Fullt upp i flocken!

Ja det hinner ju hända ett och annat mellan bloggarna om man säger så... Tur att jag är bättre på att uppdatera min facebook, så ni vet att vi lever ;-)

Den största förändringen förändringen i flocken vart när Risk flyttade i början av December. Norska polisen hörde av sig i höstas (strax efter att det var klart att Daniel inte fick ta Risk i tjänst) och var intresserade av att köpa honom.

9e December kom dom och hämtade honom. Det blev så otroligt tomt här hemma :-(. Vi hade fått hem en hund på prov sedan mitten av November (Barvatorps Sparco), och under några veckor var det ett riktigt "hundliv" här hemma. Sparco var en otroligt snäll och trevligt hund med mycket leklust.  Tyvärr fungerade han inget vidare i knepiga miljöer, så han är nu placerad hos ett par bekanta till oss. Där han troligen kommer att bli tävlingshund i framtiden, kommer passa honom ypperligt tror jag.

Sparco flyttade bara  några dagar efter Risk och från att ha varit fullt ös här hemma så stog Accsa helt förvånad med sin kampleksak i munnen och undrade vart alla tagit vägen... Isa är ju inte den mest aktiva kompisen om man säger så ;-)

Vi har fått flera rapporter från Norge, Risk fungerar fint i sin nya familj och vad gäller dom tjänstemässiga bitarna så är dom MYCKET nöjda med honom.
Det känns så klart bra att han hamnat i goda händer, samtidigt känns det så deppigt! Vi vet att han är en kille med helt fantastiskt fin mentalitet, å det känns så fruktansvärt bittert att han får hd/ed fel. Det var ju så nära att Daniel äntligen skulle kunna få sin första riktiga egna hund...

Daniel har beslutat att "pausa" hundletandet ett tag nu... Det tar så mycket på krafterna (och hjärtat) när det inte blir riktigt som man tänkt sig. Vi kanske orkar börja smida nya planer till våren, vi får se...
Accsa fungerar riktigt bra i tjänst och vecka sex väntar en veckas intensiv utbildning i narkotikasök, när hon är färdigutbildad blir hon så kallad kombihund. Det vill säga att hon får användas i  både yttretjänst och i kriminalsök (Narkotika).

För min del håller jag för fullt på med min instruktörsutbildning (i SBKs regi). Vi är ett härligt gäng med folk från spridda delar av Dalarna, och det är otroligt kul och lärorikt :-)

Nu på fredag bär det av till Norge där vi ska få möjlighet att få se på hur deras L-test går till. En av hundarna som ska testas är Risk. Det är jätteroligt att dom bjudit in oss att vara med och titta på testet.
Har tänkt filma testet men med tanke på hur osams jag är med Dreamweaver när det kommer till rörliga bilder, så kan det ju dröja innan jag kan lägga upp det på hemsidan...
Det lär väl hamna i samma mapp med filmer som Accsas MT,  Filmer på Accsas avkommor (MH miljöträning mm) och andra filmer som jag har tänkt lägga upp utan att lyckas ;-). Om någon känner dågon som är riktigt bra på dreamweaver så tipsa mig gärna!


Här kommer en bild på våra bolibompatittande soffmysare <3


:-) / A