Äntligen friska...

Alla utom Daniel har varit mer eller mindre sjuka senaste tiden. Jag och Emil lyckades få influensa och det var längesedan jag kände mig så risig. Emils feber höll i sig i ungefär en vecka :-(.

Febrig Emil som bara vill ligga ner...


Erik hade feber i två dagar och har klarat sig ganska lindrigt, som tur är.

Men nu är vi äntligen friska igen och denna vecka kan Emil vara på dagis som vanligt igen.

I måndags var våran kompis Johan hit med sin labrador kille Nicke. Han är en riktigt go liten kille som är full av bus.Vi tog en tur med hela hundgänget ut i snön.

Johan och Daniel pulsar i snön med alla vovvar som busar runt benen på dom

Det är inte så farligt som det ser ut... Sekunderna senare ligger Nicke djupt nermulad i snön. Exo är den äldre av dom två och kan utan problem låta Nicke som är en liten flugviktare i jämförelse få se hur en snöhög ser ut inifrån. Men Nicke är inte någon fegis utan provar lite då och då att visa lite attityd. Exo är ingen kille som hetsar upp sig i onödan utan tar det hela med ro.

Vi är väldigt nöjda med Exo han är en mycket stabil och trevlig hund som har kommit bra in i vår flock. Det har även fungerat bra när Daniel har tränat med honom på jobbet. Igår var han på veterinärbesiktning, nu väntar vi på att alla provsvar ser fina ut. Sedan kommer Exo få stanna kvar hos oss och Daniel kan ta honom i tjänst. Håller tummarna för att allt ser fint ut (men vi tror det), så Daniels sökande efter en fyrbent arbetskamrat äntligen kan vara över.

Exo är en riktig husse hund... Accsa är alltid där jag är, sitter jag och ammar ligger hon vid mina fötter, duschar jag ligger hon helst inne i badrummet. Är hon inte med mig ligger hon i min fotända på sängen och sover. Exo följer Daniel på samma sätt. Här om dagen undrade vi vart vi hade våra "schäfernäsor", när vi tittade in i sovrummet låg dom i varsin fotända i vår säng och sov som små rävar... så söta! Isa vet man alltid var man har... i närmaste soffa :-).

Tycker Isa tappar mer päls än vanligt och att Exo är mer intresserad av att nosa henne i rumpan... kanske löp på gång. Får hoppas det, och att hon drar i gång Accsa. Just nu är det svårt att planera våren när man inte har någon aning om när Accsa ska behaga löpa nästa gång...

Avslutar med vår lilla solstråle som har fått börja sitta med oss när vi äter i en egen stol.



:-) A

En trevlig helg!

På fredag eftermiddag bar det av till Eskilstuna, med hundar och ungar :-). Isa fick vara hos Sara som är en kompis till oss. Där har hon det toppen och får vila lite från dom busiga ungdomarna.

Vi har blivit väldigt duktiga på att packa sedan vi blev två barns föräldrar. Skulle man rada upp all packning och alla hundar och människor som ska packas så skulle man aldrig tro att allt får plats i en v70 med takbox, vi har som tur är en väldigt STOR takbox och den slukar mer än man kan tro. 

Emil tittar på sin dvd och är alltid nöjd i bilen oavsett hur långt vi åker... har sagt det förut och säger det igen, den bärbara dvdn är värd sin vikt i guld!!

När vi kom fram till Ola (Daniels gudfar) bjöds det på god middag bestående av kantarellsoppa sedan vildsvin och älg, mumma!!
Ola och Amy hade lånat en mysig stuga vid en bondgård 1km från deras hus. Bonden hade tydligen många små hus på tomten som han brukar hura ut.

I denna mysiga stuga bodde vi under helgen!

Daniels mamma, pappa och syster kom också till Eskilstuna och under lördagen åkte Gunilla och Magdis med Emil och Erik på en liten tur för att hälsa på släktingar.
Ola, Daniel och Kalle var ute och jagade vildsvin. Jag passade på att gå över till Josefina för att få titta närmare på Bolt.
Ingrid och Allt-i var ute och tränade rapport.
Bolt var en härlig liten kille som är så där skönt lufsig i kroppen som en valp ska vara. Han hade fullt sjå att hinna med Accsa och Exo

Dom hade väldigt roligt tillsammans. Bolt var mycket imponerad av Exo, som var den första vuxna hane han fått leka med.


Jag gissar att han sov gott efter sitt busrus :-) 


Han börjar bli en ganska stor kille även om det lär dröja innan han kommer upp i Exos storlek...


Öronen kan faktiskt stå (om än med lite hjälp från vinden..)
Det var kul att så träffa honom IRL. Han var en riktigt go liten kille!

Efter att vi varit och besökt Bolt körde jag lite uppletande med våra hundar i närheten av vår stuga. För att sätta lite extra fart på dom så fick dom göra några skick tillsammans (bara ett föremål utlagt). Oj vilken fart och motivation att först hittta grejjen och komma med den till mig.

Dom är riktigt kamoflerade i sluttningen...


Sista skicket hittade Accsa föremålet först. Hon är ju en riktig intrig apa så istället för att direkt komma till mig hejdar hon sig och börjar titta efter Exo, han hade inte sett att hon hittat föremålet och letade på för fullt. Hon stog ett tag och bara tittade på honom sedan börjar hon gå närmare för att riktigt visa upp grejjen. Det såg så kul ut, jag skulle velat ha det på film! Efter sin demonstration kom hon till mig med en ivrig Exo i släptåg.

Accsa (i ringen) står tyst i busken med grejjen i munnen och bara iaktar Exo (vid pilen) som har fullt upp med att leta...


Efter denna lilla övning gick vi en sväng. Hade med en kampdutt som dom sprang och jagade varandra med. Exo kan ibland vara lite slarvig med att släppa sina prylar, när Accsa är med blir han av med dom i ett nafs om han inte håller i ordentligt. Numer är han mer noga med sina saker...

Det blir dock aldrig några gruff mellan hundarna. Dom kan leka fint och kampa tillsammans.


När alla kom tillbaka hem till Ola var Emil trött efter dagens utflykt och fick ta sig en powernap. Jägarna satt nöjt och berättade om dagen i skogen (dom sköt ett vildsvin). Daniels pappa hade kamera med sig så vi ska få lite bilder senare.


Accsa höll Emil sällskap när han vilade...
På lördagkvällen fick hela gänget god middag hos Ove och Ingrid.



Bolt fick chansen att leka med sin favoritkompis igen.


Det är så kul med hanhundar som har bra signaler. Exo bjuder in så Bolt får bita honom i halsen. Sedan är brottningen i full gång. Det var full fart på Bolt!


Erik var trött efter gårdagen och sov länge på söndagen. Inte bara han utan även Emil, vi sov till 10 innan vi åkte ner till Ola och åt frukost. Daniel och Ola var ute på lite mer jakt under söndag förmiddagen, det resulterade i en älgkalv och ett rådjur.
Vid lunchtid var vi färdigpackade och begav oss hemåt. Vi stannade till på Eskilstuna BK där Ingrid och Josefina var och tränade. Vi körde ett kort pass med Accsa och Exo innan vi åkte hem till Dalarna!

Ikväll ska vi få barnvakt och åka till brandstationen med hundarna och miljöträna lite.

:-) A

Dax att uppdatera...

Emil har tillbringat en stor del av sitt jullov i Stockholm hos sin farmor och farfar. Där har han fått gå på naturhistoriska och vasa museét. Han firade nyår där och Daniel jobbade så jag, Erik, Isa och Accsa var hemma hos Annelie och Eriks kusiner efter som min bror också jobbade så skulle dom också vara ensamma annars. Vi hade en väldigt mysig kväll! Trots att det är riktigt kallt så var det många som trotsade kylan och var ute och sköt raketer. Förra veckan hade vi som kallast -26 grader...

Accsas skendräktighet har börjat lugnaner sig. Hon har ingen mjölk längre, men är väldigt vaktig och skum i humöret. Så fort en granne rör sig utanför huset morrar och skäller hon. Så brukar hon aldrig göra annars...
Vi får hoppas att Isa drar in henne i ett löp lite tidigt så hon kan få riktiga valpar att vaka över i framtiden.

Nu i helgen ska Daniel och hans pappa med Ola (Daniels gudfar) ut och jaga vildsvin i Eskilstuna. Så vi åker dit hela familjen och sover över under helgen. 
Det är perfekt eftersom Ola bor granne med min kennelmamma Ingrid (världen är bra liten). Jag har inte sett Bolt IRL så det ska bli väldigt kul att ses! 

Blev inte några bilder i bloggen idag, men ska se till att ta många kort nästa helg!

:-) A