Utmanad...

Jag har blivigt utmanad att skriva fem saker om mig själv varav en ska vara falsk...  Vi får se vem som kan gissa vad som stämmer eller inte.

1, Jag är född i USA.

2, Jag är allergisk mot pälsdjur.

3, Jag har blivigt spådd av en "spåtant".

4, Jag har haft en abborre och en flodkräfta som husdjur.

5, Jag dricker gärna ett glas vin på helgen.


Jag utmanar i min tur Tessan och Magda

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag och Accsa varit på bevakningsträning igen. Vi började med lydnad Accsa försökte ställa sig upp under platsliggningen men la sig ner direkt när jag sa till henne.
På lydnaden gick hon fint och vi fick beröm för den fina kontakten.
Patrullstigen fungerade bra hon fick upp ett spår i snön och jag fick order om att följa hunden. Accsa hittade ett föremål liggande under ett träd som dom gömt, Duktig tjej! 
Sedan fortsatte vi och hon doftmarkerade ett annat föremål som dom hängt upp i ett träd långt in i skogen, samt ljudmarkerade figuranten som var gömd. Hon skötte sig mycket bra! Jag är inte helt van att tolka henne än när hon markerar, så jag berömmer ofta lite sent. Det blir nog ordning på matten vad det lider...

Sedan åkte vi ner till tågstationen för att hämta min svärmor, hon ska vara barnvakt ikväll då vi ska på 30års fest jag och Daniel.
Jag plockade ut Accsa så hon fick följa med ut på perrongen, lite miljöträning. Inte helt oväntat så var hon totalt opåverkad av vad som hände runtomkring. Det är vasaloppet och sportlovs vecka så det var massor med folk vid stationen.
Träffade på en bekant och han gick brevdvid mig bort på perrongen, han förundrades över hur fokuserad Accsa var på mig trots den röriga milön och att hon är så ung. -Ja såna här bra hundar växer inte på träd, svarade jag :-). Jag är verkligen otroligt nöjd med min lilla tjej!

Nu ska jag dricka kaffe med svärmor!

:-) Anna 

Dax att blogga!

Jag har hunnit jobba en vecka på nya jobbet i Falun och jag trivs väldigt bra! Min förkylning har börjat ge med sig, jag har dock lite retsam hosta fortfarande. Jag lyckades givetvis smitta Emil så även han har varit förkyld och hostig... Men nu är vi alla på bättringsvägen, skönt.


Idag har jag och Accsa varit på bevaknings träning. Vi började med platsliggning sedan grupplydnad, patrullstig och avslutade med ytterligare en platsliggning.

Jag har ju bara tränat hemma med Indra som enda störning och platsliggnings sällskap. Jag tänkte mest låta dagens pass bli en miljöträning, då Accsa aldrig tränat med så här mycket störning innan. Jag pratade noga igenom hur jag ville lägga upp min träning med Stig (våran instruktör) innan. Jag vill ge Accsa så lite utrymme som möjligt att göra fel, innan momenten är helt befästa. Jag skulle försöka hänga med på dom flesta övningar som dom övriga gjorde i mitt eget tempo.
Jag ville också att hon skulle ligga bredvid en mycket stabil hund på platsliggningen.
Jag märkte snabbt att Accsa var med på noterna och hade fin fokus på matten även fast vi rörde oss bland en massa okända hundar, min lilla pärla! Vi kunde delta på samtliga moment även inkallningarna som vi gjorde i direkt anslutning till platsliggningen. Hon struntade fullständigt i dom andra hundarna och kom direkt på min inkallning och satte sig rakt och fint vid min sida! Jag är så himla nöjd med min lilla tjej, hon skötte sig över förväntan!

Nu sover Accsa skönt! Senare idag kommer en kompis hit med sin rottistik, vi ska gå en långprommis tillsammans med hundarna.

Detta var allt för idag!

:-) Anna

platsliggning (Accsa närmast i bild)
platsliggning (Accsa närmast i bild)