Äntligen lite tävling!!

Det har varit väldigt lugnt på tävlingsfronten under våren... Men det har ändå varit fullt upp med aktiviteter för  Accsa. Hon vart färdigutbildad i narkotikssöket och sedan har hon tränats om inför dom regel förändringar som nya FAPen innebär.
Bla att markera uppletande föremål passivt.
Sedan har hon och Daniel fångat en hel del busar :-)

Jag hade en elitspår tävling som vi skulle ha genomfört första helgen i juli, men löpet kom imellan. Trist men sånt händer.
Men nu i helgen var det äntligen tävlingsdax igen! Egentligen hade Daniel tänkt att starta henne i lägre skydd för länge sedan men tiden räcker inte riktigt till när dom jobbar varannan helg och sedan har vi massa andra aktiviteter som drar i oss... Förra gången när dom tävlade lägre körde Accsa ett höghastighets race på budföringen, med en fet nolla i betyg som föld. Sedan missade den ena domaren att se transportöverfallet så det blev betyg 8-0. Så där räckte inte poängen till riktigt. 
Men idag var det inga problem. I dag behövde inte domarna visa upp några nollor :-)

Jag pratade med en mycket nöjd husse just innan han skulle in och figga för högre och elit hundarna.
Det som han var mest nöjd över idag var spåret, linförigheten och fasttagandet.

Spåret gillar hussen och Accsa högttempo (Jag håller på och dö numera när jag ska spåra med Accsa). Inte så konstigt kanske när dom i normala fall har busar som slut...
Spåret fräste dom igenom på 3,5minuter. Med alla pinnar med sig :-)


Fria följet kändes bra hon va riktigt med, Daniel mindes inte riktigt men den domaren han tittade på gav 9 eller 9.5.
Övriga moment kändes ok. Men hon hade inte riktigt samma pigga uppsyn. Hon har tydligen inte ätit något sedan frukosten igår, när Daniel försökte ge henne märgben efter spåret nobbade hon det också...

Fasttagandet fick dom publikens jubel direkt efter smällen, innan domarna visade några siffror och där hissades mycket riktigt en 10a (han såg dock inte om han fick samma av båda).
Hon går hårt med den lilla grånäsan, å helt REN i bevakningen dagen till ära.

Slut poäng blev 503,25 vinst och uppflytt.

Daniel ska försöka få till en högre skydds tävling under hösten. Vi ska även försöka hinna med en högre sök och jag är ju sugen på att ut och jaga cert i spåret. Får se när löpet kommer hur mycket vi hinner... Samt hur vi får till uppletandet. Det känns viktigt att hon är med på att hon kommer göra olika på jobbet och på tävling. Som sagt hon lever ett ganska skitsofrent liv våran lilla pärla <3
Till våren ska vi även försöka ta tag i rapporten, har ju pratat länge om det men det är den där tiden igen... Men vi har fått tips om att dom har bra helgläger i rapport i Tierp. Ska försöka planera in ett sånt så vi får lite mängdträning.

Nu ska jag inta soffan igen innan Daniel, Emil och hundarna kommer hem, är helt svullen i halsen :-(. Måste försöka se om min lilla pärla vill ha sin kvällsmat också annars känns det som att det blir dags att kolla upp henne ordentligt. Hon brukar verkligen inte nobba mat!!
Hon har dock hållt på och bäddat och grejat mycket senaste veckan och även flåsat mer än normalt. Kanske är lite skendräktig? Man märker aldrig några hormonpåverklingar på henne när man tränar/jobbar med henne men det kan ju ändå vara lite hormoner i omlopp. Får se vad som händer framöver.

Nä nu blir det soffan...

:-)

(Kan hända att jag lägger ut lite bilder från dagens tävling senare... )


Hon fattas oss...