningen gick bra och vi fick 10or på båda delarna. Totalt 531,5 poäng och en 3e placering.
Accsa har fungerat kanon under dagen och jag är så himlans nöjd med min lilla tjej!!
Jag träffade också flera nya trevliga bekantskaper! Bla Maria Westling och hennes man som har kennel Entré. Marina vann vår klass med fin fina 547,5 poäng!

Ann & Dille tävlade i högre spår och nollade tyvärr uppletande, detta trots att dom fick in fyra föremål. Men tre hörn flaggor och ett  föremål imponerade tydligen inte på domaren. Dom hade en sönderklippt orange overall (armarna och benen) uppknutna på trä pinnar som hörn avgränsningar. Dille fick slita ordentligt för att få med sig dom och vem kan klandra honom, dessa tygtrasor är helt snarlika föremål som man kan använda skarpt. Nåja Ann kom på en 2a plats totalt och nästa gång sitter uppflyttet, det är jag säker på! Nu får Dille ladda om inför nästa helg då han och hussen tävlar polishunds SM i Karlstad. Vi ska givetvis dit och hejja!!

Daniel har varit i Enköping idag och tränat spår med Rune. Han var så nöjd när han ringde hem, Rune hade kommit med massor av bra tips. Daniel var så oerhört tacksam för all hjälp! Både Accsa och Fox hade jobbat bra idag.

Nu ska jag gå och laga mat till den hungriga familjen... Tusen tack för alla glada tillrop och grattisar i mobilen och i gästboken, det värmer! Och tack Ann och Ingrid för allt moraliskt stöd igår, det var en medtävlande som sa det till mig i går efter att jag pratat med Ingrid för 2a gången att "vilken härlig uppfödare du verkar ha!". Ja absolut, hon är den bästa! svarade jag!

:-) A



Bättre sent .....

Under helgen var vi i Västerås och tittade på bruks SM. Det var strålande väder och det vart en riktig toppenhelg!
Det har tagit en förfärlig tid att ta sig igenom alla bilder då vår dator håller på och lägger av fullständigt. Den hänger sig HELA TIDEN!!! Nu i helgen som komme så ska vår datakunnige vän Per få nolloställa den helt så får vi se om det hjälper...

Hur som helst tillbaka till SM... Emil var riktigt laddad med sin flagga i högsta hugg skulle han hejja på Lennart och Frida!



Lennart och Wilse på lydnaden.



För att hålla Emils humör uppe så fick han låna vår lilla kamera under lördagen och knäppa lite egna kort... Jisses så poppis det blev. Jag har fått tömma minneskortet på x antal suspekta bilder på suspekta kroppsdelar från diverse folk.



(Här har han lyckats fånga Fridas vattenflaska på bild... )

Det som har varit en av helgens mest spännande inslag för Emil att hålla reda på är Fridas vatten... Hon har magnetiserat vatten och blandar ibland i ett algpulver som gör att det blir grönt. Så att titta vilken färg Fridas vatten har är ytterst spännande. Emil kallar henne för övrigt för Frida "hon som dricker grönt vatten" typ som ett efternamn.

(Här är en av de få bilder han lyckades ta som man faktiskt kan se vad det är. En sovande Best som vilar ut efter lördagens tävlande...)


På söndagen var det dags för planskyddet Lenart och Wilse gick ut som 6a (omvänd startordning).

(Wilse in action)


Det var en fröjd att se dom på plan Wilse är en riktigt rejäl gosse!

(Wilse in action igen)


Lennart och Wilse slutade på en finfin 5e plats!!


Här har vi den lilla "fanclubben" det gäller att rusta upp med bra prylar. Vi lämnar inte huset utan vår bärbara DVD. Den är värd sin vikt i guld ;-). Lite godis och annat smått och gott i packningen gör att man slipper missnöje när mamma och pappa vill se på hundtävling. Perfekt att hitta trevliga jämnåriga kamrater också!


Sedan näst sist av alla var det så Fridas och Bests tur att gå ut på skyddsplan.

(Best i bevakning)


Det var några nervpirrande minuter innan vi fick höra det preliminära resultatet. Frida och Best hade vunnit!! Vilket team!!

(Emil förhör sig om att Frida har druckit sitt vatten... Han är helt säker på att det var pga det gröna vattnet som hon vann)


Att kunna behålla nerverna under en sån här tävling är nog inte det lättaste. Både Frida och Lennart har ändå verkat så himla avspända... riktiga föredömen för en annan!!

Vilken fantastisk syn!! En dalkulla överst på pallen!!!


Ett super STORT GRATTIS till Frida & Best samt Lennart & Wilse!! Ni är helt toppen!!

Nöjda efter helgen körde vi kosan hemåt igen. Vi kom hem sent på söndag kväll. Kändes lagom kul att gå upp till jobbet när klockan ringde på måndag.

I tisdags var vi på klubben och tränade lydnad, platsliggning och budföring med skott. Det kändes riktigt bra. Idag var jag också ut till klubben och blev kommenderad i lydnaden av Lasse (vår ordförande). Han tyckte det såg bra ut och som lägsta betyg skulle han ha satt på krypet (7.5-8) då hon var lite hög bak på slutet. Dom övriga momenten har vi goda förutsättningar att få höga poäng på.... Spåren har fungerat bra nu. Hon har som max missat en pinne någon gång. Men som sagt det gäller att kunna behålla nerverna under kontroll också.
Nåja vi får se hur det går på lördag.

Nu är det hög tid för mig att sova.

:-) /A

Vardag igen...

I går var det så dags att återgå till jobbet igen, efter sex veckors semester. Jag brukar få ca 50 mail i veckan så det fanns lite att ta tag i om man säger så...

Sista semesterveckan har gått åt till att få klart ute på tomten. Vi är ännu inte helt klara med nya hundgården och allt staket är inte heller helt klart... Det blir så när man prioriterar att åka på hundläger istället för att vara hemma och jobba :-D.
Daniels föräldrar kom hit i slutet av veckan och åkte hem i lördags. Dom och även mina föräldrar hjälpte oss med att rensa ur garaget och vi åkte till tippen med två släpvagnar fulla med skit.... Det är så skönt att slänga saker!!

I fredags blev Accsa moster till 8 små sötnosar. Enduros B-kull föddes och det är så kul att följa vår ambitiösa kennelmammas dagbok i bloggen.

I fredags fick jag meddelande om att jag kommit med på lägre spår i Skutskär 30/8!! Äntligen kommer vi med!!! Det kändes dock lagom roligt eftersom förra veckan var hon sämre än någonsinn när vi var ute och tränade spår. Men nu är hon sig lik igen och jag kommer se till att köra mycket olika typer av spår under tiden som är kvar innan tävlingen. Idag körde vi två kortare med mycket vinklar. Hon skötte sig mycket bra, lite slarv med en pinne bara.  Nu har Daniel och våran granne stuckit iväg ner på elljusspåret för att springa milen. Accsa är hans optimala löpar kompis. Hon springer hela tiden med lös och håller kontakten med Daniel utan tjat. Man har henne alltid inom synhåll och hon är inte intresserad av vilt eller andra motionärer eller hundar ute i spåret... Man skulle kunna säga att Fox och Isa utan bekymmer gärna hittar på lite alternativa aktiviteter under en löptur, så dom får stanna hemma med mig.

Daniel och Fox har haft tjänstehundsträning hela dagen så Fox är en mycket nöjd och glad liten mallenusse som ligger och sover gott på mina fötter.

På fredag styr vi kosan mot Västerås där vi ska titta på SM. Det ska bli kul! Förhoppningsvis träffar vi på en massa hundvänner också! Emil är tokladdad och ska ha med sig sin flagga för att heja på Lennart och Frida i skyddet. Han kommer väl lagom hunnit tröttna innan det blir deras tur. Det kommer gälla att packa mycket roliga saker att aktivera honom med...

Nu ska jag softa lite i soffan!

:-) A


Tillbaka från västkusten...

Sent på lördagskvällen var vi hemma igen efter en och en halv veckas semester på västkusten... Vi åkte på torsdasmorgon efter att vi hade hunnit fira Daniels 30års dag här hemma på onsdagen.

Den mest uppskattade presenten var nog utan tvekan den nya systemdigitalkameran som Daniel fick från sina föräldrar!!

Vi började med att besöka familjen Martinsson i Ljungskile några dagar. Våra snälla grannar fick passa Isa så vi hade bara Fox och Accsa med oss. Men eftersom Veronica och John har tre hundar så var det gott om hundar i alla fall :-).


Härliga Am. Akitan "Molle", en riktig nallebjörn!


Det var riktigt varmt så vi tillbringade dagarna på stranden. Emil simmade lite motvilligt i havet och klagade på att han tyckte att det luktade bajs av all tång som låg på stranden och att slatvattnet smakade blä!! Han gillar insjöar bättre...


På söndagen åkte vi till Lysekil och installerade oss i det hus som mina föräldrar hyrt. Dit kom också min bror och hans familj.

Villan hade nio rum så det fanns gott om plats för hundar och ungar. Vi hade någon kilometer ner till havet.


Hundarna fick djupfrysta märgben för att svalka sig i värmen... mycket uppskattat!

Efter helgen ringde flera av våra bekanta hemifrån Dalarna och frågade om vi blåst bort. Tydligen var det storm och oväder i hela landet och värst var det i Göteborgstrakten. Vi hade dock inte särskilt blåsigt och under veckan hade vi bara någon enstaka regnskur. Så vi verkar ha haft tur med vädret trots allt.

På onsdagen stannade mina föräldrar i Lysekil med hundarna och vi andra begav oss ner till Göteborg och Lisseberg.
Att vara gravid och älska åka karuseller är typ sämsta tänkbara kombination, så jag fick denna gång nöja mig med att åka barnkaruseller med Emil och brorsans yngsta dotter Madde. Lagom kul :-(...



Här kommer brorsan med familj ner från Flumride!!


I Lysekil hade vi flera härliga dagar med utomhus aktiviteter. Barnen fick fiska krabbor och bada. Fox har fått ta det lugnt med sitt ben men nu syns inga tecken på att han har ont längre, så Daniel kan börja köra på som vanligt igen. Han ska dock ta det försiktigt med att ha honom lös i skogen. Han anpassar som sagt inte alltid sin fart efter terrängen och den farten har inte avtagit efter två veckors koppelvila om man säger så ;-).




Söt tjej!!



Här försöker hon apportera en krabba som barnen tappat.



Krabban uppskattade dock inte detta och Accsa blev snabbt varse att krabbor kan göra ont i små schäfernäsor...


Jag har fått PM från ytterligare en lägrespår tävling med meddelande om att jag fått reservplats... 8e reserv i Bollnäs :-(. Väntar besked från Skutskär dit jag är anmäld den 30e. Har verkligen oflyt med lottningen i år...

Vi hade fått en skiva med fina bilder från Norpatorplägret med posten, Tusen tack Christer!! Dom ska jag se till att gå igenom lite nu tänkte jag.

:-) A