Oj vad tiden går...

Det känns som om våren redan har kommit...

Förra helgen var det bevakningsträning igen. Accsa kändes lite disträ, både under lydnaden och patrullstigen. Hon har börjat slarva i lydnaden och sätter sig lite snett. Har även svårt att hålla bra kontakt när det är saker som händer runtomkring... Jag har gått tillbaka lite och kör korta stunder då jag fokuserar på att hon är rak och håller kontakt, mycket olika riktningar och korta förflyttningar. Jag försöker använda mig av ett lite roligare kroppsspåk för att intressera henne.

Har också plockat fram klickern igen. Har kört med target stickan idag och Accsa var med på noterna direkt, jag lägger den några meter bort i hallen och hon springer dit och puffar på den (några gånger var den så rolig att hon tänkte hämta den åt mig). Den kommer bli ett bra stöd när vi ska börja med framförgåendet.

Dagens lydnadspass var ändå riktigt bra måste jag säga. Hon var rak och fin i sina sättanden. Jag hjälper henne genom att vrida min överkropp när hon sätter sig. Då har det blivit riktigt rakt och bra.

Lägganden under gång körde vi några stycken idag men jag ska fundera lite hur jag ska göra med det för hon lägger sig inte tilräkligt snabbt. Ska stycka upp momentet tror jag... Ska klura lite på det. Ingen idé att nöta på med ett moment som blir halvbra, det är ju 10-orna vi siktar på ;-).

Har också börjat med hoppet... vi är på en väldigt låg nivå än, men hon hoppar iallafall.

I förmiddags kom två kompis par hit och hälsade på. Det ena paret har en "grandis" kille på 10 mån, dom andra har en 7 årig blandis tik. Vi gick ut på "prommis" med alla hundar utom Indra (hon vill inte så gärna underkasta sig blandisen...). Accsa och grandisen lekte oavbrutet, han hade inte en chans att komma ikapp denna snabba lilla brud :-). På vägen tillbaka var Accsa riktigt trött och sov sedan väldigt gott.

Helgen som kommer så ska vi på helgläger på Strängnäs BK. Ingrid kommer också att komma, det blir perfekt att få lite hjälp med lydnaden, vi behöver lite nya tankar och idér. Med det här våriga vädret kanske man till och med kan lägga årets första spår.
Jag ser iallafall fram emot en riktigt trevlig helg!

:-) Anna

Bloggen fungerar igen...

Nu har äntligen bloggen blivit normal igen...

Mitt tidigare inlägg fanns kvar så nu har jag publicerat det lite i efterhand.

Vi har haft en väldigt lugn helg. I dag var Daniel och Indra på räddningsträning. Accsa var hemma och gick på promenad med mig och Emil och min kompis Carro med hennes son Wille.

Sedan skulle vi på ridhusträning 16,00 och när vi kom dit var ingen annan där. Vi ringde och fick höra att träningen var flyttad till18,00. Dom trodde att Daniel visste om detta. Men han hävdar bestämt att så inte var fallet... Hur som helst så gick vi ut och gick med hundarna i skogen i närheten. Det är stora åkrar vid skogen där Indra och Accsa fick kämpa i den djupa snön när dom skulle springa och jaga varandra. Indra hämtar oftast en pinne sedan är jakten i full gång.
Sedan fick hundarna vila fram till 18 då jag åkte tillbaka till träningen själv. Daniel ska jobba natt och stannade hemma och vilade. Emil var hos mina föräldrar.

Vi började med lydnad. På platsliggningen så låg Accsa ner hela tiden. Men hon var väldigt "nosig" och låg och vred och vände på sig i hopp om att hitta lite smaskigt hästbajs att mumsa på. Jag vet inte hur mycket jag ska korrigera. Men jag sa med lugn röst Nej. Då tittade hon på mig och fick beröm (hon låg ner hela tiden). Efter en stund började hon nosa omkring sig igen och jag körde samma procedur igen... Känns inte som om det hade nån värst långvarig effekt... Men jag vet inte hur man ska göra för att få bort nosandet. Tankar om detta mottages gärna...
I övrigt fungerade lydnaden ok. Lite okoncentrerad och satte sig lite snett ibland. Men i det stora hela helt godkänt.

Skyddet gick bra. Vi kör ju bara väldigt lätta bitövningar, det tycker hon är super kul...

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon.

:-)

Accsa 1 år!

Tänk att tiden gått så fort!
Jag satt i en bil på väg till Uppsala när Carina (Norpatorp) smsade mig... Nu är hon född!
Vilken lycka! Som tur var så uppdaterade kennelmamman sin hemsida dagligen så alla vi valpköpare kunde följa vad allt som hände i valplådan.
127481-6

Så här såg hon ut då... mitt lilla pyre! Eller lilla och lilla hon var ju faktiskt allmänt kallad Tjockisen:-).

Det kommer bli ett mycket spännande år vi har framför oss nu med MH, röntgen och tävlingsdebuter.


Jag och Emil har varit sjuka hela veckan :( så den mesta tiden har spenderats i sängläge. Vi är dock feberfria nu och jag siktar på att kunna jobba på måndag.
Daniel och A-K verkar ha klarat sig bra som tur är, så dom har fått ta hand om schäferflickorna. Isa befinner sig i Skellefteå och tävlar med Cajsa i drag SM.

Så till dom rätta svaren i utmaningen...

1, Rätt, Ja jag föddes i USA när min far spelade i NHL.

2, Rätt, Hur konstigt det än låter så är jag faktiskt allergisk mot pälsdjur. När jag var yngre var det betydligt värre än vad det är idag. Numera är det bara vissa pälstyper jag reagerar på. Mina egna djur fungerar bra :-)

3, Rätt, Jag som är helt icke religiös gick med på att låta mig bli spådd av en tjej som jobbade på en affär där jag brukade handla. Jag skulle minsann se till att genomskåda hennes bluff... Det blev inte riktigt så, många av dom saker hon sa kan jag än idag inte förklara hur hon fick fram...

4, Rätt, Är man allergisk och mycket djurkär så skaffar man sig många märkliga husdjur. Min stackars sköldpadda Kickan fick under årens lopp många vänner i sitt akvarium...

5, Fel fel fel, Jag skaffade mig en dålig relation till vin i unga år... Jag drack nån märklig hemmagjord ojäst smörja. Jag var spysjuk i ett dygn... nu mår jag dåligt bara av lukten.

Detta var allt för idag.

:-)