Endurolägret...

Har haft fullt upp med att packa ur husvagnen och tvätta under dom senaste dagarna... Så nu äntligen kommer här en liten läger-rapport från vårat sista läger under vår "turné".

Vi hade tur med vädret och det kom rejäla skurar flera gånger när vi satt och åt lunch, perfekt tajmat :-D.

Det var verkligen god mat under veckan och trevliga sena kvällar med mycket hundsnack! 

Kennelpappa Ove är grillmästare



Inte bara hundarna fick anstränga sig utan det var även lekar för oss två benta... Det fanns ju en och annan "vinnarskalle" med i det här gänget så det blev en hård kamp mellan lagen. Den hårdaste kampen utspelade sig mellan kennelföräldrarna Ingrid och Ove... Ingrid tog hem segern i den kampen, men Oves lag tog hem totalsegern!!


Jag körde både spår lydnad uppletande och skydd under veckan. Accsa är en toppen tjej! Man kan bara ta vid där man sist slutade för fyra månader sedan, hon är helt med i knoppen! Men kroppen blir snabbt trött så det blev flera korta pass. En av hennes styrkor brukar vara att alltid lägga sig i rätt "arbets nivå" för den retning som man presenterar för henne dvs man behöver aldrig "dra upp" eller "dämpa" henne inför en aktivitet.
Men nu var hon något förhöjd i sin "arbetsnivå" och behövde dämpas ner lite innan hon kom i fas. Hon låg för långt fram i ff och drog ifrån mig i krypet osv. Men efter två dagar var hon i fas igen :-D.

I lydnaden fick vi bra hjälp av instruktören
Christer Bergström . Jag har redan under hösten kommit på att jag har varit helt för tråkig när vi tränar lydnaden.
Det började redan när vi startade med skydds träningen (då Accsa var unghund), jag fick för mig att jag behövde "packitera ihop" henne ordentligt för att kunna ha kontroll över henne i skyddet. Jag fokuserade massor på lydnad både på plan och till vardags. Men jag var inte så värst rolig i min belöning så snabbt märkte jag att den enorma fart och sammarbetsvilja Accsa visade redan från början mot figgarna på skyddsplan såg jag inte röken av på lydnadsplanen, snarare tvärt om...
Jag funderade en del över detta faktum och insåg att hon körde med full gas överallt (uppletande, spår, sök, skydd) där inte hon behövde jobba så nära inpå mig. Jag såg också att hon kunde störas av mig i skyddet om jag kom för nära (hon ville nästan be om lov för att få bita...)...
Man lär så länge man lever och jag har ju som sagt förstått lite bättre nu hur jag ska jobba med min tjej, nu tycker hon att det är mycket roligare att jobba med mig :-). Men även om jag vet detta så fick Christer allt vara på mig lite ibland när jag stog där och var lika trist som "frihetsgudinnan"...
Tack för all hjälp under veckan Christer jag ska försöka jobba bort "frihetsgudinnan" helt från lydnadsträningen :-).

Jag är iaf väldigt nöjd med Accsas prestationer under veckan. Vi spårade för första gången sedan valpningen på ett gärde med stark vind och kort liggtid. Min lilla pudding plockade detta till trots in samtliga apporter till mig!! Det gjorde däremot inte Exo, han missade en ;-). *retas lite med hussen*


På första uppletandet (har inte kört det sedan i höstas) körde vi med fullstor ruta och hon kom snabbt in med dom tre första föremålen. Sedan fick jag skicka tre gånger tomt innan hon kom in med fjärde föremålet. Det var varmt och jag såg att hon vart trött av alla tomskick, men hon ger inte upp. Ber jag henne leta så slutar hon inte innan hon hittat det hon letar efter oavsett hur trött hon blir. Min goa tjej!

Så skyddet då... det var full rulle, något övertänd... Inte dom bästa betten men med helt rätt inställning och engagemang!


Tjohoooo!



Efter att jag förstått att jag måste låta henne "ta för sig" lite mer så går hon riktigt bra med mig i munkorgen. Tidigare gick hon bara bra med Daniel i andra änden linan.


Nu kommer vi och tar dig!!




Aj aj... akta hussens "juveler"!




Ställ dig upp då!!




På´t igen bara!




Efter att ha varit något speedad till en början, så började av och på knappen fungera som vanligt igen efter några dagar. Dvs direkt efter ett pass kan man ligga och ta det lugnt vid sidan av plan!

Jag älskar hennes blick, blir glad bara jag ser den <3



Daniel hittade lite nya "figgar" att köra på, så Exo fick köra lite under veckan han också! 


Jonas hade världens största leende på läpparna, som ett barn på julafton. En icke hundmänniska måste tyckt att han har lite skev uppfattning om vad som är roligt här i livet :-D.




Men han höll sig på fötterna trots Exos 43 kg! Snyggt jobbat Jonas!!




Det som gav oss andra högst underhållningsvärde var Nina och Jennys figurants debuter. Ninas lyckades jag inte få med på bild tyvärr men här kommer Jenny in action...


Jenny värmer upp, erkänner att hon känner sig ganska darrig i kroppen.




Vi andra fick ett gott skratt när Jenny SKRIKANDE far iväg med Exo hängandes i ärmen. Bra träning för Exo som får en "figge" som agerar helt "outside the box" :-D





Kolla in ansiktet, skräckblandad förtjusning!! Bra jobbat Jenny!! Det här måste vi göra om fler gånger!!




Som sagt vi har haft en toppen vecka! Tack Ingrid och Ove!! Vi ser redan fram emot nästa gång!!


:-A

Norpatorplägret

Här kommer lite bilder från Norpatorps läger i Katrineholm. Som vanligt var det god mat och hundsnack långt in på småtimmarna... samt långa bastubad för Manfred och Daniel mfl.

Emil hade roligt och lekte hela dagarna med dom andra barnen!

Här lurpassar grabbarna med sina full-laddade vatten gevär på Manfreds son Marvin som kommer åkande på sin fyrhjuling...


Full fart frammåt!!!



Mellan lekstunderna vart det täta besök i valphagen för alla barn!

Dessa valpar har verkigen socialiserats under detta läger!


Här kommer så en hel drös valp bilder:

Gosa



Godin




Gretzky är modig och vågar klättra på mamma som tuggar ben. Gosa funderar på om man kan få ta en slurk mjölk...




Gretzky förstår att det är ingen bra idé att försöka smaka på mammas ben...




Godin hittar mammas koppel utanför valphagen...




Jodå han lyckades få fatt i det tillslut!




Här är det Giacco som kommer lite för nära....




Gaissa har fattat att det är bäst att vara passiv när mamma har ben...



Med dom här ögonen kommer hon kunna charma vem som helst!




Gaissa och Gosa sliter i min kamera-rem... inte så lätt att ta skarpa bilder med andra ord...




Gaissa hittar ett strå att tugga på.



Gaissa igen, öronen är på G.




Godingen Godin!




Gaissa samlar på ben!




Gosa Gretzky och Gaissa brottas.




Gosa får ett elakt grepp om Gretzkys nos och nyper till.... Oj vad han skrek, elak liten syrra!!




Gosa ser inte så värst gosig ut...




Gosa ifarten med att äta upp min klocka!


Gosa igen...



Gosa försöker äta upp mitt linsskydd.



Vakthunden Giacco. Ingen kunde närma sig valphagen utan att han vaknade och slog "larm". Han är den som är mörkast av alla i kullen, en riktigt stilig kille!




Gaissa och Godin har dragkamp men min kamera-rem igen...




Bäst att leka en bit ifrån mamsen när hon har ben...




Gretzky gräver ett hål i valphagen...


...och fick en fin jordig näsa efter det!




Gosas öron på G...




Giacco.

G-odingarna har nu börjat flytta hem till sina nya familjer och jag har tacksamt fått ta emot rapporter om att dom kommit in i sina nya hem med stor nyfikenhet och varit sociala och balanserade!! Känns toppen!!

Giacco kommer hamna i Norge hos en räddningshundförare, Gosa flyttar till Örebro, Gaissa till Knivsta, Kretzky till Luleå och Godin till Katrineholm samtliga av G-kullens ägare är bruksfolk som har haft schäfer tidigare. Det känns så roligt att få möjlighet att föja det här G-änget!! Fortsätt gärna maila och mmsa bilder och berättelser till oss så vi får veta hur det går för er!!

Efter Norpa lägret bar det av till Strängnäs BK igen. Där Endurolägret började på söndagen, Accsa hade slutat amma sina valpar och var mest intresserad av deras mat och ben, så jag fick ta med henne!!
Mina föräldrar hade varit i skärgården och kom förbi Strängnäs på hemvägen och tog med sig Erik till Falun. Han skulle få bo hos mormor och morfar medans vi var på Enduros läger. Sedan kom Daniels mamma och pappa och hämtade Emil. Dom skulle åka på egen semester till muminland i Finnland. Så vi fick en lyxig barnfri sista lägervecka!! Tack till våra snälla föräldrar för det!!

Jag gör iordning en egen blogg med Endurolägret också.

:-) A


Puckingslägret...

Nu är vi nyss hemkommna från en riktig läger turné, först ut var puckingslägret så jag börjar med en rapport därifrån.

Daniel körde främst skydd och spår under veckan. Men också lite lydnad, dom jobbar på bra och det börjar arta sig!!
Emil och Erik var med oss under lägret och dom har blivit riktiga mäster-campare vid det här laget!

Här kommer lite bilder:

Lennarts fina Puckings Wilse. Som vi desvärre inte får se på skydds SM iår. Wilse har fått den färstingburna sjukdomen Erlichia. Vi håller alla tummar för att han ska bli helt återställd!!
 


En vacker Wilsedotter från Puckings Ö-kull



Lik pappa!



Puckings Yngve tränar i munkorgen.



Lennart i sin fina rosa skyddsväst! Exo bevakar, Daniel har jobbar mycket med att Exo ska ha en trygg och fast position i sin bevakning.



Det kom även lite andra bekanta och var med och tränade lite skydd. Anders och Yvonne Åberg och Lena och Rune (Kennel Kiragården).


Lenas lilla qvicksilver "Atte" i ett modprov. Lena och !Atte" tävlar i elitskydd och är ett härligt ekipage att se på!



Yvonne och Morris går transport, det är bara en tidsfråga innan dom kommer in och slåss om placeringar på skyddsplanen, såg väldigt fint ut!



Runes lilla nya förmåga Fix var helt underbar! Här pussas han med Erik!


Den där Fix var ju bara sååå söt!!




Daniel och Exo kör munkorgs träning...



Exo smäller på rejält!


En ny generation "figge"

Emil hittade en lagom hund att träna lite kamplek med, Bonus!



Bonus har blivit en riktigt stor kille nu!


Även fast det var fullt program hela dagarna passade vi på att smita ner en förmiddag till den fina badplatsen som ligger på gång avstånd från klubben.

Det var ganska friskt i mälaren, men väldigt skönt ändå!


Vi lämnade Puckingslägret lite tidigare och begav oss till Katrineholms BK där Norpatorp lägret hade dragit igång. Där fanns också Accsa med sina valpar!
Jag lägger in bilder och rapport därifrån i en egen blogg...

Tack alla i Puckingsgänget för ett trevligt läger!

:-) A

Jonas Gardell vs Telia...

Intressant läsning om hur samhället av idag fungerar!

*Jonas Gardell - vår hjälte*



Jag lät installera en ny telefon, fick sedan en skyhög telefonräkning,
ringde upp Telia och frågade...

- Jag har en förfrågan angående en teleräkning jag har fått. Ni har varit
hos mig och kopplat in ett nytt abonnemang och debiterat 310 kronor i resekostnad.

Varifrån har man åkt för att det ska kosta så mycket?

- De har åkt från Arbetscentralen, svarade Telia.

- Var ligger Arbetscentralen?

- Det vet jag inte.

- Ligger Arbetscentralen i innerstan?

- Ja, det gör den.

- Själv bor jag vid Slussen, som du vet är absoluta innerstan, hur kan
det kosta 310 kronor att resa den sträckan?

- Det bara gör det, svarar Telia.

- Sedan har ni debiterat "teleuttag" 140 kronor...

- Det är för själva jacket.

- Men jag har ju mitt gamla jack kvar, ska jag betala för det en gång till?

- Varför frågar du allt detta?

- Jag heter Jonas Gardell och ...

- Du ska få tala med någon annan.


Så går ännu en stund och sedan säger en röst:

- Debiteringen!

- God dag, säger jag, jag har blivit debiterad resekostnad 310 kronor på
min teleräkning, och jag skulle vilja veta var den här Arbetscentralen
ligger som man har rest ifrån.

- På Norrlandsgatan ligger den.

- Nu är det så att jag bor vid Slussen. Det är ju bara fem minuters resväg.

- Det kostar det.

- Får jag fråga hur man har rest?

- Hur menar du?

- Har man cyklat, åkt taxi...

- Man har åkt bil.

- Hur kan det kosta 310 kronor att fara en kilometer med bil? För 310 kronor
kommer man nästan till Arlanda i taxi, tur och retur. För 310 kronor kommer
man till Norrköping med tåg.

- Det har regeringen bestämt.

- Har regeringen bestämt att det ska kosta 310 kronor att resa mellan Norrlandsgatan
och Slussen? Med tunnelbana kostar det tolv spänn.

- Vad vill du egentligen?

- Jo, jag heter Jonas Gardell och...

- Du ska få prata med Klas Gustafsson, han har hand om sånt här.


Lite senare blir jag uppring, inte av Klas Gustafsson utan av en kvinna
som vi kan kalla Sonja. Sonja säger att Arbetscentralen inte ligger på
Norrlandsgatan utan på Söder där jag bor. Då säger jag att det ju i så
fall är ännu närmre till mig. Sonja svarar att 310 kronor plus moms är
Minimipris för en resa, en restimme 310 kronor.


- Men han har ju bara rest i fem minuter.

- Gör ingen skillnad.

- Det gör det väl. Ni har debiterat arbetskostnad också, en timme, 310
kronor.

- Det gör vi alltid.

- Men han arbetade ju bara i femton minuter.

- Gör ingen skillnad.

- Snälla ni, ni har ju inklusive resa och arbete bara ägnat er tjugo minuter
åt mig, ändå ska jag betala för två timmar.

- Man måste ju skilja på resa och arbete. Såna är reglerna. Man betalar
för varje påbörjad timme.

- Fast man bara har arbetat och rest i tjugo minuter?

- Visst.



Nu börjar en otäck tanke mala i mig, jag måste fråga:

- Förlåt, om ni påbörjar arbetet 10.55 och avslutar det 11.05, får man
betala för två timmar då?

- Ja, det är ju två timmar.

- Nej, det är tio minuter, men ni menar alltså att ett arbete som utförs
mellan 10.45 och 10.55 räknas som en timme medan ett arbete som utförs
mellan 10.55 och 11.05 räknas som två, fast den faktiska arbetstiden i
båda fallen är lika lång.

- Ja. Så menar vi. Ja.

Jag vill poängtera att citaten är ordagranna. Till slut betalade jag 310
kronor för fem minuters resa med bil. 310 kronor för femton minuters arbete
och 140 kronor för ett jack jag redan hade. Plus moms.  Det här är
det Nya Telia. Ett Telia som har gått på charmkurs. De är trevliga som
fan. Och riktiga lurendrejare. Och nästa gång Telia kommer till er, begär
att de stannar i en timme, för det har ni betalt för. Åk sedan runt i deras
bil en timme, det har ni också betalt för!


Hälsa från mig

Jonas Gardell


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inte så hundrelaterad blogg idag men jag tycker Jonas är helt grym!!

:-) A


Vårgårda lägret

Har nu äntligen gått igenom alla bilder och här kommer en liten rapport från vårat läger som vi var på förra veckan.
Det var 40 grader i husvagnen mitt på dagen så jag tillbringade en hel det tid på badstranden under veckan. Daniel och Lennart (och alla andra som figgade) hade med andra ord ganska svettiga dagar på skyddsplanen. Men det var ett väldigt fint ställe Tånga-heds camping, det var bra hund-anpassat och det brukar tydligen ofta vara olika hund evenemang där.

En av dom stora planerna, hundduschar fanns på gaveln vid det låga röda huset. Den användes flitigt av både hundar och figgar.


Emil poserar.

Här kommer lite träningsbilder:


Rickard Larsson med sin malle Segervittrings Astrid



Astrid in action igen...




Härlig mundering för Daniel att springa i...




Lotta och Sola in action!



Målande bild för hur figgarna kände sig i värmen :-)



Emil och Erik proppade i Eva Bodfäldts labbe Zakk en hel det saltapinnar och smörgåsrån under veckan, han lärde sig snabbt att det var "vinst varje gång" när dom åt något. 



Zakk fick inte bara mingla och äta godsaker, utan det tränades en del under veckan också :-).



Man blir rysligt trött av att titta på hundträning.



På kvällarna var det dock svalare, då var det grillning och samkväm som gällde.




Här är en del av gänget..



Jonas och Lotta är lite suddiga i konturerna (mest Lotta tror jag ;-))


Det blev inte så mycket träningskort tagna från min sida eftersom jag tillbringade en hel del tid här:

Emil badade tills han blev som ett litet russin och ville aldrig gå hem...



Det gällde att ta alla tillfällen att svalka av grabbarna, här får Erik "hjälpa" mig att diska.




En trött caming-kille, tur att vi har ett rejält "fallskydd" i överslafen.


Snart är det dags för fler träningsläger. Fast då kommer Daniel kunna träna Exo mer lite också. Dom nöter på med lydnaden för fullt nu inför polishunds SM i höst. Eva och Lennart hjälpte honom lite i Vårgårda och har gett honom en del "hemläxa" nu så det är bäst han sköter sig! 
I skyddet hoppas han på att kunna tävlingsstarta i slutet av sommaren eller i början av hösten.

Det börjar brännas även för min del också. Jag kommer ju snart få tillbaka min vovve och känner mig ordentligt träningssugen!!

:-)

Massor med bilder...

på valparna! Tog som sagt typ 200 st så det har varit lite att gå igenom. Här kommer ett gäng bilder på raringarna! Eller rara och rara numera sätter dom sina sylvassa gaddar i allt dom får tag i. Alex högg och slet Brad i örat så han skrek rakt ut, och då var dom knappt 4 veckor... hur ska detta sluta!


Brad tv och Elvis th.



Accsa har en grej i munnen och försöker få fart på gänget! Barnleksakerna var hur kul som helst!



Mat paus och Elvis



Hela Carinas golv var fullt mad bebisar! Elvis igen th



Elvis blir nerlagd av Accsa. Donna th.



Alex sover och Elvis är trött th



Elvis orkar inte hålla upp ögonen och Brad sover under grinden.



Brudarna brottas och donna rullar sig...



Donna drar i min kamera rem och Accsa myser i mitt knä medan det är matpaus.



Emil får puss av Brad och Donna poserar.



Från vänster: Peggy Brad Elvis och Donna



Brudarna leker med en annorlunda hund! Brad poserar.



Brad biter Daniel i tån. Alex Peggy och Brad drar i kamptrasan



Donna poserar och Peggy attakerar en leksak som har en tyngd i botten och hela tiden reser den sig envist!




Accsa talar om för Alex att hennes mat är inte till för dom! Alex biter Daniel i tån!



Alex drar Emil i tröjan, först skrattar Emil sedan var det inte lika roligt längre när han fick tag i skinnet...



  Brudarna brottas. Alex tar en liten vilostund.



Peggy försöker bita mig i benet... Alex hugger brad riktigt hårt, först i örat sedan i tassen.





Dom som ser så små och söta ut men dom här små sylvassa bissingarna är inte helt sköna att få i tån!


Nu har jag bara korten från lägret kvar att gå igenom... Dom lägger jag in imorgon.

:-)

Lite att ta igen...

på bloggfronten just nu...
Återigen har vår dator börjat strula och den går inte alltid att få igång om man stänger av den. Men sen igår när vi väl fått igång den så har vi låtit den stå på. Det har härnt mycket trevliga saker senaste tiden trevligt besök, valpmys och träningsläger. Vi tar det i ordning den 25/6 fick vi besök från norrland. Det var Annelie (som fö. ska ha en av Accsas valpar) och Carin (som har Exos syster Etty). Dom var på väg ner till Marma på bevskningsläger och stannade till och hälsade på oss några dagar.
Det var väldigt kul att få träffa Etty, Exo och hon var väldigt lika varandra!


Syster yster!



Annelies hund Nemo och Exo kissar ikapp under en tur i skogen...



Från vänster: Etty, Nemo, Exo och Isa



Badsyskonen i vår bäck nere i skogen. Lika som bär! (Exo närmast i bild)



Syskon apportering!


Efter besöket styrde vi kosan mot Karlsborg för att träffa Accsa och valparna på vår väg ner till Vårgrådalägret.
Jag ska fixa iordning dom bilderna under dagen och lägga in så fort som möjligt (tog typ 200 bilder på valparna :-))

Återkommer....

:-) A