Rapport från Strömsholm besöket...

11.30 åkte vi mot Stömsholm. Vi skulle vara där 13.30 och kom dit i perfekt tid 13.20. Indra rastades och vi fick komma in utan någon direkt väntan.

Indra var i farten ( ni kan ju gissa vad 3 veckors vila gör med hennes propeller) hon hälsade glatt på alla! Först vägdes hon in på 29,8kg. Sedan bar det av till ortopedavdelningen där hon och Daniel fick springa i "hältgången" fram och tillbaka. Det visade sig att veterinärena på Strömsholm vill göra en egen bedömning innan det tas beslut om operation. Så Indra blev ordentligt undersökt inne på britsen. Hon ömmade rejält när det onda knät undersöktes. Hon skrek i högan sky och tyckte att det var dags att gå hem... Våran veterinär ville känna mer ingående på knät och för att kunna göra det ordentligt utan att orsaka mer smärta för Indra så sövdes hon ner. Enligt vad Vet. kunde känna så är korsbandet inte av. Det kan möjligen vara skadat men det kändes inte som helt av. Däremot är det väldigt troligt att menisken är skadad.
Så vi kommer att bli kallade igen inom 3 veckor för en titthålsoperation. Vi fick rekomendationen att redan nu börja vattenträna Indra eftersom hon för övrigt måste vila. Det kommer göra att återhämtningen går fortare och hon slipper tappa muskler. Vi har också fått inflammationshämmande och smärtlindrande tabletter att ge henne dagligen.
Vi fick också följande information att läsa in oss på...
http://www.regiondjursjukhuset.se/listfiler/koppladefiler/TPLO_06.doc

Så på måndag är det dags att köpa simkort. Jag funderar på om jag ska köpa ett åt Accsa också, det kan ju inte skada med lite simträning för henne också.

Våran helg kommer förövrigt att bestå av arbete på gården. Vi ska riva våran vedbod för att sedan kunna forsla bort en stor sten som tar en massa onödig plats på våran gräsmatta. Sedan ska staketbygget påbörjas på allvar. Daniels bror David kommer vara här och hjälpa till, det är toppen med lite extra arbetskraft!

/A

Operation på fredag...

Veterinären från Strömsholm ringde idag och Indra opereras efter lunch på fredag. Jag har tagit ledig från jobbet så jag och Daniel kan åka tillsammans.

Jag har varit ute och tränat med Accsa nu på kvällen... Vi körde följande moment:

Linförighet och frittfölj, tycker fortfarande att hon tappar fokus från mig långa stunder. Jag måste dra igång henne ordentligt för att hon ska vara på alerten och hålla bra kontakt.

Framförgående, fungerar utmärkt med target. Jag har börjat med att hon ska stanna innan vi kommit ända fram. Hon vill gärna vända upp mot mig när hon stannar... får jobba vidare med det.

Läggande under gång, jag använder dk och det fungerar helt ok. Hon har inga tendenser att vilja följa med mig. Men hon är betydligt snabbare med framdelen medan rumpan lägger sig långsamt.

Kryp, vi kör sakta sakta och jag sitter på huk vid sidan. Hon är lugn och tyst och har bra teknik. Jag använder en klicker och vi går verkligen långsamt fram. Vi är på rätt väg känns det som.

Apporteringen, Den fungerade riktigt bra idag. Så pass bra att jag nu satte ihop alla delmoment så som det ska vara. Hon fixade det jättebra satte sig rakt och fint och inget tuggande!!

Fjärrdidrgering, kör med sitt och ligg. Det går bra hon har bra teknik så hon flyttar inte rumpan när hon byter ställning. Ska börja träna på stå också tänkte jag.

Det finns en hel del kvar att finslipa, jag vill få till linförigheten bättre innan jag ska anmäla till tävling. Men det är inte många veckor kvar till MHt nu och då kommer vi kunna få lite drillning av Ingrid. Sedan har vi två läger inbokade i sommar. Så det borde göra susen.

/Anna


Strömsholm nästa :(

Daniel var med Indra till veterinären i torsdags och efter en omfattande undersökning röntgades höften och knät på vänster bakben. Höften såg väldigt fin ut, men på knät fann veterinären en skada. Det är tydligen väldigt ovanligt med knäskador på schäfrar. Veterinären har nu skickat en remiss till Strömsholm och dom skulle höra av sig så fort som möjligt (troligen nu i veckan). Det ska utföras en titthålsoperation på knät för att vi ska få veta vad som är fel.
 
Indra hade ett bokat L-test hos polisen nu på tisdag samt att cert provet för räddningshund inte heller är långt borta,. Detta känns inte alls roligt... Framförallt när vi inte vet vad det rör sig om för fel.

Indra är ju dessutom den av våra tre hundar som kan hantera flera veckors vila och koppelpromenader sämst. Det bara kryper i kroppen på henne. Nu under fredag och lördag har vi varit i stugan och planterat skog. Det är hundarnas paradis, dom älskar verkligen att vara där. Indra fick denna gång sitta inlåst eller gå i koppel och det var så fruktansvärt synd om henne. Accsa sprang fram till henne flera fånger och undrade vad som stog på, dom brukar ju rejsa dagen lång när vi är där. Emil fick feber och hosta idag och istället för att stanna i stugan tills imorgon som vi planerat så åkte vi hem. Det känns bäst mot både Indra och Emil. Isa fick dock stanna kvar med dom andra (min bror och hans familj, mamma och pappa samt min farbror och hans fru).

Nu ska vi stoppa det snoriga barnet i säng och titta på tv med varsin hund i knät.


/Anna

Ansvarig är borta...

Jaha.... ansvarig är borta, dvs Anna är på kurs och möte i Stockholm. Detta får till följd att jag ska ordna bloggandet, som ni märkt har detta missköts fantastisk.... :)

Jag hade börjat träna inför tävlingen lägre spår med Indra. Lydnaden har gått bättre och bättre. Det enda som strular lite är krypet men jag tror nog att det ligger just nu på betyg 6-7. så jag är nöjd. Vi får forsätta att tragla vidrae allt annat går ju toppen.
För ca 2 veckor sedan var jag ute och sprang milen med Indra, vi kom i mål på 50 min blankt. (terräng bana). Dagen efter haltade hon kraftigt på vänster bak ben, vi har känt och klämt men hittar inget fel. Nu har det blivit koppel promenader och det ser bättre ut, men för säkerhets skull ska vi upp och titta på sjukhuset så allt står rätt till.

Nu till ytterliggare dystra nyheter... INDRA LÖPER vilket i sin tur betyder att jag inte för tävla på lördag.... detta hände även senaste tävlingen... jag kommer att skaffa en hane nästa hund.... det finns för många som sitter och kissar i detta hus. Jaja det är bara att bryta ihop och komma igen.

Accsa lever livet och börjar försöka ta mark av Indra. Ute på promenad så knuffas hon och biter Indra tills hon får en rejäl omgång. Indra tål inte vad som helst av lila syster... Som tur är går ju Indra nu i koppel och dom andra två tokarna får springa vilt så det blir lite lagom med kärleks gnabb.

Anna och Accsa har tränat på och krypet ser mycket bra ut, jag blir även avundsjuk på den otroligt fina kontakt Accsa har.

Isa myser och har det bra, hon gillar att inte gå upp på morgonen utan att ligga kvar på Annas sida av sängen och snarka. Ända sättet att få upp henne ur sängen är att hälla kulor i matskålen... och då kommer inte 1:a växeln i utan 5 med turbo påslag...

I helgen ska vi åka och plantera uppe i stugan, det blir fullt med folk och hundar. Ska försöka kläma in lite sök träning, när det finns så gott om människor.

Nå ja... nu har jag fått ändan ur vagnen och skrivit någa rader. Jag återkommer imorgon och uppdaterar hur det har gått på sjukhuset.

 / Daniel (lovar att det blir bilder imorgon)