En hälsning från hundhimlen...

Jag har tillbringat helgen på Kick-off i Stockholm med mitt jobb. Det har varit en riktigt bra helg!

När jag satt i bilen på väg hem från Stockholm idag så ringde pappa.
Han och mamma hade tagit med sig Emil till vår skidstadio Lugnet i Falun. Där det var dragtävlingar. Min bror och Emils kusin Madde åkte också med dit.
Det var naturligtvis massor med fina Vorsteh hundar där men den första hunden dom såg när dom kom dit var så fruktansvärt lik våran gamla Isa, så dom fick lov att gå fram och hälsa.
Å hur osannolikt det än kan vara så visar det sig vara Isas kullsyster!! Snart 13 år gammal!
Dom tog kontaktuppgifter till hennes husse så jag också ska kunna få chansen att träffa dom.

Kändes nästan lite kusligt, dom hade precis samma "uttryck".
Kändes lite som om vi fått en hälsning från hundhimlen <3

När jag kom hem från Stockholm blev det soffmys med Erik som är lite febrig. Vi tittade på 101 dalmatiner och den var riktigt bra tyckte Erik. Självklart var vi inte ensamma i soffan... På något omöjligt sätt så lyckas alltid en viss svart hund pressa in sig oavsett hur trångt det är...

På eftermiddagen fick vi besök av våran vän Lotta Lejdström och hennes Olof var också med!! Det var väldigt längesedan vi sågs, så det var verkligen kul att träffas igen!!

Nä nu måste här sovas! Både jag och barnen är rejält förkylda så lite sömn kommer sitta fint!

:-) //A


Jag håller Bloggandet igång!

Ja i alla fall på helgerna ska jag försöka hålla igång bloggen.
Det har blivit minimalt med hundträning för mig under veckan.
Har bara gjort några korta pass inomhus. Kör en del position och koncentration med både Wasp och Gosa. Det är annars ganska svårt att hinna få till något när jag kommer från jobbet. Då ska jag hämta barn på dagis/skola ge dom mat lägga dom osv. Sedan är det ju helt kolsvart ute. Men det står inte på innan det börjar bli ljusare ute, ser verkligen fram emot det!

Daniel har med både Accsa och Gosa till jobbet numera så där blir det desto mer träning för dom.

Igår var jag med min bror och hans familj och tittade på en vorsteh. Sedan våran Isa gick bort i augusti så har det saknats en sån i "Högosta klanen". Det kommer inte bli aktuellt för mig och Daniel med någon ny jakthund så nu blir det brosans tur att bli vorsteh-ägare :)
Vi hjälps åt väldigt mycket i min släkt med hundarna så det kommer bli en hel del vorsteh-valpmys för oss också under våren. Tiken vi tittade på igår var nyligen parad och det var en väldigt trevlig tik!
Dom har tittat på några olika kullar så nu hoppas vi att det blir någon till dom under våren/sommaren.
Dom har under den här vintern lärt sig hur kul det är att "hund-surfa" och botanisera inne på SKK hunddata och titta på MHn mm.

Vi håller också på med det för fullt för egen del. Då vi håller "span" på lämpliga hanhundar till Accsa. Vi och Norpatorp hjälps åt och tittar på lämpliga kavaljerer och inom kort blir det nog klart vilken det blir...

Veckan som kommer så vankas det mycket jobb. Jag kommer våra borta hela torsdagen på seminarium med kvällsaktivitet sedan åker jag till Stockholm på Kick-off på fredag morgon och kommer hem på söndag. Det ska bli väldigt trevligt!
Daniels snälla föräldrar kommer hit och tar hand om våra barn.

Lägger in en bild på Accsa och Erik när dom myser <3

:-) //A


Lika bra att fortsätta min goda blogg vana :)

Idag har jag tränat lydnad med Magda och River. Wasp och River är helbröder fast från olika kullar. Det märks, dom är otroligt lika varandra på mer än ett sätt ;)
River fick träna konsentration och position. Sedan fick han även göra lite target övningar. Han är en riktigt rolig kille med STOR på knapp :).
Wasp fick göra samma sak och även fast vi mest tränat inomhus senaste tiden klarade han övningarna riktigt bra.
Han snurrar till det ibland men det går åt rätt håll med vår stora "bäbis".

Gosa fick köra mycket störningsträning med andra hundar som både lät och var ute samtidigt. Hon har haft svårare att koncentrera sig när andra hundar varit nära. Det fungerade riktigt bra.
Hon har varit lite för långt fram i sin position men det har blivit bättre. Hussen har fått stränga order om hur han ska köra när han tränar på jobbet.

Emil och Erik har varit och åkt skridskor med sin storkusin Moa. Dom är inga stjärnor på isen men nu är våran grusplan här i byn fixad med is. Så nu får vi se till att gå dit ofta så dom får in snitsen :).

Lägger in lite bilder från dagen.

:-) / A


Har man lovat så har man ;)

Idag tog min kära make hand om frukost bestyr och rastning av hundar så jag kunde ha lite sovmorgon, najs!
Sedan åkte jag och Erik in på stan och träffade min mamma en stund. Vi gick i affärer och sedan vart det dags för Eriks favorit sysselsättning... Mata ankorna! Han tycker det är jättekul!

På eftermiddagen gick jag en sväng med hundarna. Började med Accsa och Wasp. Dom fick köra lite intervaller i snön. Hade med mig deras tärning i snöre som jag låtsades slänga framåt men sedan slängde bakåt så den sjönk ner i snön så dom fick leta efter den. Wasp är rolig han går på det varenda gång jag låtsas slänga framåt och springer som en dåre allt han kan VARJE gång. Accsa är omöjlig att lura det blir ett ryck i kroppen på henne sedan är hon med på noterna direkt när tärningen väl slängs. Jag törs slänga nu när det är snö. Då blir det inga idiot inbromsningar efter som hon inte ser vart den sjunkit ner så börjar hon leta och bromsar lagom i god tid.
Wasp har hunnit framåt en 15-20 meter varje gång innan han förstår att han ät lurad.
Trötta nöjda hundar :)

Sedan gick jag en långsväng med Gosa. Hon fick också lite intervaller och leta efter tärningen. Det är en rolig hund med mycket fart.

Vi har inte henne och Accsa ihop. Gosa har haft en ranghög position gentemot den äldre hunden som bodde i hennes förra hem. Hon är inte sugen på att underkasta sig någon oavsett ålder. Accsa går oftast ihop med alla, om dom följer gängse hundregler vill säga ;). Men Gosa backar inte för en rejäl fight med sin mamma... Vi vill inte riskera några skador så vi håller dom isär.

Lägger ut lite bilder från dagen också.

:-) / A


Måste prova om det går att lägga in bilder också...

Provar lägga in bild på Gosa och Wasp...


Provar blogga i Ajfånen!

Nu har äntligen blogg.se tagit fram en app så man kan blogga i telefonen.
Så nu kan jag inte skylla på något :).

Kanske ska bli lite seriös med bloggen igen nu då!

Det har hänt massor sedan sist (så klart).
Daniel och Accsa har hunnit med att tävla högre skydd och är numera uppflyttade i elit :-D
Accsa var inte helt hundra genomarbetad i alla moment så det var super kul att det räckte till uppflytt. Dom saker hon kan gjorde hon bra. Dom fick bl.a. en 10a i modprovet.

Dom gjorde även en start i högre sök. Där passade den lilla grå fröken på att peka finger ordentligt åt hussen, visst hon hittade figgar för fullt. MEN det var ett helt eget race. Att strunta i hussen när han kallade tillbaka henne till stigen och istället dra iväg och kolla annat... Inte helt populärt ;)
Dom blev godkända i högre sök.

I december flyttade Accsabarnet Gosa hem till oss.
Om allt går som vi hoppas så ska Accsa paras nästa löp och då ska Gosa vara hennes vikarie.
Hon var bokad på L-test den 10e januari men det blev inställt. Så nu väntar vi på en ny tid. Spännande!

Wasp börjar bli stora killen och under våren väntar MH och röntgen... Vi håller alla tummar för att allt ser bra ut!

Håller tummarna för att detta fungerar nu! Då lovar jag att blogga oftare :).

:-) / A