En utomhushelg!

Vi börjar äntligen känna oss lite bättre i all hosta och förkylning. Jag är fortfarande väldigt hes och har lite öroninflammation som inte vill ge sig av riktigt. Emil är lite hostig men febern är borta. Även Daniel blev lite piggare under helgen.

Förra veckan fick alla från Daniels utbildning besöka vargarna på Kolmården. Det var en härlig upplevelse.
image181
Alfa-hanen kommer fram och vänslas lite med Daniel.
image182
Sedan ville han bli kliad på rumpan.
image183
En ur flocken var aldrig tillåten av alfa-hanen att komma fram utan fick betrakta besökarna på avstånd.

På fredagen körde jag lite lydnad utamför vårat hus. När jag var klar gick Daniel ut med Fox och körde lite, Accsa tittade missnöjt ut genom fönstret...
image176
Det är ett ungt trevligt par som byggt ett hus i skogen bakom vårat. Vi hoppas att staketet blir klart nu under våren på baksidan. Emil vill väldigt gärna smita över och hälsa på deras dotter Emilia så fort han får tillfälle.

På lördagen tränade jag lite mer lydnad. Accsa var heltänd efter sin tråkiga vecka när vi varit sjuka. FF, läggande, hopp, kryp och inkallning gick riktigt bra.
Körde lite med tungapporten och hon hämtar och bär den bra men vill gärna släppa den i förtid så fort jag för handen mot apporten... hoppas kunna få tips på det under träningshelgen i maj. Likaså med skallet har vi problem med positionen, hon vill förflytta sig ut i bavakning ett till två skall kan hon sitta stilla.

Sedan åkte vi till Borlänge på lite shopping. Det var Borlänge marknad så Emil fick åka lite karuseller.
Sedan somnade både han och Daniel sött när vi kom hem...
image175
(Lycka är när pappa är hemma!!)

På söndagen åkte vi ut i skogen med lite träningskompisar. Det blev lite sök och spår träning. Accsa var lite slarvig och het i början på första spåret (jag har blåsor i händerna idag...). Men spårupptaget skötte hon bra.  Sista spåret var hon mer noggrann. Hon fick med sig alla pinnar och för att ha varit så länge sedan vi körde spår så skötte hon sig riktigt bra.
image184
Daniel lät Fox få lite bett på Jonny. Han är verkligen en snärtig lite rackare!! (Fox alltså ;-) )

image185
Emil gillar att klättra upp på stenar i skogen. Så han var nöjd och glad.

Efter skogen åkte vi hem till mina föräldrar på lite kalas. Min pappa, bror och mamma fyller år med bara några dagars mellanrum så vi firade alla på en gång.
image177
Min brors yngsta dotter Madde är en riktig hundtjej. Hon och Accsa lekte oavbrutet i två timmar med fotbollen.
image178
Dom är riktiga kompisar och det är kul att se hur snällt Accsa sköter sig. Hon sitter snällt och väntar medan Madde sparkar iväg bollen. Sedan hämtar hon den och trycker in den i händerna på henne och släpper direkt på loss. Sedan gör dom igen och igen och igen.... 
image179
Puss på dig!


image186
Så här trött var lilla Accsa efter en heldag ute i solen!

Sedan när det började bli kväll var det dags för hussen och Fox att styra kosan mot Karlsborg igen.
image180



:-) A

Förkylningstider....

Förra veckan var jag i Stockholm tors-lördag på Kick off med jobbet. Jag och Emil tog tåget dit på torsdag och Isa och Accsa fick vara hemma hos min bror och hans familj. Jag och Emil sov hos Daniels mamma och pappa natten mellan torsdag och fredag. Typiskt nog blev Emil hostig och förkyld under natten. Fredagen vid lunchtid började min kick-off och Emil fick vara hemma hos sin farmor som tagit ledigt från jobbet. Tur att man har en så snäll svärmor som ställer upp som barnvakt åt en liten sjukling!
Vi hade en trevlig kick-off och vi sov på Hotell inne i stan fredag till lördag. Sedan åkte jag och Emil tåget hem till Falun igen på lördag förmiddag. Emil hade  börjat få feber och somnade utslagen i mitt knä på tåget.

Väl hemma väntade en ensam Daniel på oss som längtade efter sin familj! På söndagen kändes Emil lite piggare och vi gick ner på elljusspåret nedanför vårat hus med hundarna på en liten "prommis".
Det var välbehövligt att låta dom få slappa loss lite!
image169

image170
image171
image172
Det bästa Emil vet är att vara vid bron och ploppa stenar och bygga barkbåtar. Vi avslutade med att låta hundarna få göra en plattsliggning och titta på när Emil och Daniel lekte.
image173

image174
Accsa och Fox hade naturligtvis hunnit hoppa i vattnet innan någon hann säga till dom...

Under måndagen var Emil fortsatt hängig och vi var hemma han och jag. Daniel och flertalet av dom andra på kursen var också sjuka, han lät ganska sliten när han ringde hem.
Under natten mellan måndag och tisdag blev Emil värre och hostade var 10e minut hela natten. Igår låg han i sängen hela dagen och hade feber och hosta. På kvällen blev han något piggare och orkade i alla fall komma upp ur sängen. Dock har jag också lyckats få detta elende och nu inatt var det jag som hostade. Emil känns mycket piggare och har varit uppe som vanligt idag febern är på väg ner och hostan är på väg bort. Jag hoppas han kan gå till dagis imorgon så jag kan få gå till jobbet. Vågar inte tänka på hur mycket som jag ligger efter med nu...

Daniel lät riktigt risig idag när vi pratades vid. Han hade nästan ingen röst kvar. Dom satt i bilen på väg till Kolmårdens djurpark där dom skulle få göra ett besök hos vargarna.

Nu ska jag och Emil åka och handla, vi ska ta med oss dom stackars hundarna så kan vi stanna och låta dom komma ut lite i skogen. Dom har inte haft det roligt de senaste dagarna när vi mest legat och snorat.

:-) A

Länge sedan nu...

Våran dator är fortsatt riktigt kass och jag har börjat vänja mig vid att inte surfa på kvällarna. Det är ändå bara irriterande när det hänger sig hela tiden...

Förra helgen var vi på klubben och fick figurantutbildning på nya korningen. Det var roligt och lärorikt. Alla våra tre vovvar fick vara med som testhundar och det var riktigt roligt att se deras olikheter.

På söndagen bar det sedan iväg för Daniel till Karlsborg. Där han får leva i en riktig drömtillvaro. Han får mat och fika fem gånger om dagen serverat och behöver aldrig tänka på disk eller städning. Det enda han får göra hela dagarna är att träna hund... och han får betalt. Nej då jag är inte bitter!!!
Jag får ju förmånen att vara hemma med våran ljuvliga lilla son som är mitt i sin värsta trotsålder. Normalt sett när Daniel jobbar så gör han så pass få dagpass att Emil bara går halvtid på dagis. Så nu när han är borta tar jag föräldraledigt två dagar i veckan och är hemma med terroisten. Häromdagen vände han upp och ner på samtliga leksakslådor. Klädde av sig alla kläder fyra gånger på en dag och vägrade klä på sig igen. Grundsvar på det mesta man ber honom om är NEJ!!! Så ja lite bitter är jag kanske ;-). 
Det är ju inte heller så att det är någon vikarie som "hoppar in" istället för mig på jobbet, snarare får jag försöka hinna med allt på färre dagar...
Hur som helst, Daniel är super nöjd med Fox och han utvecklas väldigt bra. Denna veckan har det varit mycket lydnad. Kommande veckor blir det spår och annat näsarbete. Sista fyra veckorna börjar dom mer med skyddet.


Jag har börjat titta på lite tävlingar och ser att det redan är många helger som är uppbokade framöver. Men en lydnads etta och sedan lägre spår i maj ser det ut som det blir.
Jag tränat en hel del lydnad och det är lite småfix som jag vill ändra på och ser fram emot kennelhelgen i maj. Det är perfekt att kunna få lite finslipning av kennelmamman och även Åsa Löfberg som jag har hört mycket gott om. Jag ska försöka se till att komma ut och lägga lite flera spår bara. Det har som sagt blivit mest lydnad senaste tiden.

Jag har haft en del kontakt med Carina på kennel Norpatorp och det är så gott som klart vilken hanhund Accsa ska paras med nästa löp. Ett mycket bra val! Mer info kommer så fort allt är helt spikat.


:-) Anna