Att få in en ny kille i flocken var ett rent Nöje!

Natten gick bra och Nöje sov gott på Daniels fötter. Klockan 08.00 när jag tittade upp vred han huvudet på sned och såg ut som om han hoppades på att något skulle hända.

Det flyter på väldigt smidigt med denna härliga lilla kille. Daniel och han har kört lite kontaktövningar och Nöje är en väldigt förig och kontaktsökande hund.

Emil går det väldigt bra med. han är ju väldigt hund van så han bryr sig inte så mycket om det bor en hund mer eller mindre hemma hos oss. Emil har Isa som "sin" hund och henne vill han alltid bjuda på godis och mysa med. Det är väl Isa som är minst nöjd med att flocken har utökats. Hon är ingen dominant tik utan gör ganska tafatta försök till att sätta Nöje på plats när hon inte vill bli nosad i baken. När hon efter mycket morrande väl försökte säga ifrån svarade Nöje med att "fräsa" tillbaka och fortsätta nosa. Som sagt Isas problem är att hon aldrig riktigt kan stå för det hon säger, och det genomskådas väldigt snabbt. Hon är knappast någon alfatik, men Nöje är en väldigt signalsäker kille och verkar inte vara den som vill bråka. Isa kommer nog acceptera läget. Så länge hon är den som får mest soff-mys på kvällen så är hennes liv på topp ;-).

Idag hade jag tagit en semesterdag för att kunna ta hand om Emil lite extra, när Daniel ville tillbringa mycket tid med Nöje. Vi träffade Ann, Kerstin och Frida en sväng efter lunch och tränade lite skydd.
Jag fick mycket bra tankar och tips från Frida, kändes väldigt bra.

Imorgon är det vardag igen och jag ska till jobbet. Så nu är det dax att krypa till sängs.

:-) A


Högosta flocken utökas!

Vi tar dagen från början...

Jag blev avsläppt av Daniel på Eskilstuna BK för att ha träningsträff med Enduros A-kull. Alla utom Alstra (som bor typ 100 mil bort) och Ajas var där. Ajas uteblev pga att han hade certprov i bevakning idag, vilket han klarade galant!
Så han kan numera titulera sig Försvarsmaktshund! Ett super stort Grattis till Håkan och Ajas!!

Vi övriga körde hårt med lydnad och budföring med skott. Vi fick mycket bra saker att tänka på med oss hem som vanligt.
Accsa fungerade bra, jag märker dock att vi behöver träna mycket mer med störning.

Väldigt kul att kunna träffas så här lite då och då. Dom är verkligen härliga hundar allihop!

Tack Ingrid för en trevlig och lärorik dag, samt god mat!

image52
(Fr Höger Allt-i, Accsa, Aqila, Ampere)

Sedan till det som rubriken syftar till... Daniel har sökt en hundförartjänst i Gävle ( ca 50 min härifrån). Han har fått veta att han har gått vidare i processen och är nu kvar bland dom fyra sista (det finns två platser) som ska göra tester i början av november. Hans behov av en ny hund började kännas mer och mer akut. Han hade från början tänkt ta en ny valp. Men nu när han blev aktuell för den här tjänsten var det tvunget att börja se sig om efter lite alternativ. Vi träffade en trevlig hund under polishunds SM som var till salu den var bror till Ann och Staffans "Dille".  För två veckor sedan L-testades den med ett godkänt resultat. Efter att ha funderat lite fram och tillbaka beslutade vi oss för att ta honom på prov en månad.

Så idag när Daniel släppt av mig bar det av till Järfälla och hämta nyförvärvet. Han är en hälig Malle kille vid namn Sennivikens Nöje. 

image53

Innan vi styrde kosan mot Dalarna fick Accsa och Nöje gå en tur i skogen... Det blev kärlek vid första ögonkastet!
Nöje sov gott i bilen hela vägen hem.

image54

Väl hemma hos oss skulle det nosas omkring ordentligt. Vi har fått försöka styra upp dessa två små busfrön som försöker busa och leka överallt! Alla mattor låg i högar, dom fick gå ut en sväng i hundgården och busa av sig. Nöje har nog inte en droppe kiss kvar nu... han skulle markera in varenda centimeter av rastgården :-).

image55

Accsa tyckte mycket om sin nya sambo. Imorgon kommer tanten Isa hem (hon har varit och jagat i helgen) hon är troligen inte helt nöjd med att numera ha två "slynglar" här hemma.

Nu har lugnet infunnit sig här hemma. Accsa ligger på mina fötter och Nöje ligger i soffan med Daniel.
Daniel är verkligen nöjd nu när han äntligen har hittat en ny kompis :-D.

Vi återkommer imorgon och meddelar hur natten gått för våran nya lilla kille!

:-)

En soft helg.

Vi har haft en lugn helg utan några större saker inplanerat, Daniel har haft en helt jobb-fri helg... Skönt.

Veckan som gått har jag kört lite korta lydnadspass. Vi har inte kommit iväg till klubben någonting denna veckan. I tisdags var jag på konferens i Stockholm och i torsdags jobbade Daniel, och jag var hemma med Emil.

Det är så skönt att ha nära till fotbollsplanen där vi bor så man kan köra lite lydnad när Emil sover. Det är även en lekpark där så han är nöjd även om jag tar med honom dit. 

Idag har Ann & Staffan och alla deras vovvar från Sandviken samt Kerstin och Elex från Insjön kommit till oss och kört lite skydd på eftermiddagen. Mycket trevligt och det fungerade bra för alla hundar.

Accsa är ganska ojämn i sina bett samt att hon har noll koll på sin kropp. Hon har sån focus på ärmen så hon glömmer sätta i tassarna när hon landar ;-). Det känns som om hon är lite sladdrig tonåring just nu, som inte har riktig koll på vart hon har kroppen. Det händer även en hel del i huvudet på henne. Hon har ju äntligen fått börja ta lite plats i flocken nu. Indra har verkligen styrt med järnhand och det märks en stor skillnad i flocken nu när hon är borta.

Vi ska fortsätta bygga bett och på slutet idag såg betten helt ok ut. Urbackningarna och bevakningspositionerna känns som om dom inte kommer bli något större problem. Hon backar ut fint och lägger sig, sedan tystnar hon och blir focuserad på figgen. Det som gäller nu är som sagt att fortsätta köra mera bett träning.

Vi ska på skyddläger i Strängnäs 16-18 november. Det ska bli väldigt roligt att träffa alla igen. Toppen att få lite matnyttiga tips med sig hem.

Nästa helg blir det hårdkörning i Eskilstuna. Då ska kennelmamman Ingrid drilla oss valpköpare i lydnad, det ser vi fram emot!!

Vill också Grattulera Accsas syster Aqila till uppflyttet till lägre spår idag!!

:-) Anna

Härlig höstdag!


Det blev definitivt inget skyddsläger för oss när Daniel i början av veckan blev inbeordrad att jobba lördag natt 16-01... Nu hade vi ju ändå mer eller mindre redan tidigare bestämt oss för att inte åka, men ändå.
Det är väldigt skönt att inte ha något inbokat under helgen.

Idag sov vi länge, vi har turen att alla i familjen är riktiga sömntutor. Jag tror vi sov till 10 allihop, soft!

När Emil sov middag gick jag och Daniel ut och körde lite skydd med Accsa på skolgården som ligger 20 meter från vårat hus. Vi har en "barnvakt" som gör att vi hör exakt vad som händer inne hos Emil med 300 meters täckning. Detta är en fantastisk uppfinning som vi allt som oftast utnyttjar i hundtränings syfte. Om våran enhet skulle tappa kontakten med enheten som står inne i Emils rum så börjar den larma på direkten. Som sagt inte helt fel att ha en liten fotbollsplan utanför huset :-D.
 
Vi håller på och kör bett övningar med Accsa. Efter att vi köpt en helt ny svenskärm märkte vi att hon behöver lära sig bita i betydligt bättre. Vi har fått en hel del matnyttiga träningstips från flera olika håll.

Imorgon kommer Ann och Staffan hit och tränar lite skydd med oss, så det kommer ändå bli bra med träning under denna helg.

image48
(Även om ärmen är hyfsat ny så är den mer grå än svart ;-))
image49

Jag har även nu börjat introducera munkorgen för Accsa. Vi har den på lite från och till under odramatiska former och ibland under promenader. Hon börjar vänja sig... Vi tänker ta det sakta men säkert nu under vintern.

image50
När jag var ute och körde lite lydnad kom en granne förbi och pratade, inte helt otippat så tar Accsa tillfället i akt och ladda batterierna.
image51
Emil är ohyggligt intresserad av all vår hund utrustning. Han behärskar vid sin ringa ålder flertalet träningsredskap så som klicker, target stick, apporten och agillity hinder :-D.
Så fort han såg munkorgen drog han snabbt på sig den och säger -Titta mamma Emil kan "fälla" vov, vov, vov . Vad kommer grannarna tänka om han skulle få för sig att göra detta utomhus :-O.

Tack Lisa (Indras nya matte) för din hälsning i gästboken! Det är väldigt uppskattat att höra från er. Det värmer i hjärtat att veta att Indra har fått ett så bra hem!

:-) Anna 

Det märks att man inte är 20 längre...

Det har inte blivit mycket hundträning denna veckan...

I Tisdags åkte jag på Näringslivskryssning till Åbo. Det var väldigt trevligt men tröttheten satt i ovanligt länge.

Hela denna helg har sedan tillbringats i Västerås på Bröllop. Det var våra kära vänner A-K & Per som äntligen kom till skott efter 9(!) år tillsammans.
A-K som bott hos oss i 2 år (under veckorna) nu under tiden som hon gjort sin "tingsmeritering" (hon är jurist). Nu väntar nya utmaningar för henne på kammarrätten i Stockholm. Vi tycker att det är mycket tråkigt att bli av med våran "deltids sambo". Men Per är nöjd som får ha henne på heltid nu.

Vi har varit värdpar för bröllopet så det har varit en del pyssel med alla förberedelser. Det blev i alla fall en fantastiskt trevlig tillställning med utomhusvigsel bland alla vackra höstlöv, inte ett öga torrt.

Det är dock det här med återhämtningen som inte längre är på topp... Jag hade lite sviter kvar från kryssningen och toppade det med en "bröllopsfirar helg". Det är först nu som jag känner hur trött jag är.
Det är då det känns fantastiskt att veta att det är måndag imorgon :-(.

Vi hade funderingar på att åka på skyddsläger helgen som kommer men det känns som om det behövs en helg som vi bara får vara hemma och fixa med sånt som man aldrig har tid med. Emil fick en inbjudan till kalas också och det känns som om den stackarn alltid får anpassa sig efter våra hundäventyr, så nu kan vi gott stanna hemma en helg. Jag ska ju ha tränings träff med Enduro gänget den 28e så det går ingen nöd på mig och Accsa.

Accsa och Emil har tillbringat helgen här hemma med Daniels mamma. Isa har varit ute och jagat med min bror under helgen och blev sedan direkt hämtad av min far. Nu under älgjakten är Isa med som eftersöks hund i pappas jaktlag på våra marker i Vansbro.
Så här under jakt tider så ser vi inte till henne så mycket. Det är en märklig känsla att "bara" ha en hund hemma...

Daniels mamma är till vardags ur & skur dagis fröken så större delen av Emil och Accsas dagar har under helgen tillbringats i skogen :-). Accsa har fjäskat in sig ordentligt hos "Farmor" och jag tror inte det är omöjligt att hon och Daniels pappa själva skaffar en vovsing i framtiden. Accsa verkar mycket nöjd med helgens utflykter och sovet skönt i soffan.
Jag fattar inte varför jag inte gör det samma. Men man måste ju uppdatera sig på allt man missat under veckan, så då måste man få data lite.

Men nu är det duschen och sängen som gäller för mig!

:-) //A