Tävlings debut för Daniel & Fox!

Midsommarhelgen har vi tillbringat på klubben med ett helt gäng härliga hundvänner vi tränar skydd, lydnad och uppletande ihop och har trevligt!
Vi åker hem och sover så nu ska jag bara göra en kort rapport om dagen innan det är dax för sängen. Imorgon åker vi dit igen och kör vidare.
Daniel och Fox har tävlingsdebuterat idag i lydnadsklass 1 på Gävle BK. Det blev en mycket lyckad debut!
Här kommer poängen:
Platsliggande    10

Tandvisning       10

Linförighet           5

Läggande           8,5

Inkallande           9

Ställande            10
Apportering        10
Hopp                   10
Helhetsintryck    9


Summa: 173 poäng 1a pris och 2a placering totalt av 14 ekipage.

Daniel är super nöjd med debuten. Han och Fox hade en kort "diskussion" i linförigheten om hurvida domaren möjligen var en buse eller inte. Fox tyckte att han gick efter dom och stirrade ut dom på ett klart misstänkt sätt. Daniel fick göra en koppelkorrigering för att förklara för sin lille räv att dom var inte ute efter att ta några busar idag. Detta staffade sig givetvis i betyget men det känns som det kvittar.


Dom kommer köra lite fler lydnadstävlingar i sommar och senare mot hösten även köra vidare mot brukset. Så detta kändes som en mycket trevlig start på "tävlingskarriären".


Nej nu ska vi sova... Jag lägger ut lite bilder och fler rapporter imorgon istället.


:-) A


Nu var det ett tag sedan...

... som det blev en uppdatering på bloggen.

När Blogg.se höll på med uppdateringar så passade jag på att "blogga i gästboken för dom som missade min rapport från min och Accsas debut i lägre spår 6/6 så kommer den igen här..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I torsdags kväll ringde telefonen, det var från Falu BK. -Hej vill du tävla lägre spår imorgon? -Ö va? Jag är 14 reserv av 28 anmälda, skojar du eller?? sa jag.
Och nej hon skojade inte... Det hade blivit många avhopp och flera av reserverna hade tackat nej. Jag kan ju inte säga att jag kände mig så värst förberedd men va sjutton. Klart jag skulle ge det ett försök.
Daniel fick lägga ett spår till mig på kvällen. Klockan var nio på kvällen och det var fortfarande väldigt varmt ute. Accsa jobbade bra, alla 7 pinnar + slut med sig! Jag kände att det fanns nog en chans inför tävlingen, även om temperaturen skulle vara betydligt tuffare mitt på dagen.
Så var det tävlingsdax. Hon låg bra på platsliggningen trots att vi fick lägga om (halva vår grupp nollade pga hundar som sparng runt). Budförigen kändes tveksam redan från start, hon brukar ha full fokus på motföraren redan när vi går tillsammans dit första gången för att hälsa. Nu var hon inte alls med i matchen. Hon blev glad när vi kom fram till motföraren men på vägen tillbaka brukar hon behålla intresset och vända om några gånger, men inte idag... När jag satte henne vid utgångspunkten tittade hon inte ens på motföraren utan vädrade mot ett ställe dit flera av de tidigare hundarna hade sprungit ut och nosat. På mitt kommando sprang även Accsa dit... och nosade. Inte mycket att göra åt. Vi har inte kört en budföring på två månader.
Jag fick spår nr 11. Klockan var runt lunch tid när det var dax att gå. 10 minuter innan domarna kom för påsläpp ser jag en man med två hundar komma ut från skogen där tävlingsledaren sagt att mitt spår var... toppen!
Jag har varit på tok för dålig att träna "smittade spår". Detta har aldrig Accsa gjort tidigare så det kändes lagom kul...
Hon gick ut bra på påsläppet sedan började hon slå väldigt. Min teori är att hon växlade mellan tävlings spåret och gubbens spår. Dessutom stekte solen (30 grader) och det var knaster torrt i skogen, som att vara i en bastu. Hon plockade två första pinnarna jättefint sedan bar det av mot en bred fin stig... den bestämde hon sig för att följa. När vi gått en stund på den visste jag att vi började närma oss vårat påsläpp. Hon hade alltså tillslut valt att följa enbart gubbens spår. Jag ringde upp tävlings ledaren och tackade för mig... Vi var tydligen långt ifrån ensamma om att bryta.
Jag känner mig ändå så här i efterhand nöjd med att hon över huvudtaget hittade någon pinne. Vi hade sannerligen inte dom bästa förutsättningarna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu i veckan la Falu BK upp resultaten på hemsidan från tävlingen och man kan väl bara konstatera att vi inte var ensamma om att bryta...
Tävlingsresultat 

För övrigt så har Accsa börjat löpa i fredags. Det var någon vecka tidigare än beräknat och hon skulle behöva åka till Norge en vecka innan min semester för parning... Jag skulle kunna vara där över helgen men om dom inte fått till det på dom dagarna skulle jag få lämna kvar henne till "Carinorna" på Norpatorp, och åka egen bil hem för att jobba. Nu visade det sig att detta även var en mycket svår helg för "Carinorna" så dom beslutade sig för att para under hennes löp i vinter istället. Detta kändes helt ok för min del. Dels kommer jag vara föräldraledig (vi får tillökning i oktober) så jag kan vara med under parning, valpning och annat utan att behöva krångla med jobbet. Sedan får jag möjlighet att anmäla mig till lite fler tävlingar under hösten. Jag kommer kunna få lite valpisar att kunna besöka och "nosa på" under sensommar/höst i alla fall då både Accsas syster Allt-i och Accsas mamma Miss kommer att få valpar då, om allt går som planerat.

Daniels syster är här hos oss i några veckor och hälsar på. Hon bor egentligen i Göteborg men vi håller som bäst på och övertala henne att flytta lite närmare oss. Hon är en riktig hundvän och Emil bara avgudar sin faster som tillbringar dagarna med att leka med honom. När jag har kommit hem så har hon fixat med mat och all tvätt är tvättad och när Daniel jobbar kväll kollar vi på film i soffan. Funderar skarpt på att låsa in henne i gästrummet så hon aldrig tar sig härifrån ;-). Vi får hoppas att hon hittar ett roligt jobb här till hösten...

Nu ska jag klippa lite klor på hundarna...

:-) A

En hälsning från Säfsen...

Vi har fått ett mail från Indras familj i Säfsen! Det är så kul att få rapporter från dom! Även om det sticker till i hjärtat så känns det så bra att höra hur mycket dom älskar den hunden...
Indra har det så bra och får vekligen vara i centrum för hela familjens uppmärksamhet!
Dom skickade även med lite bilder.
image199
Här är Indra med bästa kompisen "Tex". Det är en kollega till Daniel som äger Tex och det var hon som tipsade om familjen Eriksson. Dom brukar vara hundvakt till Tex.

image200
När Tex har varit på besök är man så trött så man nästan trillar ur "favvo fotöljen" :-)

image201
Här är Indra ute på skoter tur med älsta sonen i familjen. Som sagt den här tjejen kan man ta med vert som helst, hon är aldrig bangen för någonting.
Gamla hussen Daniel såg lite blank ut på ögonen när han tittade på bilderna. Vi planerar att åka och besöka Indra i sommar. Intressant och se vad Accsa kommer säga om att träffa "syrran" igen.

Jag har tillbringat några dagar i Stockholm under förra veckan. Emil var hos mamma och pappa och hundarna var hos min bror. Min svägerska var inte helt nöjd då Accsa fäller mer än någonsinn nu, även täckhåren. Tror aldrig hon har fällt ur så kopiöst som hon gör nu.
Min kurs i Stockholm var i intervjumetodik och personbedömning. Det var oerhört intressant, vi arbetar med många personlighetstester och en speciell intervjumetodik på vårat företag (rekryterings & bemannings företag). "Protokollet" där man sammanställer alla intryck från kandidaten är inte helt olik gamla korningens... Mentalitet och personlighet är väldigt intressant oavsett om det handlar om hundar eller människor. Det finns inget optimalt facit på vad som är rätt och fel, allt hänger på vad kandidaten skall "användas" till.  

Det är fruktansvärt varmt och igår var det 27 grader i solen så vi åkte och badade i sjön nedanför min brors hus på kvällen. Brorsans döttrar kastade Accsas flytleksak säkert 100 gånger... Accsa tröttnar aldrig på att simma. Slänger ingen den på en stund tar hon den i munnen och simmar en sväng själv...

På torsdag blir det äntligen normal vardag i Högosta flocken igen... Då är Daniel klar med sin utbildning! Emil ser vekligen fram emot detta, o ja me!

:-) A