Löptik på rymmen!

Ja Accsa har börjat löpa och det känns som en lättnad. Nu kommer hon kunna vara med på MHt i juni utan problem.

Igår var det storm. Det stromade så mycket att våran ena hundgårdssektion blåste omkull... Alla hundar var ute för Daniel skulle till att lämna Emil på dagis och sedan åka och jobba kl 15,00. När Daniel helt ovetandes om att han har tre hundar på vift ska ut till bilen och åka med Emil ropar barnen från skolan som ligger mitt emot vårat hus        -Letar du efter dina schäfrar? Dom är här och leker med oss och är jätte roliga!!  Daniel tittar bort på baksidan och ser att mycket riktigt det saknas tre hundar... Han ropar på Isa som ligger gömd bakom en buske (hon vet att det är inte Ok att rymma och är mycket ångerfull). Han springer bort till skolgården och får höra att schäferflickorna numera är och badar i bäcken nedanför skolan. Två mycket leriga och lyckliga hundar möter den arga hussen... Barnen hade dock uppskattat deras besök då dom hade kastat pinnar och haft roligt ihop med rymmarna. Dom känner ju våra hundar och brukar prata med dom när vi är ute. Annars kan ju folk lätt bli lite rädda när det kommer två stora hundar på rymmen.

Numera är hundgården lagad. Vi ska bygga ett plank och staket i sommar, så hela hundgården ska göras om. Vi ska även upp med ett staket runt tomten. Det känns ännu mera angeläget att komma igång med det nu.

Tur att detta hände innan Daniel hade hunnit åka och att dom valde att springa till skolan istället för ut på stora vägen... Man får många "Tänk om" tankar när sånt här händer. Vi är iallafall väldigt glada över att det hela slutade lyckligt.

Indra har fått ta det lugnt i tre dagar då hon troligen sträckte sig när hon och Daniel var ute och sprang i tisdags kväll. Efter hennes lilla äventyr igår så haltar hon igen... Vi ska se om det blir bättre över helgen annars får det bli ett veterinärbesök för henne på måndag.

Jag och Emil har varit på stan med min kompis Sara och handlat presenter idag, hela min familj fyller år i april... 
Nu ligger Emil och sover. Daniel jobbar hela helgen...
Jag har klippt klor på alla hundar och ska försöka städa lite. Accsa fäller förfärligt nu när hon löper.
Jag hoppas Indra kan vänta lite med sitt löp, Daniel och hon ska tävla lägre spår i början på maj. Dom har haft svårt att komma med på någon tävling och den enda dom kom med på förra året fick dom ställa in pga löp... Vi har mer eller mindre bestämt oss för att sterilisera Indra. Det är så frustrerande att hela tiden missa tävlingar på grund av detta löpande.

Nu börjar sonen på att vakna... Vi ska gå ut i det sköna vädret.

:-) Anna

Det börjar gå åt rätt håll!

Jag har sedan Jag fick hjälp av Ingrid i Strängnäs nött på med apporten. Tidigare har Accsa gärna plockat upp den eller hämtat den. Men hon har absolut inte under några som helst omständigheter velat sitta still med den.
Vi fick bra hjälp av Ingrid och nu har det börjat ge resultat... Accsa sitter nu lugnt och fint och håller utan krångel.

127481-6

Givetvis var det ett måndags exemplar till kamera vi skaffade och den är redan inne på lagning då det till och från dök upp ett felmeddelande på displayen som sa "linsfel".  Undrar om det inte är meningen att vi ska ha någon kamera. Tog i alla fall den här bilden på Accsa  med mobilen.

Jag tycker att dom flesta moment käns som om vi är på rätt väg nu... utom möjligen fria följet. Där tycker jag fortfarande att hon tappar focus till och från. Jag har bilden av hur Allt-i går frittfölj med Ingrid, det är så jag skulle vilja ha det... Vi är ju inte inärheten av att ha den kontakten ännu... Men vi ska kämpa vidare.

Igår körde vi uppletande på tomten brevid våran där grannarna har fällt en massa träd. Jag gömde föremålen ordentligt för att se hur uthållig Accsa skulle vara, Hon letade säkert i 5 minuter efter sista föremålet och lyckan var stor när hon hittade sin "skinnflärp" under en stock!

Sommar värmen har kommit till oss och Daniel har städat våra bilar idag. Det var välbehövligt!

Accsa fäller enormt med päls nu och jag hoppas att hon snart börjar löpa så vi inte missar MHt.

:-) Anna

Länge sedan...

Som vanligt så rinner tiden bara iväg... Jag hade tänkt blogga direkt när vi kom hem från strängnäs. Vi åkte hem via Stockholm för att hämta Emil som varit hos Daniels föräldrar. Sedan åkte vi vidare till min bror där Emil fick sova över natten mellan söndag och måndag. Jag skulle med tåget till Stockholm tidigt på måndag morgon och Daniel hade utbildning med jobbet hela den veckan. Så det stackars lilla barnet fick åka direkt från farmor och farfar till morbror och sova, eftersom min bror skulle passa honom under måndagen. Som tur är så bor vi nära varandra och träffas ofta. Emil har en egen säng nere i källaren som alltid står bäddad, det är perfekt att kunna hjälpa varandra med barnen (min bror har två flickor). Nöjd och glad somnade han hos brorsan och vi kom hem till vårat eget hus 22,00 på söndag kvällen. Då hade vi en fullpackad bil och tre hundar att ta hand om... Jag skulle dessutom packa eftersom jag skulle spendera kommande vecka på kurs i Stockholm med jobbet.
Det blev iallafall ingen blogg den kvällen....
När jag kom hem från Stockholm i slutet av förra veckan har helgen rullat på... Städat huset och gjort lite påsk fint. Sedan har det varit en hel del hundträning. Daniel och Indra tränade räddning på söndag morgon och direkt därifrån mötte dom upp mig Emil och Accsa ute på klubben. Vi skulle träna med skyddsgruppen. Jag körde dock mest lydnad med Accsa.
*Frittfölj med focus på 100% kontakt från första steget. Hon har en förmåga att bryta kontakten första steget, sedan tittar hon upp på mig igen... Vi nöter på, lyckades få till en bra start iallafall.
*Hoppet tränade vi också på. Jag har delat upp momentet i delar (vi använder target) och nu fungerar alla delar bra. Så snart är det dax att sätta ihop momentet.
*Fjärrdirigeringen gick kanon, den bästa fjärren jag sett henne göra. Snabba lägganden utan att röra sig mot mig!
*Läggandet under gång gick  hyfsat, hon hade inte lika bra lägganden som i fjärren. Jag kämpar vidare nu vet jag hur snabb hon kan vara...
*Framförgåendet kör vi med target. Det börjar också bli riktigt bra.
*Apporteringen har jag kört hemma utan störning och det går åt rätt håll. Jag fick väldigt bra hjälp av Ingrid i Strängnäs. Hon visade hur hon delat upp momenten med Allt-i. Jag tänker göra på samma sätt, Accsa börjar kunna hålla apporten sittande utan att tugga eller krångla nu. Tack för alla tips och råd förra helgen Ingrid! Vi är lyckligt lottade som har en så engagerad och bra uppfödare :-).

Har också nöjet att berätta att vi skaffat en ny kamera... Äntligen! Försäkringspapperet har suttit på vår kyl i två månader nu... så förra veckan skickade Daniel in det och vi fick direkt beviljat att plocka ut en ny (betalade bara självrisken). Så nu äntligen kan vi börja fota lite igen!!

Ha en riktigt glad påsk!

:-) Anna