Godkänt MT!

Ja så är nu även det sista A-barnet i kullen MTad.

Jag fick en ny startlista i torsadgs och skulle gå som nr 6. Det skulle vara lunch mellan 12 och 13 enligt PMt. Jag åkte och hämtade min kompis Magda vid 10.30 och vi trodde att vi skulle ha gott om tid att luncha och titta på en hund innan det skulle bli dags för Accsa. Just när vi rullar in i Ludvika ringer dom från Ludvika BK och meddelar att hunden före Accsa just gått klart banan (det hade blivit flera strykningar på morgonen)... Hjääälp nu blev det plötsligt bråttom!!

Magda rastade Accsa medan jag gick och visade upp reg och vaccinations intyg. Sedan var det dags. Accsa vart mycket förtjust i testledaren (som fö erbjöd sig att ta med henne hem efter testet ;-)). Så alla kampövningar gick som förväntat, nerdrag pga tugg i bettet men det är ju som det är...

Jakten, hon springer fram och nyper tag i trasan och skiter sedan i den. När den försvinner in i hålet letar hon endast i 26 sek sedan får hon syn på testledaren och springer ner till henne i hopp om mera bus... Där åkte betyget alltså ner på en 2a. Jag hade nog gissat att hon skulle leta betydligt längre... men inte idag.

Sociala gubben gillade hon och hade ett glättigt skall och bjöd även in på någon lekinvit. Tummen upp för ett mycket bra figurant arbete!! Hon var inte super intresserad av att hälsa på honom erfteråt men gick iaf fram direkt, och sedan vidare för att se var han kom ifrån...

Figurraden hittade hon en fläck som luktade spännande hon drog förbi första gubben (den som hoppar upp) nosade lite på fläcken och sedan vidare till mig. Samma fläck var även intressant under passagenrna. Vet inte vad det var men såg ut som typ rävskit... snuskhund!

Dumpe var inga konstigheter, fram direkt, bet honom dock i skrevet vid en passage, ooops.

Skrammlet blev lite skumt. Hunden får ju inte titta på ljudkällan när det låter och Accsa var väldigt nyfiken på tummlaren, det resulterade i att inte dom kunde dra i den. Så vi fick passera tre gånger innan dom kunde dra (tredje gången tittade Accsa rakt fram). Men vid det här laget hade hon redan sett var det var så hon sket i det. Hon strök förbi skramlet för att gå och hälsa på figgen som drog i snöret. Men dom lät mig gå fram och locka på henne, så här åkte nyfikenheten ner på en 4a. 

Släden gick också helt ok. Jag hade hoppats att få se henne lite arg, men icke. Hon försökte även kampa lite med snöret som domaren drog släden med och detta tillsammans med nosandet på bajsfläcken vid figgurraden gjorde att hon damp ner på en 2a i koncentration (ovidkommande handlingar). Hon gick iaf fram till slädgubben och drog tag i hans kläder... så några nerdrag för rädslor blev det då inte iaf.

Skotten var inte heller några problem.


Jag känner mig nöjd med dagen. Jag är väldigt nöjd över banans utformning, domare, testledare och figgar. Visst var det vissa saker som jag förväntat att hon skulle göra annorlunda och sedan synd att det blev som det blev lite vid skrammlet då hon fick gå förbi och kolla in ljudkällan ordentligt två gånger innan den lät.
Men jag tycker hon fick en rättvis bedömning för hur hon betedde sig idag, på både gott och ont. 461 poäng vart den högsta poängen av alla dagens hundar.

Hon fick också väldigt mycket beröm från publiken som tyckte hon var en riktigt trevlig hund! Det är ju alltid kul att höra!

Tusen tack till Magda som varit mitt moraliska stöd, hundrastare och filmare idag!!! Du är guld värd! Jag får sladden som man behöver för att tanka över filmen till datorn på måndag. Så tids nog kan man se hela MTt på You Tube...

Hussen svor lite över att Accsa bräckte Exos MT med en poäng, "familje fejden" är ständigt igång här hemma ;-).

Nästa vecka styr vi kosan mot Falkenberg. Vi stannar till på vägen ner och besöker Accsa-barnet Gosa. Så vi har mycket roligheter att se fram emot nästa vecka.

:-) A

 

Jag blir så förbannad!!

I torsdags kväll pratade jag med min kompis Johanna (som bor i byn bortanför oss) i telefonen, hon hade just hittat sin häst i sommarhagen sönderskuren!!
Hennes sto är så fruktansvärt snäll mot allt och alla och så ska hon råka ut för detta!! Jag blir så arg så jag skakar...
Vad är det för idioter som ger sig på djur på det här sättet?? Detta är dessutom ett fall av flera i Dalarna just nu...
Läs mer om detta i dagens tidning:
http://www.dt.se/nyheter/falun/article462251.ece


Från det ena elendet till det andra...
Exo är fortfarande inte bra och i fredags var Daniel inne hos Erik (vet) och Ann (rehab) igen. Dom är tämligen säkra på att det rör sig om en inflammation. Men vi vet inte hur han har fått den. På dom fyra läger vi varit på så har ju Daniel bara kört skydd ordentligt med honom på ett av dom. Dom andra tre har han mest figgat åt andra och kört lydnad och spår med Exo. Han har hela tiden tränats på mjuka underlag och det var senast i våras som han var med Daniel på längre löparrundor där det kan förekomma hårda underlag... Men som vi förstått så kan en inflammation dyka upp ibland utan någon annledning, även valpar åker på detta ibland.
Men han har nu även dåligt immunförsvar (troligen pga inflammationen) och förra veckan fick han även små kliande utslag över hela kroppen. Så nu äter han ännu fler mediciner...
Han rör sig ju lite stelt och struttigt med bakbenen nu och vi märker att han tappat muskler. Så när inflammationen gett sig av blir det till att gå på lite vattenrullband hos Ann regelbundet så han kommer tillbaka till sin rätta form igen.
Det känns som om en start på polishunds SM är helt avlägset just nu och även om det känns trist så är det viktigaste att han blir frisk nu...
Nästa vecka ska Daniel tillbaka med honom till Erik så får vi se vad som händer. Fortsättning följer...


På lördag bär det av på MT för Accsa, jag håller på och letar efter en filmkamera att låna. Jag kommer ha med mig en kompis som ska kunna filma allt är det tänkt. Sedan kommer även Carina W (Norpatorp) att vara med och titta.

:-) A

Så skönt!

Jag fick besked igår att jag kom med på MT i Ludvika den 22/8. Jag har anmält mig till flera för att vara säker på att komma med någonstans. Accsa har nästan fällt färdigt nu och hon brukar löpa typ en månad efter att hon börjar fälla. Så detta var enda MT som jag skulle hinna med på innan löp av dom jag anmält till. Så det känns väldigt skönt att veta att det kommer att bli av!

Nu till lite tråkigare saker... Daniel har ju inte haft bästa flytet på hundfronten med sina tjänstehundar och det håller i sig. Han skulle ha kört upp Exo till tjänstbarhetsprov II nu efter semestern. Men istället vart det veterinärbesök pga att Exo är halt. Han har troligen inflammation i båda bakhasorna och ska nu gå på anti inflammatorisk och smärtstillande medicin. Han ska tillbaka till vet. i början av nästa vecka för att se om behandlingen fungerar som den ska. Vi håller tummarna för att det läker som det ska...

För övrigt byggs det flitigt på hundgården och nu liggen en rejäl ogräsmatta på plats och 9 kubik nytt grus är inskottat av min käre make (som har mycket valkar i händerna nu). Den nya hundgården är dubbelt så stor som den gamla och går att dela av (typ vid löp). Den gamla hundgården la vi lite naivt in vanliga små ogräsmattor under gruset lite omlott och trodde att det skulle fungera bra. Accsa som gillar att gräva hittade snabbt skarvarna och såg till att få fram fina grävbara ytor under gruset så på senare tid har det funnits gott om både ogräs och lera inne där. Lite av tanken med att fylla på massor med grus i hundgården är ju att slippa att få in leriga hundar... Så nu har vi fått tag på en REJÄL matta via en granne som trotts att vi knappt kunde skära igenom den med morakniv så rinner vatten igenom utan problem. Denna matta ligger nu väl fastsatt i stora stockar (stockarna ligger som en ram i ytterkanten runt hela hundgården) och uppepå detta nio nya kubik grus... Så nu jäv..r kan den lilla damen inte lyckas gräva fram en gnutta lera någonstans!! 
Jag ska ta lite foton på våra byggnationer senare tänkte jag.

Har tillbringat em i svampskogen med Emil och Accsa så nu doftar det gott av stekta kantareller i huset!

:-) A

Blogg dax

det var ju ett tag sedan jag bloggade nu...
Vi har haft en hel del pyssel med huset att ta tag i sedan vi kom hem från vår läger-turné. Nu tänkte vi lägga in sista växeln och bygga klart hundgården och staketen.

Jag får också väldigt mycket små hälsningar via mail och mms från dom små Accsa barnen!! Det uppskattas verkligen!
Gosa och Gretzky har egna sidor (se på våra länkar på hemsidan) där vi följer dom med spänning.

Här kommer lite bilder på syrran Gaissa.

Söt tjej!



Izac är Gaissas nya "storebror".



Väldigt spännande att bada i fontänen på gården!!


Gaissa verkar även hon vara en tjej med mycket fart i och vassa tänder, når hon inte att bita i armen klipper hon till i vaden istället ;-).

Tack Staffan Thorman och Britt Arvidsson för alla fina bilder på Gaissa!!

Vi kommer stanna till i Örbro och hälsa på Gosa på vår väg ner till SM i Falkenberg (Accsas syster och kennelmamma ska tävla i rapporten där). Sedan kommer Gaissa vara med sin husse och matte och campa i Falkenberg så då får vi träffa henne också! Det ska bli så kul att få se dom igen!!


:-) A