SM uppladdning...

Ja det har ju hänt ett och annat sedan sist jag bloggade.

Helgen efter SM åkte jag upp till Ockelbo där Gaissa gjorde sitt MH. Nu är alla Accsas valpar som bor i Sverige MHade och godkända :-)

Gaissa skötte sig bra, jag hade lånat Lies kamera och filmat med så jag hoppas att det kommer filmer på G-odingarnas MH snart.

Gaissa var liksom sina syskon en social och trevlig hund med mycket leklust.
Jakten på lilla bytet blev dessvärre lite tokigt så hundarna blev störda av det starka solljuset och såg inte "haren" fick höra av en av funktionärerna att ingen hund på hela dagen hade jagat, trist...

På avståndsleken ville hon iväg men avbröt och rättade in sig hos hussen... Staffan har tränat mycket på klubben på senaste tiden och då lagt ett krav på att det är absolut förbjudet att dra iväg till andra, kul att se att lydnaden fungerade. Synd dock att vi inte fick se henne leka ;-)

Varken skrammel dumpe eller spöken var något som Gaissa vart det minsta rädd för. Dumpen fick hon snabbt i näsan och konstaterade att det var ett dött föremål, men var inte aktivt fram och nosade på en gång. 

På aktiviteten såg det väldigt likt ut som Accsa, hon la sig ner. Dock ställde hon sig just innan tiden gått ut och hamnade på en trea (Accsa fick en tvåa). Just detta moment är väldigt knepigt att bedöma verkar det som. Jag har då sett väldigt stora variationer på betygen trots snarlika beteénden på hundarna...

Grattis Gaissa till Godkänt MH!

Nu ska det bli spännande att se om hon och hussen kommer ut på någon tävling i höst. Hon är verkligen en trevlig och förig hund. Henne lär vi få se mer av på tävlingsbanorna...


Nu under helgen som gick så har vi varit i Lyckvallen (Mjölby) på bröllop. Det var våra vänner Matte och Therese som gifte sig. Samt att det även var lite 40 års fest för Matte.
Det var verkigen super trevligt!! Väldigt många från "Barvatorp-familjen" var där och då blir det ju aldrig tråkigt. Jag och Barvamamma och Barvapappa gick och la oss 03,30... Min käre make hade "avvikigt" långt tidigare, han har inte riktigt samma takter som när han var ung ;-).

Daniel och Accsa laddar för fullt inför polis SM. Det har sett bra ut med lydnaden. Jag har sakta men säkert "släppt iväg" elitmomenten. Daniel har skött sig och förvaltat min grund bra (ok liiite kontroll freak är jag). Upplet och spår har också fungerat fint. Sedan kan ju allt ändå hända när det väl blir dags för tävling... Men dom har iaf tränat ihop sig betydligt bättre än förra året ;-)

Jag har anmält till lite tävlingar och det ser mörkt ut på elitspårs fronten. Vart 14e reserv till Borlänges tävling :-(.
Har två till elitspår som jag har anmält till i slutet av oktober, får hoppas att jag kommer med där. Annars får jag vänta till våren, det är lite besvärligt att ha en hund som jobbar typ varannan helg...
Tur att det är betydligt lättre att komma med på sök, skydd, rapport och lydnadsklass :-). Kan bli en spännande tävlingshöst detta...

:-) A