Dax nu...

...att efter lite påtryckningar damma av bloggen...
Alla borde skaffa facebook (tänker speciellt på dig Magda!!!), då skulle man ha så mycket bättre koll på vad vi och alla andra har för oss :-)

Det har ju i vanlig ordning hänt en hel del:

Vi kan börja med ett tråkigt besked som nådde oss för några veckor sedan. Våran tidigare hund Indra är numera i hundhimlen. Hon var vår första hunden i raden av otur som följt oss sedan dess...
Hon omplacerades till familjen Eriksson i Fredriksberg efter att vi fått diagnos på en ovanlig defekt i knät (skulle inte kunna fungera i tjänst).
Hos familjen Eriksson har hon haft bästa tänkbara liv, enda hunden i familjen och varit allas ögonsten.
Nu hade hon hunnit bli 8år och fått problem med juvertumörer, samt att hennes knä blev sämre. Det enda rättvisa var att låta henne somna in.
Så här skriver matte Lisa om Indra:

"Det är mycket tomt och vi saknar Indra oerhört. Hon var en enastående hund som vi haft mycket glädje av. Hon var alltid glad och ville vara med där det var något på gång. Vi är så glada att vi fick ha henne i vår familj. Vi har massor av fina och roliga minnen av denna hund som det troligen bara finns en på miljonen av."

 

Fina Indra <3 Vi är så tacksamma för att hon fick så fina år hos er i Fredriksberg!

Trots att det passerat många hundar hos oss som av olika skäl inte kunnat fungera som polishundar så har vi kontakt med alla deras nya hussar och mattar och det känns bra att veta var alla finns och att dom har det bra.

Det andra lite tråkiga är att våran tant Isa varit inne hos veterinären för en "seniorkoll" hennes knölar i juvren är med största sannolikhet cancerogena. Hon blir ju 13 år nästa år och det blir mer och mer tydligt att vi bara har våra hundvänner till låns under en kort period av våra liv :'( ...
Så länge vi inte märker av någon försämring på allmäntillståndet så får hon vara med oss ett tag till.


Nu till lite mer roliga saker. Vi har en ny liten fyrbent krabat i flocken, Wasp :-D
Hoppet är det sista som lämnar människan och Daniel har inte gett upp hoppet om att få forma en egen valp till att bli hans nästa tjänstehund.
Wasp är helsyskon med Risk då det är samma kombination, olika kullar.
Vi har tyckt mycket om dom egenskaper som finns i R-kullen. Så när Lena ringde oss (vi var på väg hem från Norge och hade precis sålt Risk) och berättade att hon skulle göra om samma komb och undrade om vi ville ha "första tjing" på en hane... Ja då var det inte så mycket att fundera över.
Även Norska polisen la in en beställning på en hane. Men Det blev bara en grabb i kullen så dom blev utan... dom får hålla tillgodo med Risk ;-).
Det känns väldigt spännande att få ha möjlighet att följa två individer som är syskon ur olika kullar. Det finns en hel det likheter och även en del olikheter. Vi hade redan vid 12 veckors ålder gjort ett "förhands kryss" för hur vi trodde att Risks L-test skulle se ut. Vi hade gissat väldigt rätt på både styrkor och svagheter.

Wasp är en riktigt skön liten kille som lever efter mottot "- Enda gången jag backar är för att ta sats!!!"
Jag är väldigt glad över att han inte är våran första hund om man säger så ;-).
Vi känner ingen större oro över dom mentala bitarna inför ett kommande L-test men det är ju som bekant en del annat som måste stämma också.
Det är riktigt kul att ha en valp i huset igen! Emil satt och myste med Wasp förra veckan och tittade upp på mig och sa: "-Mamma, även om Wasp inte kan bli polishund, så kan vi väl bestämma att han får bo kvar hos oss i alla fall! Jag kan ju ta hand om och träna med honom..."  Ja vad svarar men på det...


En annan rolig sak som hänt är att läger-säsången har dragit igång!! Först ut var Barvatorpslägret i Maj och i Juni var det tags för historiens 2a "Högosta läger".
Otroligt trevliga tillställningar båda två! Man slås av hur mycket härliga människor det finns i hundvärlden!

Vi har haft förmånen att få ha en härlig blandning av mycket sympatiska människor som alla bjuder på sig själva på våra läger! Alla i olika åldrar och med olika kunskapsnivå. Det är det som gör stämningen helt enkelt... Å så Magdis och hennes fika och mat förståss :-D i år hade vi dubblat resurserna i köket och Magdis hade med sig en kollega från ett catering ställe som hon jobbat på tidigare. Dom levde upp till dom skyhöga förväntningarna även i år!!

Vi har även hunnit med att åka på en liten semester under våren. Det blev till Mallorca. Vi hade en riktigt skön vecka med mycket sol och bad.

Våran goa badpojke Emil <3


Här kommer lite bilder på nya puddingen, Wasp :-)








Accsan är en overderlig läromästare för våra valpar... Hon lär ut på sitt eget sätt att föremål gillar vi och det bästa man kan göra med dom är att bjuda in till kamp :-)
Hon är väldigt go med sin "lilleborsa".




Fast ibland måste man sätta ner foten!! Det är dock inget som denna lille herre blir så värst ledsen för... På´t igen bara...


Jag och Accsa hade tänkt tävla elitspår här i början på sommaren... Men då när vi väl lyckats komma med så börjar hon löpa... Känns riktigt trist!
I höst ska hon köras upp efter nya FAPen och då kommer det bli betydligt svårare att kombinera tävling och tjänst. Hon blir så klart mer och mer påverkad av sitt jobb och jag har redan börjat märka av att denna lilla grånäsa kan väldigt mycket själv helt plötsligt...
Även hussen har fått se att blir det riktigt skarpt läge i jobbet så är inte lydnaden alltid på topp utan den lilla fröken hör väldigt illa! Dom har under våren gjort en hel del spännande jobb tillsammans, men goda resultat. Inte alltid kul för mig att få höra om i efterhand vad dom är ute på för jobb... Är ju rädd om båda mina älsklingar!


Mattens lilla bitch, bevakar Peter på Barvalägret.

Jag jobbar sista veckan nu och nästa vecka är det sista gången för den kursen jag håller i (lydnad). Sedan väntar semester!!!
Kanske bara kanske så kommer jag uppdatera bloggen igen då :-) 

Nä nu ska jag ta ut vår lilla hundliga på elljusspåret på en sväng... Vem vet jag kanske tar med kameran och lägger ut lite bilder på Fejjan från vår prommis... ;-)


:-) // A