Mors dag...

Jag som hade tyckt att Accsa skulle passa på att bli mamma på mors dag... men icke, allt är lugnt i hennes mage. Jag får täta rapporter från Carina och jag hoppas att jag snart får styra kosan mot Karlsborg och vara med på lite valpning!!

I övrigt är det så sjukt varmt så vi har korsdrag hela nätterna här i huset. Emil har just nu 25 gradet i sitt rum trots öppna fönster på övervåningen, pust!
Vi har varit hos mina föräldrar och grillat och firat lite mors dag nu på kvällen. Sedan fick Exo och Isa bada i deras sjö innan vi åkte hem.

För övrigt har det varit en lugn helg. Daniels föräldrar och Daniels gudfar och hans son har varit här. Fredag-lördag har alla grabbar och även min pappa varit ute på lite mini fiske resa. Dom har sovit i tält och flugfiskat. Dom kom hem med några fina ädelfiskar på över kilot!

Nu på eftermiddagen när jag hade en mors dag kaka i ugnen så smällde hela ugnen till, sedan vart allt mörkt! Det började lukta bränd el... Vi drog ut spisen och ser att sladden inte längre sitter fast i uttaget och både sladd och uttag är svart. Jag sprang kvickt över till världens bästa granne (som råkar vara elektriker), han kom hit och kollade till läget. Förutom att vi behövde byta lite säkringar så var allt ok. Han mätte strömmen i uttaget och allt var som det skulle. Hans gissning var att det måste vara "kortis" i vår spis/ugn.
Härligt att vara husägare förra sommaren la tvättmaskinen av och nu ugnen. Semesterkassan börjar genast sina :-(.
Fast tur i oturen så är ugnen bara 1,5 år gammal och vi fick med tre års trygghetsförsäkring till den av våra snälla föräldrar som gav oss den förra julen!
Så vi ska packa in hela åbäket i kombin och åka till Elgiganten imorgon och se vad som händer. Fortsättning följer...

:-) A

Sänder en tanke...

... till den modiga polishunden Kita som under råndramat i Umeå offrade livet för att rädda sin husse!!



Det finns verkligen ingen gräns för vad våra bästa vänner är beredda att göra...

Läs hela artikeln här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5215870.ab

Jag blir ledsen och förbannad över att svenska lagstiftare inte tycker att en polishunds liv är värt ett högre straffvärde. Att döda en polishund är jämnställt med att typ slå sönder en fönsterruta. Det är klassat som skadegörelse. I flera andra länder gör lagen ingen skillnad på poliser oavsett om dom har två eller fyra ben. Så borde det bli i Sverige också!

Kita och dom andra polishundar som satt livet till i Sverige får vi aldrig tillbaka. Men den minsta respekt man kan begära för deras hedersvärda insatser är väl att dom hjärtlösa idioter som tagit detas liv får ett kännbart straff!!

A

En långhelg i skogen!

I onsdags åkte vi till vår fäbod i Eldforsen. Det ligger i sydvästra dalarna Vansbro är närmaste samhälle. Det är en riktig urskog där det inte finns ett spår av civilisation så långt ögat kan nå...




Bara skog skog och skog, det enda man hör är fåglarna.

Det är en väldigt skön avkoppling att komma dit, inga billjud eller avgaser. Det är så otroligt tyst och rogivande där.
Det är också ett rikt djurliv och vi ser nästan alltid några djur när vi är där.

En älgko men en kalv


Kalven smiter snabbt efter sin mamma när dom sett oss.

Det finns varken rinnande vatten eller el. Men det fungerar utmärkt ändå.

Det är utedass som gäller...


Och vill man bli ren finns det vedeldad bastu och natur-dusch. Inte helt fel!


Skogsgrabbarna Exo & Emil



Vi hittade väldigt många murklor, och en var en riktig bjässe...


Det bästa Emil vet är att åka på "älg safari" med morfar på fyrhjulingarna! Det är lycka det när man är tre år!!

Daniel har tränat en del skydd under veckan och han var egentligen anmäld till skyddstävling idag (söndag). Men Exo har varit lite ojämn och dom senaste passen har han hittat på en hel del egna varianter i skyddet...
Han vill gärna stöta om i fasttagandet osv. Daniel valde att avstå att tävla tills "mister Mums" har börjat få lite mer ordning och reda på momenten. Denna jobbvecka är det fotbollskommendering för Exo & Daniel, inte det bästa kanske när man vill ha ordning och reda ;-). Det är just träningen på jobbet för Insats Mot Folkmassa (IMF) som ställt till det lite, då Exo numera tror att typ dom flesta på en plan är troligen busar på ett eller annat sätt... Nåja det lär väl ordna till sig framöver.

Vi kom hem från stugan igår (lördag). Daniel passade på och hjälpa vår granne som håller på och byter tak på huset. Han är snickare och var väldigt hjälpsam mot oss när vi satte in nya köket i vintras. Så det är skönt att kunna hjälpa honom tillbaka lite!

Jag får ofta sms rapporter från Accsa. Hon växer och frodas, Carina har sett dom första fosterrörelserna nu och hon har mjölk i tuttarna. Det är inte långt kvar nu...

:-) A

Jobb jobb jobb...

... det är ingen lek att vara husägare. Det är alltid en massa projekt på gång med huset. För några veckor sedan fällde vi en enorm björk utanför huset. Daniel håller på och klyver ved till förbannelse nu, och jag staplar och staplar och staplar... hur kan det bli så ofantligt mycket ved av ett enda träd. Nåja det kommer kännas desto bättre i vinter när det värmer gott i brasan.
Sedan är det vårat staket (never ending projekt nr 1), jag har varvat ved staplingen med att måla staketpinnar. Den del av staketet som gränsar till vår granne har vi satt upp grönt nät. Vi ska plantera syrénhäck både vi och grannen, så det kändes lite trist att slita med ett fint trästaket som ändå kommer sitta och murkna i häcken om några år. Samtidigt är det skönt att nätet sitter där så slipper grannen få in våra hundar på besök...
Isa och Exo är med oss ute på gården när vi jobbar. Igår fick Exo fart på tanten ordentligt, jäklar vilket race det blev! Sedan lyckades Exo damma rakt in i sidan på Isa så hon nästan tappade luften... Han tycker nog själv att han är som en liten "ninja"... men riktigt så är inte fallet, han har sällan koll på sin "lilla nätta" 43kg kropp. Tur att Isa är en hårdhudad tant hon bara skakade på sig och lekte vidare som om inget hänt.
Brorsans granne ville påpassligt nog göra sig av med sin syrén, så jag fick hjälp av pappa att lasta släpet fullt. Dom hade sågat ner häcken och grävt upp dom i stora "klossar" med hjälp av en grävmaskin. Bara rötterna var enorma... Det var ingen lek att få upp dom på släpet, det kommer troligen innebära några härliga arbetstimmar att gräva ner detta imorgon. Men det blir ju ändå lite omväxling från all vedhantering...

Vi har under veckan kört lite skyddspass med Exo och i torsdags när vi tränade hade han fullständigt hjärnsläpp. Vi tränade med nya figgar och lilla "Mr Mums" ville inte varken släppa ärmen eller backa ut i bevakning. Munkorgsarbetet var inte heller som det brukar vara. Eftersom planen är att tävla skydd snart så var hussen lagom nöjd med Exos "uppvisning". Mot slutet av träningen började det bli sig likt igen... Hussen fick lite att fundera på. Men helt klart behöver Exo träna mer på okända figgar och på nya planer.
 
Jag får rapporter från Carina att Accsa sköter sig! Hon har frågat om hon får köra lite träning med henne när hon ändå är ute och kör med sina egna. Det får hon så gärna... I förrgår hade det blivit både spår och uppletande, det fungerade bra! Accsa är en skön tjej som jag alltid tryggt har kunnat lämna ifrån mig om vi varit borta på något... hon sköter sig alltid!

Fast alla våra vovvar är nog ganska tacksamma att passa. Isa är ofta utlånad när vi åker på läger, hon följer villigt med vem som helst som kan erbjuda lite god mat och soffmys. Även Exo är en trygg och stabil gosse som inte det är några problem med.
Flera av våra bekanta med hund vill ofta komma komma hit och gå på "hund prommis" eftersom vål lilla flock består av både hane, tik, äldre, yngre och väldigt signalsäkra och trygga hundar. Oavsett om vi får sällskap av hane eller tik olika ras eller ålder så blir det aldrig några bekymmer. Dom av våra vänner som har hanhundar som är i slyngelålder har aldrig sett dom så lugna och fina som när Exo är med. Brorsans svärfar har en Wachtel som är en riktig slyngel just nu... han blir sååå ordentlig och städad när Exo är med. Det är bättre än vilket tv program som helst att se hundarna "prata" med varandra. Helt otroligt vilka små gester dom använder...

Nej nu är det dax för sängen, så jag orkar gräva imorgon...

:-) A

Sök debut för Daniel & Exo...

Det har gått ett tag sedan jag senast uppdaterade bloggen...
Veckan som gått var tisdagen den bästa dagen, dvs Accsas ultraljud!! Carinorna tyckte att det såg lovande ut redan i väntrummet medan jag var livrädd att hon bara var skendräktig denna gången också... Hon skötte sig galant hos veterinären och låg och kikade nyfiket när det rörde sig på bildskärmen. 
Eftersom fostren var så stora så var det svårt att räkna dom, men minst fyra kunde veterinären se. Gissningen är att dom föds under pingsthelgen (om Accsa föder på ungefär samma dygn som sin mamma och syster). Det ska bli så spännande. Jag har som plan att åka ner under valpningen, men eftersom det blir utan barn så får Carina ringa när det sätter igång. Då behöver vi troligen inte barnvakt så länge här hemma. Men det blir lite mer logistik när jag har små barn och en man som jobbar att ta hänsyn till...  
Vi kommer att ha saker för oss nästan varje helg nu så Carina frågade om det var ok att ta med Accsa direkt efter ultraljudet. Kändes lika bra, då får hon "bo in sig" ordentligt där hon ska ha sina bäbisar. Man kan följa Accsa i
Carinas dagbok , hon verkar sköta sig bra min lilla pudding! Det är allt lite tomt här hemma utan henne!

Så till rubriken, under helgen bar det av ner till Botkyrka BK där Daniel & Exo skulle tävla sök under söndagen. Vi åkte ner redan på lördagen och fick sova över hemma hos Lennart & Anna. Även Lotta skulle sova där. Daniel som aldrig tränat på dold figg i låda kände att han ville prova det... som tur var så hade Anna och Lennart en sån, så Daniel och Lennart gick ut och provade lite (lagom att komma på det dagen innan tävling;-)) Daniel har tränat på dolda figgar liggandes under typ tyg stycken eller i grankojor men aldrig i låda. Han har ju varken tävlat eller tittat på någon söktävling innan, så det är ju inte det lättaste att ha koll på allt.

Daniel & Exo tränar sök med dold figg i låda.
Daniel & Exo tränar på dold figg...

Vi åt god mat hemma i det Larsson/Plensnerska huset och firade dagens vinst i högre spår för Lotta och Önska (på Botkyrka BK). Hon vart uppflyttat till elit med finfina 562,25

Det var full rulle i huset Annas nya lilla förmåga Ollvin (en BC) lekte för fullt med Lottas lilla Bonus. Bonus är trots sin storlek en riktig liten "kamphund", så jäkla cool liten kille med mycket fart i!! I sista avsnittet av "Hitta hem" på tv4 kan man se Bonus tragiska historia innan han fick komma till Lotta. Man kan se avsnittet på tv4 play på internet om man missade det förra veckan.


Bonus och Ollvin busar för fullt!!

Så tidigt på söndag morgon var det dags för tävling Daniel skulle köra lägre sök och Lotta skulle tävla lägre skydd. Daniel fick börja med söket och fick även start nr 1.
Exo skötte sig helt ok tog både den halvdolda och heldolda figgen (som såklart inte satt i en låda) dock struntade han i att markera den helt öppna figgen som låg på backen??! Så har han aldrig gjort på träning men men så kan det gå...
Daniel var ju inte den mest rutinerade sökföraren så han skickade flera gånger från samma ställe osv (som man inte får göra). Så det blev inget höjdar betyg på söket 5-5. Men Daniel körde vidare ändå och dagens bästa var att han fick 9,5 på budföringen!! Än är undrens tid inte förbi ;-)!


Exo på väg tillbaka till hussen på budföringen!!

Platsliggningen gick bra, det har aldrig varit några problem. Dock fulade han lite i lydnaden och om inte motföraren på budföringen såg ut som någon buse den här gången så gjorde dagens domaren det tyckte Exo. Inte alls bra att hålla på och ge domaren "onda ögat", resulterade inte i några lysande poäng på lydnaden. Så lilla MR Mums ska numera få träna lydnad med MYCKET störning från folk som stirrar på honom...

Dom vart iaf slutligen godkända i lägre sök och fick en 2a placering. Daniel kände sig nöjd med söket, även om han undrade vad som hände med den öppna figgen. Dom har ju aldrig gjort detta förut så det blev mycket nya lärdomar inför nästa söktävling.
Det hussen var mindre nöjd över var lydnaden... Det behövs som sagt mer störning av olika slag där!

Det grymma teamet Lotta och Önska tog hem segern i skyddet och vart uppflyttade till högreklass skydd. Stort grattis Lotta!! Vilken helg ni haft!!

Lotta & Önska in action!

Nu laddar Daniel inför lägre skyddet i slutet av maj. Vi har varit ute och filat lite på det idag, han trycker till ordentligt i munkorgen. Matten är öm i hela kroppen ;-).

Tack Anna & Lennart för gästfriheten under helgen!!

:-) A

Läger.

I helgen har vi varit på skyddsläger i Borlänge. Daniels syster Magdis var snäll och bodde hemma hos oss och tog hand om pojkarna.
Ví har haft riktiga kanondagar! Inte ett moln på himlen, god mat, trevligt folk och bra hundträning!!


Daniel och Exo ska tävla skydd i slutet av maj så det finslipades på det mesta. Här är det focus på rätt position i transporten.



Exo går ganska högt i fasttagandet i munkorg så här färsöker dom få honom att "sikta" lite lägre.



Bevakningarna ser riktigt fina ut, han backar ut fint och lägger sig.

Johan Petersson har varit vår instruktör under helgen och han har kommit med mycket bra tips och trix. Johan var också med och tränade med sin super härliga vovve Wilses Gripa (hon är dotter till Johans andra hund Wittra.)

Gripa är en riktig goding!


Hon som ser så mjuk och snäll ut... trots sin ålder (16 mån) så smäller det ordentligt i skyddsarbetet!


En otroligt trevlig hund som vi troligtvis kommer att så se en hel del av på tävlingsbanorna framöver!



Det var även lite kennelläger under helgen för Quincygårdens kennel. Hela senaste O-kullen var på plast 13 v gamla... riktiga små charmtroll!

Även O-kullens pappa Kurants Nemo kom på besök under helgen.



Quincygårdens Mora

Quincygårdens Mora


På söndag fm åkte Magdis hem med tåget så vi hade grabbarna med hos oss. Emil lekte massor med sin bästa hund-tjej Nora!
Erik är inte en kille som gör så mycket väsen av sig, han satt mest och lekte med sina saker i vagnen eller sov.

Glad liten rackare den där Erik!


Emil har sett så mycket på sin pappas figgande så han tyckte att det var dags att debutera som figg han också... På med väst och ärm!

Gripa struntar i om figgen är stor eller liten...

Det ska börjas i tid!


Han behöver dock jobba lite mer på balansen ;-)...


Jag körde några korta pass med Accsa (är lite harig med henne ifall hon har bäbisar i magen). Jag tyckte att hon hade lite mycket tassar i munkorgsarbetet i höstas, så jag ville att Johan skulle titta lite på det. Det visade sig att hon "vilat sig i form" och nu såg stötarna riktigt bra ut!

Lite uppvärmning i ärmen...



Full fart framåt!!


Ingen rast ingen ro, när Johan försökte vila stack Accsa bitstocken i handen på honom, mera mera!!

Som sagt vi har haft en väldigt bra helg! Tack Johan för all hjälp, du är toppen!! Tack även Monika för ett bra anordnat läger!

Nu sniglar sig tiden fram till imorgon då det äntligen är dags för Accsas ultraljud!! Jag LOVAR att uppdatera imorgon när vi vet hur det ser ut!

:-) A