Inte riktigt som jag tänkt mig...

Jag hade många planer på att även i år göra fina julkort och maila ut till våra vänner, fixa en julbild på hemsidan, uppdatera bloggen osv osv. Men så kom den elaka bacillen streptokocker smygande och sabbade detta. Alla utom jag blev krassliga redan tisdagen före jul. Så då var det fullt sjå att ta hand om sjuklingar. Sedan vart det min tur, Det var länge sedan jag varit så här sjuk... Men nu knaprar hela Högosta familjen penecillin så nu har det äntligen vänt...
Men jag får helt enkelt ta nya friska tag nästa år med dom sedvanliga julkorten... Tack för alla fina kort och julhälsningar som vi fått iaf, det är alltid lika kul!!

Vi har haft en lugn jul Daniels och mina familjer kom hem till oss och firade. Risk hejjade på tomten som om han träffar rödklädda gubbar med skägg varje dag, sedan la han sig bakom tomten och sov som en stock genom hela paketöppnandet... Soft kille <3

Daniel jobbar på nu igen som vanligt efter att ha varit "valpledig" i några veckor. Känns skönt att dela hund just nu, då får Accsa regelbunden träning med honom på jobbet flera ggr i veckan. Denna vecka har det varit skydd, lydnad och inomhussök på schemat för deras del.
För mig har det bara blivit lite små korta lydnadspass med henne inne. Vi har 26 minus här och man känner sig inte allt för sugen att gå ut och träna i en halvmeter snö.

Risk fick följa med till jobbet i början av förra veckan, han charmade givetvis alla :-). Han skötte sig bra och det var inga problem att ha med honom. Sedan åkte Daniel med honom till veterinären och tog 12v sprutan, även det fungerade bra. Han är en väldigt balanserad och behaglig liten kille, som är väldigt lätt att ha att göra med. Nu när han har klart för sig vilka ramar och regler som gäller i den här flocken :-).

Imorgon blir det nyårsfirande med våra grannar, dom har en liten "tibbe" valp som är jämngammal med Risk. Vi brukar kalla den för den "tibetanska terror hunden". Den ser så liten luddig och snäll ut... men jävlar anamma vilken attityd när han sätter den sidan till!!

Jag får väl ha som nyårslöfte att bli lite bättre på att uppdatera bloggen ;-).

Här kommer lite bilder från veckan som gått.


Innan alla vart sjuka var jag och Daniel oerhört seriösa med vårat "julstök". Här är vårat egenhändigt bakade muminpepparkakshus :-).


 
Risk myser med sjuklingen i soffan <3




Risk sover gärna väääldigt nära Accsa. Här är det nästan svårt att se vad som är vad...




Så här stor och fin är han idag vår goa lilla kille!




Hela vår hundliga <3.


Nej nu måste jag gå och sova. Imorgon ska jag städa av lite här hemma innan det är dags att fixa med maten. Det kommer bli kalkonskinkrullar fyllda med basilika och vitlöks ostkräm till förrätt. Oxfilé med kantarellsås och potatisgratäng till huvudrätt och Kolapaj till dessert. Det blir inte dumt alls!

Gott Nytt Hundår på er!!

:-)


Nu var det dåligt på bloggfronten...

Ja jag får ta och skärpa mig helt enkelt ;-).

Allt flyter på riktigt bra med lille Risk och vi är sååå nöjda med den lilla terroristen! Han är en helt annan typ av hund än Accsa. Han har mer dominans och allvar i sig. Dock har han samma totala avsaknad för rädslor som henne. Helt orädd i alla typer av miljöer.
Vi har aldrig behövt träna Accsa i miljö. Hon har knatat på lika obehindrat alla gånger hon kommit till något nytt skumt ställe, jag gissar att det kommer bli lika med Risk. Hittade lite bilder på Accsa som för första gången kommer till en annorlunda miljö (under en räddningshundsträning med Indra i maj 2006). Hon var ca 10 veckor.


Hon klättrade fram utan bekymmer. Tänk att hon har varit så här liten <3




In i den lååånga tunneln, den lilla färgkanten på svansen hade alla syskonen när dom hade valppäls, mattens söta lilla snäcka!



Hur som helst, Risk är en skön kille men han är en "man" som behöver lite ramar och regler. Vi och flera andra som träffat på honom har sett att -Oj den där var ingen liten "duvunge" direkt!! Å nej de är han inte... Ger man honom lillfingret tar han hela kroppen ;-).

Det jobbas en hel del på relation, kontakt och ledarskap. Han är inte trög på något sätt. Isa skulle han aldrig drömma om att gå på, hon kan helt på måfå ge honom en hurring om hon tycker att han har för hög svansföring (vilket han oftast har). Accsa tycker att han är en rolig liten "brorsa" och ger honom bara lite halvhjärtade åthutningar... å de har han verkligen förstått. Hon menar inte riktigt allvar när hon säger till honom, vilket resulterar i att hon fräser till Risk (vi kan kalla honom teaterapan) han slänger sig ner på rygg och i samma sekund som Accsa tittar bort hugger han henne med full kraft (med dom sylvassa gaddarna) så hon skriker....
Har Accsa ben eller andra prylar gör han allt för att på ett mycket oblygt sätt sno det från henne.


Å ett kampskinn... det vill jag haaaa!



Ååå va bra att du håller fram benet så jag kan ta märgen inuti!




Jä**a unge stick härifrån!!
Efter ett tag tröttnar Accsa och tar en liten tuggpinne istället å inte helt otippat....


Nä men nu vill nog T2 också ha tuggpinnen!



Allt stöldgods som T2 förvärvar runtom i huset tar han till sin lilla tygbur som vi brukar kalla för hans egen lilla "bat cave". Allt man letar efter typ skor, nycklar, Eriks napp, gosedjur osv återfinns alltid där.


T2 har lagt in någon ny "bra att ha sak" i "the bat cave". Föremålsintresset är det då inget fel på :-)



Vi har flera gånger träffat brorsan River och dom två gossarna är verkligen stöpta i samma form, därav det syskongnabb som brukar uppstå...


Bröderna bus är ute på upptäcksfärd hemma vid Magda. Båda lika "miljöhårda".




Här forseras gallret Magda försökt avgränsa sitt hem med...




Denna otroligt härliga sovstil hade han i en timme när vi kom hem från "playdaten" med brorsan. Heelt avtuppad, vem blir inte varm i hela hjärtat av en sån här liten kille <3



Nu under helgen som gått har vi haft träningshelg med ett helt gäng trevliga människor. I lördags var det en heldag sök och i söndags var det skydd.
Jag körde söket med Accsa och Daniel skyddet. På söket jobbade vi mycket med att vinda, min lilla fröken är en riktig "spåridiot" och vill gärna ta till spåret för att hitta figgarna. Jag har inte riktigt varit med på noterna så hon har desvärre fått vinst i att spåra upp figgar flera gånger. Men nu har vi tagit tag i detta och i lördags gick det riktigt bra. Jag fick bra hjälp av alla i gruppen. Tusen tack!
Vi ska försöka vara lite flitiga med träningen nu så vi kan tävla i söket under nästa år.

På söndagen var vi i Grängesberg i en stor inomhus fotbollshall. Det blev två grupper och dom var flera figgar som hjälptes åt. Daniel körde en del bita släppa bevaka med Accsa. Då hon kan vara lite ful i släppandena och bita om osv. Sedan kan hon även "fula" lite i anslutningarna så det tränades även på det. Släppandena såg riktigt fina ut på slutet, så det tar sig ;-).

Detta blev Risks första möte med skyddsträningen och när jag skulle ta med honom in i hallen och förbi första gruppen ner till Daniels grupp för att sätta mig och titta började figgen att köra pisk just när vi skulle passera. Risk vänder bredbent upp mot deras håll, rumpen rakt upp och morrar, när pisken hörs igen gör han ett ryck framåt och vrålskäller... Hå hå ja ja som sagt, duvunge var ordet!
Daniel satte sig med honom och förklarade för den lilla herrn att på sidan av plan sitter man still och håller truten. Det fungerade finfint, återigen trög är han inte.
Daniel fortsatte träna och han satt sedan med mig tyst och fint och tittade storögt på dom andra hundarna. Efter en stund fick han lägga sig i bilen och vila lite med Accsa, där somnade han som en sten <3.

När vi tog lunchrast fick han komma in och vara "pausfågel". Fredrik hade en liten valpärm och bjöd in till lek, Risk var inte sen att haka på!


Vi hoppas han behåller sina fina bett även som vuxen ;-)



Den är min min min!!




MIN sa jag!




Jag släpper den aldrig!!





Nu så var det färdig lekt och Fredrik stoppar undan ärmen. Risk funderar på hur han kan få tillbaka den, att sätta sig och söka kontakt brukar ju fungera....



....men det fungerade inget vidare den här gången, så "what the hell" lika bra att klippa till i benet istället.



Fredriks sambo Towa hade en mycket trevlig Holländsk Herdehund. Jag har aldrig tidigare sett någon sådan "in action" och det kändes som om Arko gjorde bra reklam för sin ras. Jäklar vilken frän hund!!


Super trevlig och balanserad kille på sidan av plan och en rejäl gosse när det kom till att arbeta!! Kul att få se en HH på nära håll!


När vi höll på och packa ihop fick "pausfågeln" komma in igen, han tyckte också att Arko var en frän kille!!


Arko var super go mot terroristen, trots dom vassa gaddarna som Risk i vanlig ordning använde sig flitigt av!


Som sagt det är tydligt att vår lilla "duvunge" behöver ha lite ramar i sin tillvaro och han har inga problem att ta styrning från oss. Efter att vi från dag 1 förklarat att barnen är helt förbjudna att röra, så gör han inte det. Inte heller är han på våra bekantas barn om vi är hemma hos någon och hälsar på.
Han får alltid sitta och invänta kommando för att få sin mat osv, det är inte heller några problem. Han är en skön kille helt enkelt!



Men nu då hussen... ja har ju väntat jättelänge!!


Vi är verkligen supernöjda med den lilla gossen!!! Accsa tycker mycket om honom trots att hon säkert tycker att han är dryg ibland. Å Isa, ja hon verkar också tycka att han är helt ok. Han skulle aldrig någonsinn våga sig på och mucka med tanten. Hon har tydligt ställt skåpet ;-). 

Just nu ligger han ihoprullad mot Accsas mage och sover som en stock, ska släppa ut dom på en sista kiss nu sedan blir det bums isäng...

:-) 

Terrorist javisst :-)

Numera har vår lilla TH (Erik alias Terror Högosta) fått gott sällskap av sin "partner in crime" T2 (Risk alias Terror nr två).
Högst på listan ligger att komma in på toaletten, där inne finns en uppsjö av olämpliga sysselsättningar för denna duo. Vanligast förekommande om dom väl lyckats ta sig in är, slänga ut alla rena handukar ur skåpet och ut på golvet (TH), käka upp alla handdukar på golvet (T2), slänga ner alla toarullar i toaletten (TH), käka upp div badleksaker (T2), käka upp toapapper (TH & T2), äta på toaborsten (TH & T2) försöka klättra ner i toaletten (TH & T2). Det är oftast Daniel som slarvar med toadörren han bara skjuter till den så den inte är helt stängd. Visst det räcker för att hålla T2 borta men TH fixar biffen och ser till så att dom båda kommer in. Så blir det väldigt tyst och lugnt för länge i huset så vet man att någon glömt stänga toadörren...

Risk har bitit dom flesta så det uppstått blodvite vid det här laget men faktum är att barnen låter han bli. Det är väl om Emil och han busar som han kan glömma bort sig. Men Emil är nog värre ansatt av sin käre TH som under dom senaste dagarna både har hunnit lugga honom så pass att han fick loss en hel del hår samt bita honom i axeln så det vart ett rejält märke. Bägge gångerna var när Emil försökte hindra honom från något (typ ta Emils leksaker eller liknande). Man kan summera det som att TH helt enkelt inte är så bra på att ta ett nej... 

Vi har under veckan som gått även haft "playdate" med brorsan River. Det finns en ganska stor portion attityd i båda bröderna och det blev en del syskongnabb.
Här kommer lite bilder:

(River försöker tala om vem som bestämmer... )




(Risk köper inte riktigt det...)




(Jag är faktiskt storebrorsan här säger Risk)

Vill bara poängtera att halsbanden togs av efter första lilla busruset... Vi är ganska nojjiga efter att Accsa nästan blev strypt förra vintern av Exo under lek.




(Vem vill ha löjliga hundleksaker när man kan hitta betydligt coolare prylar!)




(Vi har snö!!)




( Så söt så söt!!)




(Jodå ibland sover han!)


(Här ger man barnen dyra leksaker och så vill dom hellre leka med en bur... Erik går säkert in och ut ur buren 200ggr per dag. Kanske ska ge Emil en förstoring på den här bilden att sätta på väggen. TH där han hör hemma, i bur!!)




(Accsa är stor favoriten!! Medans Risk är lite halv skraj för Tant Isa, hon ser till att lära honom veta hut!! Men med Accsa är det bus och myyys)


Nej hua nu är klockan mitt i natten, ska ta ut lilla grabben för en sista nattkiss sedan blir det sängen. Daniel och Accsa har varit och jobbat och kommer nog snart hem dom också.

:-) A