Mycket otrevligheter...

Jag har haft problem med huvudvärk ända sedan jag hade influensan för typ 6v sedan. Den har inte velat ge med sig och i fredags var jag hos läkaren igen...
Han bad mig följa hans finger uppåt, neråt, sida till sida, han lyste i ögonen, kände & klämde på nacken, lyssnade på hjärtat mm mm... han gjorde en ordentlig undersökning helt enkelt.
Sedan bad han mig åka vidare upp till sjukhuset, där han hade bokat en tid akut för en skiktröntgen av min skalle! Det kändes lagom kul :-O.
Åkte upp och blev vänligt mött av en sköterska. Fick instruktioner om att lägga mig på en bår och ligga absolut helt stilla. Sedan åkte båren in i ett litet hål i en gigantisk maskin. Att ligga där inne och veta att jag absolut inte får röra mig, ger mig direkt tvångstankar av typen, det börjar klia på näsan och liknande. Jag lyckades iaf ligga stilla. När allt var klart skulle en specialist läsa "plåtarna" och ge resultatet till min läkare som i sin tur skulle höra av sig till mig. Det blev tre lååånga timmar innan min läkare ringde. Det visade sig att en liten bihåla som sitter bakom näsroten var svullen. Phu, nu får jag äta avsvällande medicin och hoppas att det ger med sig.
Dock har Emil fått nya baciller i omlopp, han hade feber förra helgen och i slutet av förra veckan var det Eriks tur. Eriks feber är bättre men han har en otäck hosta. Så i söndags började även jag och Daniel att hosta och snora :-(. Jag hatar dagis baciller!

Daniel har jobbat natt hela helgen och jag var med pojkarna hemma hos mina föräldrar och tittade på melodifestivalen. Exo och Daniel har haft lite små spårjobb tidigare men under natten i lördags kom ett riktigt eldprov. Efter att ha spårat i ca tre kilometer (varierande underlag) lyckades Exo leda Daniel och hans kollegor fram till den personen som eftersöktes! Den näsan går inte av för hackor!! Ändå känner Daniel att han ständigt utvecklas ju mer dom tränar, kul!

Så till den senaste otrevliga händelsen. Nu på kvällen satt jag framför TVn och Accsa och Exo höll på och bökade omkring med varandra i vardagsrummet. Plötsligt hör jag hur Exo skriker, springer fram och ser hur dom står i en helt onaturlig ställning och inser att han snott in sig i Accsas halsband med underkäken. Jag ropat till mig Daniel och vi förstår att vi måste klippa halsbandet för att få isär dom. Det hade snott sig ett helt varv runt underkäken och dom satt som i ett skruvstäd. Så med Accsa som vid det här laget hade väsande andning av strypningen och en skrikande Exo skulle jag försöka få hundarna stilla så Daniel kunde klippa. Det satt så tight så det var svårt att få in saxen...

Daniel har nog tyckt att jag varit nojjig när jag brukar ta av dom halsbanden. Jag har ju hört talas om att hundar har fastnat och skadat sig.
Men så händer det att man slarvar... och då är olyckan framme.
Detta hade ju lika gärna kunnat hända i hundgården eller när dom varit ensamma hemma, fy man får direkt en massa hemska "tänk om" tankar.
Nu har då vi i alla fall fått oss ett ordentligt uppvaknande!

Nu ska jag ta nässpray och gå och lägga mig!

:-) A

Nu börjar det brännas...


Accsa har börjat fälla och jag gissar att hon börjar löpa om 3-4 veckor! Så som Carina D sa, nu är det bara att börja vänta igen...

I helgen tävlings debuterade Daniel och Exo. Daniel vill mjukstarta tävlingsåret med att köra lite lydnad. Det gick alla tiders och här kommer poängen:  
Platsliggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8 (Pos, sätter sig sent i avslut)
Läggande: 8 (något sent, nosar, avslut)
Inkallande: 9 (tempo i avslut)
Ställande: 9 ((avslut)
Apportering: 9 (Omtag)
Hopp över hinder: 9 (Något ljud, avslut)
Helhet: 9 (glatt!)

Totalt 178p, 1a pris och 1a plats!
(Se bild här)

Daniel som är den mest förvirrade människa jag känner hade glömt bort att ställande under gång är med i lydnaden och även att apporteringen sker sittande vid sidan. Så när han satt och tittade på första ekipaget fick han bråttom ut i bilen och hämta Exo... sedan fick han träna in detta på parkeringen. Tur att han startade sist i sin klass och att han har en hund som är lättlärd (så klart det är ju en schäfer ;-)). Han var i alla fall mycket nöjd med deras premiär!
Jag hade tänkt köra lydnadsklass II. Men eftersom jag inte kört någon riktig platsliggning med andra hundar på hela vintern så ville jag inte göra det för första gången i år på en tävling. Jag har inte heller gått utom synhåll mer än två gånger under träning med henne. Jag har aldrig haft några problem med platsliggningen (peppar peppar) så det kändes onödigt att utmana ödet. Men rutan och inkallning med ställande har börjat fungera helt ok nu. Så jag ska se när det kan bli tillfälle för en ny klass II tävling.
 
När Daniel och Exo kom hem från tävlingen åkte jag och Emil ner på isen med hundarna. Min bror var hundvakt åt sin svärfars wachtel Laban. Laban har inte träffat så mycket andra hundar och då passade det bra att han fick leka lite med våran flock med vänliga vovvar...


Inte helt lätt för Laban att hänga med i den djupa snön...



Full rulle...


Tant Isa



Accsa "is"näsa :-)



Exo...



Lilla sötnosen Laban!



Emil och hans kusiner åkte skidor medans hundarna busade.

Igår var vi en snabbis ut till klubben och tränade lite skydd. Men vi kom dit lite i senaste laget så det blev snabbt mörkt... Så vi ska försöka åka dit i tid nästa gång.

Nu ska jag gå ut och borsta min hund... och dammsuga lite här inne.

:-) A

Utmanad...

Jag känner att jag legat på latsidan när det kommer till utmaningar så nu ska jag baske mig ta tag i detta på en gång... Daniel blev utmanad av Carina Larsson att ta 6e bilden från 6e mappen i mina bilder och publicera i bloggen. Sedan ska man utmana 6st. Känns som om dom gånger Daniel bloggat går att räkna på en hand, så jag hjälper honom på traven.. 


Inte världens roligaste bild men det är i alla fall något hundrelaterat. Det var den lilla rallymallen Fox som ligger och tuggar ben... det sticker fortfarande till lite i hjärtat på oss när vi tänker på honom.
För övrigt ser man våra gamla fula plastgolv på bilden... känns så skönt att dom är borta!

Jag i min tur utmanar:
Carin med (Exos syster) Etty;
http://www.kargalandetsetty.blogspot.com/
Annelie med Nemo; http://lieslya.blogspot.com/
Nicole med Morriz & Hugo; http://nicoleshundar.se/
Magda med Flora; http://web.telia.com/~u55105868/
Catta med Osis & Åska: http://www.cattashundar.se/
Nina med Goa & Inka; http://inkaochgoa.cybersite.se/startsida.html



Även om det gör ont i hjärtat och vi saknar Fox så råder ingen tvekan om att det var rätt att ta in en ny hund. Daniel kunde nästan direkt se att tjänstbarhetsprov I inte skulle bli några som helst problem för Exo. Och nu när alla veterinärbesiktningar och papper är klara så har han äntligen kunnat ta med Exo i aktiv tjänst.
En extra rolig överaskning var att veterinären som utförde besiktningen och som röntagde om Exo (han hade Hd C tidigare) tyckte att höfterna såg väldigt bra ut. Så vi bestämde oss för att skicka in dom nya plåtarna till SKK på avläsning. Och nu har vi fått svaret från SKK, Hd B blev nya resultatet!

Så ÄNTLIGEN har Daniel nu en fyrbent kollega!

:-) A

Snö, snö och mera snö...

Snön vräker ner och det vill aldrig ta slut. Varenda liten grusplan som jag brukar försöka gå till och köra lite lydnadspass på är numera isbanor...
Så det blir lite korta pass inne. Har tänkt att jag ska försöka ta mig till ett ridhus som klubben har bokat på söndagar och träna lite. Får se om jag kan smita iväg nu på söndag. Accsa behöver all störning hon kan få, det blir en väldig skillnad att köra med störning nu när hon bara tränats ensam under vintern.

Vi tillbringar så mycket tid vi kan ute i vårat vinterlandskap. Förra veckan åkte Daniel och Emil slalom, Emil som är en liten herre med ytterst bestämda åsikten (kan inte förstå vart han fått det ifrån...) Ville endast stå mellan Daniels skidor och åka typ störtlopp rakt ner för backen. När Daniel försökte få honom att hitta egen balans och ploga sakta ner själv då tyckte Emil han var bajs... Vilket man ofta är när man säger emot den lille mannen - mamma du är bajs!! Lite svårt att hålla sig för skratt när någon som är "två äpplen hög" spänner ögonen in en och säger så.
Här kommer lite bilder från veckan som gått:

Världens finaste lilla schäferflicka!!



Emil i sin snögrotta han byggt på våran gård.



Förra helgen jobbade Daniel och jag sov över vid mina föräldrar med hundar och ungar.
Emil och morfar tillbringade söndagen med att åka skoter på sjön nedanför mina föräldrars hus. Mycket populärt!!


Jag sitter rygg mot rygg på pappa och tar kort på Accsa i 50 kilometer i timmen. Lite svårt att vara stadig på handen.

 

Här går det undan...



Än finns det lite krut i tant Isa!



Skoter killarna!


För övrigt gick Exos veterinärbesiktning väldigt bra! Så nu är det klart att han kommer att köpas in till Daniel. Det känns toppen!

Exo är en riktig lek kille och har till och med lyckats charma tanten i huset. Nu mera har dom en daglig brottningsmatch.
Han är inte helt smidig och ibland blir det lite väl burdus lek...

tur att vi har en hårdhudad tant som står pall för en stor kille...



Blir han för hårdhänt så får han veta det!



Som sagt, än finns det krut i tanten!



Efter lite bus är det skönt med lite soffmys!



Finns det hjärte rum.... Dom är så himla goa våra små schäfernäsor!


Imrogon är det Runndagarna (Runn är en stor sjö som man kan ta sig ända till Borlänge på). Under Runndagarna är det en massa aktiviteter överallt på sjön och vi brukar ta skotern och fyrhjulingen dit och grilla korv. Hundarna brukar vara riktigt trötta efter en dag på isen.
Vi kommer att lämna småkillarna där med mamma och pappa och åka till årsmöte på klubben under eftermiddagen jag och Daniel.

Trots att det är mitt i vintern går mycket tid just nu åt till att planera sommaren. Daniel har bokat upp sig som figg på flera läger och jag vet inte när och om Accsa ska ha sin valpkull. Så för mig är det svårt att planera något. Men det är lite pyssligt att få ihop allt.

:-) A