Host och nys...

Hela familjen har börjat bli förkylda, Emil är nog den som i nuläget nyser minst.
Det har länge härjat förkylningar runt om kring oss och vi har klarat oss... ända tills nu. Riktigt typiskt eftersom Daniel gör sluttest för hundförartjänsten på tisdag. Det kommer vara fysiska och psykiska tester samt intervju.
Känner jag honom rätt så kommer inget att stoppa honom. Även om han kanske kommer att få lida efteråt. Han har laddat inför detta så länge nu så jag hoppas det går bra!

Under lördagen var vi förbi hos ett par bekanta som nyss flyttat tillbaka till Falun. Dom har köpt en fin gård i närheten av oss men tillhörande stall och hundpensionat.
Vi var ett helt gäng kompisar som fick komma och titta på gården igår. Holvrets gård heter stället och det vär väldigt mysigt där.
Vi började med en hundpromenad, ett helt hundgäng blir det när alla tog ut sina vovvar.
image85
(Isa i täten tätt föld av Accsa, Nova & Isak)

image86
(Entrén till hundstallet)

image87
(Här nosar Zack nyfiket på Emil)

Hundstallet var Emil föga intresserad av, det var hästarna som var helt klart mest intressanta. Eller hästar och hästar det var väl framförallt bajset som var dagens höjdpunkt. Accsa och Zack blev riktiga kompisar hon gick fram och lät honom nosa på hennes rygg länge. Fattar inte att hon inte tyckte det var läskigt, hon har inte varit så här nära en häst sedan hon var valp.
image89
Lycka är att få mocka skit!! Jag ska påminna honom om detta stora intresse när han blir tonåring ;-)

image90

Självklart ska grabben lära sig rida! Vi har för avsikt att forma Emil till en riktig djurintresserad kille... Då måste man börja i tid :-)

Idag när jag var ute och gick med hundarna mötte jag min tremänning och hennes mamma som var ute och red. Den här gången var det inte ponnyhästar Accsa ville fram och hälsa på utan enorma svenska halvblod. Hon fick lov att balansera på bakbenen för att nå upp till att nosa på mulen (deras hästar är väldigt hundvana).
När vi stog där och pratade kom en lös hund farande fram till oss, tur att man har snälla hundar. Karin visste vart den hörde hemma så jag fick ta Accsas koppel och sätta fast den lilla rymlingen. Vi gick iväg till den gård som den lilla tiken bodde på och det var tydligen inte första gången detta hände. Dom hade nyss flyttat hit så hon var väl inte helt på det klara över vart hon bodde ännu den lilla vovven. Det som var lite ironoskt var att de tidigare ägarna till gården hade en setter som även den rymt till oss...
Tur att det löste sig ändå, det är trots allt en hel del trafik inne i byn.

Nu ska jag dra i mig nässpray och sova tidigt. Jag har inte tid med att vara sjuk ;-)

//A

Bilder från lägret.

Har fått en liten försmak från alla dom fina bilder som Christian Björses tog under lägret.


image79
(Accsa spanar på matten)
image75
(full fart till matten med apporten)
image78
(upp hopp)
image81
(luftfärd...)
image76
(Söt tjej)
image82
(Arga tjejer som tänker ta "busen")
image77
(Flygande hund)
image80
(uppletande träning)

Resten av bilderna får jag på en skiva.

Tusen tack Christian för alla fina bilder!! 

Måste också tacka Yvonne och Anders Åberg för ännu ett fantastiskt läger!!

:-) A

En rolig helg full av träning!

Vi har tillbringat helgen i Strängnäs på träningsläger. Det var i vanlig ordning god mat, trevliga människor och massor med hundträning!!

Vi samlades på fredagen och åt mat samt delade in oss i grupper. På lördagen körde vi skydd hela dagen jag och Accsa. Dock med ett litet avbrott för ett lydnadspass med Ingrid och Allt-i. Lydnaden fungerade väl ok. Men Accsa som aldrig strulat på framförgåendet betedde sig som om aldrig hört ordet "före" tidigare. Dock har krypet satt sig och det börjar kännas riktigt bra. 
Ingrid och Allt-i tävlade sedan lägre rapport idag (söndag), det blev vinst och uppflytt!! Ett STORT grattis till er!!


Skyddet har under helgen fungerat väldigt bra. I vår grupp var Daniel och Lennart Larsson figuranter. Vi fokuserade mycket på betten. Lennart hade bra tankar och idéer och det blev en stor skillnad mot tidigare. Det är kul när man får möjlighet att träna med en grupp duktiga människor som kan se på ens problem med andra ögon. 

Jag gjorde också ett uppletande. Har inte tränat detta mer än kanske en gång i år... Tänkte ändå prova nu när det fanns en fullstor ruta färdigvallad om Accsa kom i håg hur man gör. Hon var jätte duktig! Alla föremål låg i bortre delen av rutan. Men efter som jag är en riktig nybörjare så har jag inte så bra koll på detta. Jag står på samma ställe hela tiden och Accsa får springa över typ hela rutan för att hitta varje grej... När jag tittade på Anna och Abbes uppletande så förstod jag att det finns betydligt bättre sätt att lägga upp detta på. Accsa hittade i alla fall alla fyra föremål, men hon fick slita hårt för dom. Nu ska jag börja ha en lite bättre strategi på det här med uppletande. Fick mycket bra tips och trix även på det.

På söndagen (idag) var det  spår som gällde. Jag och Rune Westerlund var ute hela förmiddagen med Accsa och Kex. Jag tror aldrig jag har haft så effektiv träning tidigare. Vi gick fyra spår jag och Accsa, om man jämförde första och sista spåret så hade det hänt väldigt mycket på den korta tiden. Från att kunna traska över en pinne på första spåret utan att bry sig, till att gräva fram dagens sista pinne (som var instucken under marken). Nu har vi fått mycket nya saker att tänka på. Eller vi och vi det var mest mig Rune fick styra upp, Accsa sköter sig alltid :-).
Ett av spåren gick vi ut tillsammans på led efter varandra, gjorde återgångar i samma spår och flera vinklar. Accsa klarade det ändå... Så man kan säga att den "pellejönsiga" matten fått en lite annan syn på det här med spår. Ett stort tack för idag Rune, jag har lärt mig massor!

Nu är det ett ganska trött gäng här hemma. Emil har lekt och busat med sin mormor och morfar hela helgen, Isa har jagat och vi andra tre är ganska slitna efter helgens bravader.

Högosta flocken kommer sova gott i natt...

:-) A

(Jag har fått fina kort tagna på Accsa under helgen, jag hoppas kunna lägga upp några imorgon)
  

En helg full med fest!

Vi har tillbringat helgen i Tällberg på Dalecarlia hotell. Daniels pappa Kalle fyller 50 idag och har sedan länge planerat in en riktig fest för alla sina nära och kära. Det blev ett storslaget firande och vårat rum var bokat fom fredag 12,00. Eftersom det inte är allt för ofta man blir bjuden på en sådan här tillställning så såg jag till att ta ledigt på fredag eftermiddag. Vi kom till Tällberg strax efter lunch, det tar alltid mer tid än man tror för Högosta flocken att packa sig i bilen...

Dalecarlia är ett fantastiskt ställe och för dom som aldrig besökt Tällberg så kan jag varmt rekommendera det
http://www.dalecarlia.se/
image67
(Ena delen av detta jättelika hotell)

Kalle hade bokat en stor festlokal med tillhörande svit och två rum som låg bredvid. Problemet var att det inte var tillåtet att ha hund på rummet. Men den fantastiskt trevliga personalen sa att det var ok om dom förvarades i bur. Frida (Best & Athenas matte) bor 100 meter från hotellet, hon var snäll och lånade ut sin stora bur till oss. Perfekt, båda vovvarna fick plats. Dom sov gott där inne utan protester.
I samband med att jag och Daniels syster Magdis hämtade buren guidade Frida oss på bästa hundpromenadvägarna nere på elljusspåret. Accsa fick det hett om öronen och blev hunsad av både Best och Athena. Isa gjorde som hon brukar och låtsades att hon inte såg dom andra hundarna över huvud taget.
Tack för lånet av buren Frida! Jag är lite avis på dig som varje dag får se ut över denna fantastiska utsikt. Kanske den vackraste vy som man kan finna i Dalarna!
image70
(Utsikt från entrén ner mot spa delen längre ner)
image65
(Bur sambosar)
image66
(utsikten från vårat rum)

Vi har haft en fantastisk helg med god mat och härliga bad i spat. Tusen Tack och än en gång ett stort Grattis till världens bästa svärfar!!
Idag strax efter lunch bar det av hem till Falun igen. Vi återsamlades på eftermiddagen hemma hos mina föräldrar med min bror (dom har också varit med i Tällberg) för att fira alla Pappor på Fars dag. Pappa, Daniel, Emil och jag åkte senare också förbi hos min farfar och grattade.
image68
(Mmmums)

Emil har som enda barnbarn (på Daniels sida) även han fått vara med på festligheterna under helgen. Han har hållit igång hela dagarna och varit social med alla! Han har även hunnit med och trilla i den stora stentrappen inne i receptionen på hotellet. Det gick bra även om han bet sig lite i tungan. Det resulterade i alla fall i ännu ett skrubbsår i hans hårt utsatta ansikte. Just som det första på hakan hunnit läka så kommer ett nytt. Han hade även lyckats skaffa ett jack i pannan förra veckan på dagis. Det blir alltid så här när det närmar sig en högtid... I julas hade han blåöga efter att ha sprungit in i ett handtag på en kökslåda.
Som dagispersonalen brukar säga... han är ju inte direkt stillsam det här barnet. Vi visste nog inte vad vi gjorde när vi gav honom namnet Emil.
Hur som helst så har det varit en helg fylld av aktivitet för den lille mannen och ikväll när barn tvn var slut 19,00 sov han redan gott på Daniels arm. Bara att bära in i hans säng där han nu sover vidare.
image69
(Zzzzzz)

Även vi är på väg att krypa till sängs och titta lite på tv inna vi somnar. Accsa och Isa sover redan gott dom också. Nu laddar vi inför nästa helg då vi ska till Strängnäs BK på träningsläger.

:-) A

Säg den lycka som varar...

Nöje har en gammal skada i ena bakbenet (han skar av sina senor när han var 6 mån). Kerstin (nöjes matte) hade berättat för oss att han kunde dra upp benet någon gång ibland, men han ömmar inte. Hon hade också fått den gamla skadan undersökt och fått OK på att senorna inte skulle vara något problem.

Vi har sett att Nöje har dragit upp sitt ben lite då och då. Men så i söndags när han var ute i skogen och sprang så höll han upp benet under flera minuter och sprang på tre ben.
Jag kände och klämde men han ömmade inte, men ville ändå inte använda benet. När vi kom hem gick han på benet igen men höll upp det när han gick i trappen. Daniel ringde till Kerstin och vi var alla överens om att detta måste kollas upp igen. Redan nästa dag åkte Daniel till Ann så hon fick klämma och känna. Ann hjälpte också till att fixa en veterinär tid i Gävle (på sitt andra jobb). Tack för all hjälp Ann, du är en klippa!

Veterinären var väldigt noggrann han kände igenom och röntgade benet. Han berättade att senorna är helt ok. Men pga den skadan så har Nöje fått lite andra problem. Han är stel i benet och även i tårna. Detta medför att det blir obehagligt att använda bakbenet, framförallt i hög fart och i terräng. Han rekommenderade ytterligare rehabilitering och efter det kan man utvärdera om rörligheten blivigt bättre. Så i dagsläget kunde inte veterinären rekommendera att Nöje blir tjänstehund.

Detta känns så fruktansvärt tungt. Nöje har på denna korta tid verkligen blivigt en naturlig del av familjen. Han fungerar så bra med både Emil och våra andra hundar. Han är en toppenkille helt enkelt. Sådana växer inte på träd.
Det är med tungt hjärta som vi kommer låta Nöje flytta hem till Kerstin igen.

Testerna för hundförartjänsten kommer troligen bli av i mitten/slutet av november. Så just nu kommer Daniel avvakta resultaten av detta innan han orkar börjar tänka på ny hund. Nöje har lagt ribban väldigt högt... Det kommer vara omöjligt att inte jämföra nästa hund med honom.

:-( A


Allt flyter på!

Nöje har kommit bra in i flocken. Han är en härlig kille som kan konsten att slappa i soffan  på kvällen och vara full av fart under dagarna.

image64
(Soffmys med hussen.)

Igår gick vi ut på långtur i skogen. Accsa & Nöje har verkligen roligt tillsammans!
Dat var en fantastisk höstdag och jag jobbade bara halvdag. Så skönt att komma ut när det är ljust och härligt ute.
image60
(Det blir mycket kärleksgnabb mellan dessa två.)
image62
(Accsa försöker jaga ikapp syrran)
image61
(Det är ofta en pinne som är i centrum för Accsa och Nöjes lekar.)
image56
(Man får lång tunga av att busa!)
image57
(Det är oftast inte heller så värst små pinnar dom kommer dragandes med...)


Idag när vi vaknade var det vitt ute. Det hade kommit en hel del snö under natten. Vi hade bokat in lite skyddsträning på klubben vid 10,30.
Emil och Elvira hade det väldigt roligt tillsammans! Dock var det trots snön varmt i luften och den snöhög som dom lekte i förvandlades snabbt till en härlig lervälling... Tvättmaskinen gick varm när vi kom hem.
image58
(Emil och Elvira)
image59
(Emil i lerhögen... Han ville aldrig åka hem.)


Daniel körde lite lydnad med Nöje. Han provade också lite bett övningar. Det fungerade finfint!
image63
(Marie låter Nöje smaka på bitkudden)


Imorgon ska Daniel och Isa upp 05,30 för att jaga. Då kommer jag sova gott... Dock är det väldigt trångt i sängen nuförtiden. Då vi har både en schäfernäsa och en liten mallenusse som kommer smygande när vi somnat.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Accsa hade även fått en utmaning av sin syrra att svara på 6 hemlisar om sig själv...

1. Allt som matten ställer in i hundhuset skall på ett eller annat sätt demoleras. Detta är en fint släktdrag som jag har :-)
2. Jag sover i sängen! Jag smyger upp när ingen märker något.
3. Jag är en liten teaterapa som kan ge ifrån mig ett ljudligt skrik om någon ger mig bannor (typ matten eller Isa), sekunden efter gör jag om mitt hyss :-D
4. Jag har bitit sönder bilbältena i båda mattes bilar... Dom är så himlans goda!
5. Jag smakade även på skinnsoffan i vardagsrummet när jag var valpis. Det blev ett stort fint hål.
6. Jag försöker se väldigt ynklig och deppig ut när matten ska klippa mina klor... gråter även lite ibland. Men hon låter mig ändå inte slippa undan, den jäkla skatan!


Accsa skulle i sin tur sända utmaningen vidare... men vi gör som Ampe, den som känner sig manad får ta sig an detta.


:-) A