Nu kan jag slappna av...

Igår fick jag svar på Accsas blodprov... Lever, njurar, sköldkörtel, bukspotkörtel mm. Allt såg normalt och fint ut! Jag har skickat iväg ett avföringsprov som jag får svar på nästa vecka.
Men det känns otroligt skönt att veta att alla värden såg bra ut. Nu håller vi på med ris och diarsanyl diet. Vi ska se till att ta ökningen av utfodringen mycket     l å n g s a m t. Hon har varit bra i magen i snart en vecka, Det är när jag blandat i foder i riset som det blivit trassel i magen igen. Nu ska jag köra på fisk och ris under nästa vecka och sedan börja köra hemlagad mat. Planen i förlängningen är att gå över helt till färskfoder istället för det torrfoder vi ger nu. Alla våra hundar åt färskfoder innan Accsa kom. Alla var väldigt fina i päls och mage av det.

Vi har under dagen hållt koll på SM hemsidan som varit väldigt bra uppdaterad. Dom som vi har hållit ett extra öga på har varit Matti, Carina, Stefan & Lollo. Kul att det gick så bra!

Vi har för övrigt ägnat dagen åt att måla planket till hundgården. Vi hoppas att vi ska hinna göra klart planket (första lagret) denna veckan. Ska bli skönt att fixa iordning hundgården ordentligt. Vi gjorde allt väldigt provisoriskt när vi flyttade hit. Vi la ut ogräsmattor under gruset men vi satte aldrig fast dom (eftersom vi visste att det bara skulle vara tillfälligt), det resulterade i att när lilla flitiga grävlingen Accsa gjorde entré i flocken så hittade hon skarvarna till ogräsmattorna och drog i dom tills hon fick en fin jordyta att gräva i... Nu ser hundgården ut som om det bodde mullvadar i den. Annledningen till att vi fyllde i grus i den var att vi ville minimera risken för lervälling, men det har Accsa fixat till nu. Sedan hade ju Daniel sagt att han minsann skulle se till att bygga hundgård och staket våran första sommar här (när jag var hög gravid). Allt skulle vara klart innan Emil skulle komma.... Det var 2005. Låt oss säga så här, Daniel hamnar lätt på sidospår. Dyker det upp något roligare att göra om helgerna än att bygga staket då nappar han direkt på det. Nu har vi i alla fall tagit tag i detta och kommer förhoppningsvis bli klara med det mesta i år.

Så till utmaningen ... Jag fick i uppgift av Marianne som har Accsas bror Ampere att jag skulle redogöra för vilka bloggar jag följer. Jag följer ganska många, alla vi har länkar till som har en blogg på sin sida läser jag regelbundet. Så det är bara att kika på vår hemsida under länkar om man vill veta vilka det är.


//Anna


Rapport från semestern...

Nu är vi äntligen tillbaka i verkligheten efter lite sen semester.

Första pausen på vår väg söder över blev i Fjugesta. Där vi stannade till hos familjen Phöner. Emil fick leka och busa med Isak och vi blev bjudna på gott fika. Dan såg oförskämt pigg ut för att det skulle vara dagen efter sin 40års fest       ;-)

Vi fick också chansen att se på "Affe mannen" IRL. Han var en stor härlig kille med mycket fart i! Efter den välbehövliga bensträckaren sov Emil gott till långt efter att vi passerat Skara. Tack Dan & Malin för att vi fick titta förbi!


image27

(Snyggingen Hassemans Alfred)

Strax efter kl 19 var vi framme i Ljungskile. Där skulle vi bo i en vecka hemma hos Veronica, John,  Filip och alla hundar.
image35
(Här är hela familjen Martinsson)

Veronika och John föder upp American Akita vovvar. Riktigt härliga små björnar det där :-)

image34
(Sötnosarna Molle & Cissi)

image33
(Härliga blandis killen Ceasar)

Accsa blev dessvärre dålig i magen första dagen så jag åkte ner till Uddevalla djurklinik och pratade med personalen. Det hade så nyss blivigt bra från förra svängen av magproblem, så jag ville lyssna lite vad dom trodde. Dom ordinerade svält i tre dagar med Diarsanyl och vatten som enda näring. Sedan börja med risavkok och maizena välling... Sedan köra kokt fisk och upptrappning av portionerna. Hon var fortfarande lika pigg och glad som vanligt.
Vi fick se till att alltid ha henne med oss så hon kunde uträtta sina behov när det blev akut. Det tog bara någon dag så var magen bra igen.

Vi tillbringade några sköna dagar i Ljungskile, med lite sol bad och krabbfiske. Emil tyckte det var toppen.
Jag och Veronica hade tänkt träna en hel del med hundarna men Accsas magproblem satte stopp för det.

image28
Emil har fått napp...

image29
(Emil lyckades få största krabban av alla!)

På tisdagen åkte vi och tittade på alla utrotningshotade djur på nordens ark. Emil som är en riktig "Animal planet" kille tyckte det var väldigt kul att se på alla djur. 

image30
(Hela familjen Högosta)

image43
(Spännande att få se en massa djur som Emil bara sett på tv innan)

image31
En stor eloge till Nordens ark som inte bara bryr sig om sina egna djur utan också om dom som måste vänta i bilen. Denna skuggiga parkering var endast till för bilar med hundar! Mer sånt!!

image32
(Emil och Daniel hittade en båt dom ville ha i Marinan i Stenungsund... Såg billig och bra ut ;-))

Efter att ha tillbringat en vecka i Ljungskile var det dags att styra kosan mot Göteborg. Tack Veronica och John för en toppen vecka!! 

I Göteborg skulle vi hälsa på Daniels syster Magdis som jobbar som djurskötare på Slottskogen. Vi skulle få åka med henne på matningsrundan.

image36
(Här är det sälarna som får mat, Emil tyckte dock att fisken luktade bajs)


image37
(Här får älgen Olliver mat)

image38
(Schäferflickorna i slottskogen)

Våran sista dag var det dags för ett Lisebergs besök. Jag och Daniel är barnsligt förtjusta i att åka karusell och det var perfekt att ha med Magdis. Hon uppskattar bara barn karuseller så Emil och Faster kunde åka tillsammans och jag och Daniel kunde roa oss kungligt!

image39
(Emil åkte nog Farfars bilar 7ggr.)
image40
(Emil & Daniel)

På vägen hem stannade vi först i Lyrestad och åt lunch vid göta kanal i det fina vädret.
image41

Sedan fick vi eftermiddagsfika hos Robert Kaivanto i Örebro. Emil fick leka med Lova och Max, det var toppen. Emil gillar verkligen Lova. Tack för titten och gott fika Robert!!

image42
(Accsa fick komma ut och hälsa på snyggingen Norpators Plexus)

Sista dagen i Göteborg kom Accsas magproblem tillbaka med diarré. Hon har blivigt riktigt mager nu och jag bokade direkt en veterinär tid.
Vi var hos veterinären igår och han tog en massa prover på lilla skruttan. Jag får veta hur provsvaren ser ut imorgon. Hoppas verkligen att vi får rätsida på detta, hon ser för bedrövlig ut i kroppen nu. Man kan inte tro att hon någonsin gått under benämningen "Tjockisen". Vi har anmält oss till appellen i september så nu måste hon kureras så vi kan ta upp tränandet igen.

Här hemma fortsätter staketbygget... samt plank till hundgården. Det börjar hända lite men det är ändå mycket kvar. Det kommer i alla fall bli bra när det blir klart... när det nu blir ;-)

//Anna 

Jag har även blivigt utmanad på att redogöra för vilka bloggar jag följer... Ska ta tag i det under helgen, är för trött i huvudet nu...


Dax för en uppdatering igen.

I helgen var jag och Accsa på destriksläger i skydd. Det blev långa dagar och vi var riktigt trötta båda två efter helgen.

Igår var vi på tisdagsträning på klubben. Det vi mest håller på med nu är bett träning. Hon måste få till bettet 100% oavsett vad hon biter i. I helgen körde vi mycket med ett blött kampskinn. Accsa har ofta för hög fart i förhållande till sitt bett. Kropp och knopp måste synkas lite bättre.

Nästa vecka ska vi tillbringa på västkusten med Emil och schäferflickorna... Jag har inte haft någon lång sammanhängande semester i sommar utan det har bara blivit lite träningslägerveckor här och var med hundarna. Nu ska vi i alla fall ha 1,5 vecka semester!

Vi kommer att tillbinga första veckan hos goda vänner norr om Göteborg. Sedan blir det till att besöka lite släkt inne i Göteborg sista dagarna. 
Vi ska stanna till i Örebro och hälsa på lite vänner på vägen ner.

Vi hörs!

//A