Veterinär besök...

Idag var det dags att få facit på om Isa och Fox hade haft ihop det eller inte under hennes märkliga löp senast. Ultraljudet visade iaf att hon inte var dräktig... phu. Känns skönt att slippa abortsprutor och alla bieffekter av det... Det känns dock lite krångligt att hålla koll på hennes löp nu om hon inte längre blöder och inte följer sin cykel. Funderar på att P-spruta henne... vi får se hur vi gör.

I förra veckan (torsdag till lördag) var vi i vår stuga som ligger i riktiga urskogen i sydvästra dalarna. Hundarna har det toppen där. Men lilla Fox som inte är den mest försiktiga hund jag träffat lyckades dra på sig en rejäl stukning i bakbenet. Han anpassar inte alltid sin fart efter terrängen om man säger så ;-). Han ville inte stödja på benet överhuvudtaget. Ann hjälpte oss att titta på honom på lördag kvällen och fixade sedan en veterinär tid till honom samtidigt som vi skulle in med Isa. Lika bra att få det röntgat. Veterinären kom fram till samma sak som Ann, en rejäl stukning men inget var brutet. Skönt! Idag haltar hen betydligt mindre. Tack för all hjälp Ann! Du är toppen!! Daniel tyckte att det var trist att dom missade tävlingen igår. Nåja jag och Accsa kan se till att spöa dom vid annat tillfälle istället ;-).

:-) A

Tävlingsdebut i lydnad.

Idag debuterade jag och Accsa i lydnads klass I på Valbo BK. Som vanligt det här året passar vi på att tävla när vi har värmerekord i Sverige... Det var 33 grader varmt och inte en skuggig fläck någonstans på planen.
Det vore väl en lögn att säga att vi gjorde den mest "snärtiga" prestationen idag. Men men jag är nöjd över vår insats!

Här kommer poängen:
Platsliggning   10
Tandvisning     10
Linförighet         8 (Tränger vänster, släpper lite)
Läggande          7 (Släpper lite, segt läggande)
Inkallning           9 (Dk kropp)
Ställande           8,5 (Tar steg)
Apportering        8 (Lite lätt tugg)
Hopp                  8,5 (sen avslut)
Helhet                8,5

Totalt 172 poäng och en 2a placering totalt (en poäng från vinnaren...) och ett 1a pris.

Som sagt det mesta kändes lite lojt idag, men vad mer kan man begära i denna värme. Resten av dagen tillbringades hos Ann och Staffan i deras sommarstuga där vi och hundarna fick svalka oss i sjön, mycket trevligt!

Jag fick mail från Botkyrka i fredags där jag fick veta att jag vart 10e reserv på lägre spåret :-(, jag hoppas att vi kommer med på någon av de andra tävlingarna vi är anmälda till i Augusti...

Nu ska jag krypa ner i sängen... Imorgon är det städning som gäller. Daniels familj kommer hit och sover över några dagar, Daniel blir medelålders på onsdag (30 år) :-D. Sedan på torsdag bär det äv till västkusten där vi har hyrt hus i Lysekil tillsammans med min mamma, pappa och bror med fam.

:-) A

Man ska ha husvagn...

Nu har semestern äntligen börjat, fast jag vet inte om man kan kalla det semester så som vi farit runt för at träna hund och träffa vänner på olika håll ;-). Vi började semestern med att införskaffa en husvagn. Det har vi funderat på att skaffa länge, så nu är vi äntligen husvagnsägare!

Vecka 28 fredag och lördag var både Jag och Daniel figuranter på först MH och sedan MT på Borlänge BK. Det var otroligt roligt och många trevliga hundar samt förare. Daniel fick slita ganska hårt då jag börjat känna av lite foglossningar i ryggen, inte alls kul. Man ska inte bara gå och släpa på en stor mage... det ska göra ont också...

På fredagen kom även Daniel syster som skulle följa med oss på vår "semester" ner i landet. Hon fick ta hand om det lilla busfröet Emil medans vi figurerade runt i skogen under helgen.

På söndag morgon bar det sedan av mot Kosta och Puckingslägret. Lennart hade frågat om inte Daniel vill komma ner och figga lite, självklart tackade Daniel ja det det även blir ett tillfälle att få träna Fox och Accsa med Lennart som instruktör… han är en toppen kille! Vi kom ner till Kosta på kvällen och Emil den guldklimpen hade varit ett snällt barn hela vägen ner. Som tur är har vi en bärbar dvd som även den är värd sin vikt i guld.

Vi ställde upp husvagnen och hann bara komma iordning innan det var dags att gå till sängs.
Det var struktur på träningsdagarna och varje morgon var det platsliggning 08:30 först utan skott och sedan en med skott. Vi var ett lagom stort gäng som körde skydd. Men vi hann även med lite annan träning som spår, lydnad och uppletande under veckan.

Magdis och Emil var ute i omgivningarna på lite egna äventyr. Dom hittade en älgpark på prominadavstånd från lägret. Den dagen dom var där var det riktigt lugnt men alla andra dagar vi åkte förbi var det ett kaos med tyskar där. Sedan var dom inne vid Kostas camping där det fanns en pool och en rolig lekpark. När dom kom till oss på eftermiddagarna var det alltid en nöjd trött Emil. Så en faster är en riktigt "bra att ha grej" att packa med sig på hund semester :-D!

En annan populär sysselsättning Emil hade var att umgås med Lennart och Anna som hade sin husvagn intill våran. Dit tog han alla chanser att smita över. Dom fick nog en väldigt lugn avslutning på sin lägervecka efter att vi åkt vidare.

På torsdagen styrde vi kosan vidare mot Katrineholm och kennel Norpatorps läger. Daniel och Manfred tog hand om skyddet, så Daniel kom ordentligt uppvärmd från ett läger till ett annat.
Vi hade även här en härlig vistelse, träffade många nya och gamla vänner. Alltid lika trevligt! Emil gick flera gånger runt och letade efter Lennart och Annas husvagn när vi kom till Katrineholm, stor besvikelse när han insåg att dom inte var där...

När vi kom hem hade vi en gräsmatta som behövde klippas, blommor att vattna och ett berg med tvätt att tvätta... Härligt att ha hus. Vår tvättmaskin passade på att klappa ihop två dagar innan vi åkte. Jag beställde en ny som hann komma lagom till vi kom hem ,kul utgift mitt i semestern:-( . Det har varit lite pyssel med att installera den nya. Med tanke på att den gamla suttit här sedan huset byggdes så såg inte avloppet bakom den och alla avloppsrör helt mysiga ut. Men tänk va man kan göra med lite klorin och andra elaka produkter. Nu är äntlgen den nya på plats och vi kan börja beta av tvätten...

Imorgon ska vi till Insjön och träna lite med Ann, Staffan, Kerstin och Frida det ska bli kul att se dom igen! Jag ska även träffa en valp spekulant som är intresserad av en Accsa valp. Han ska få träffa henne och se vad hon är för en tjej! Vi träffade även en annan spekulant under Norpatorp lägret. Carinorna har verkligen hittat trevliga valpköpare! Det känns jättekul! Nu hoppas vi bara att norrmannen och Accsa får till en liten vinter romans!

Jag väntar på bilder från diverse personer som fotat under veckan... Jag lägger upp dom när dom kommer.

:-) A




Knas...

Det är inte bara datorn som krånglar utan även bloggen... Den ville inte publicera förstra inlägget så nu har den publicerat dubbla... Nåja, teknikens under.

Daniel & Fox på G igen!

Till att börja med ska jag bara berätta att vi har formaterat om vår dator och har haft problem med hemsidan... Så där av den obefintliga uppdateringen på senaste tiden. Som tur är har vi världens bästa webdesigner, Micke på Beckis design som alltid är hjälpsam när vi har problem!! Han kan vi varmt rekomendera till alla som funderar på att skaffa sig en egen hemsida, en riktig toppen kille!!

Idag har Daniel och Fox kört en kvällstävling på Falu BK. Det var 17 tävlande och Daniel och Fox tog första pris och första plats! Här kommer poängen:

Platsliggande 10
Tandvisning 8 (ställer sig upp för att hälsa)
Linförighet 7,5 (Tränger ngt, ngt kort koppel, släpper i helomvändning)
Läggande 9 (pos i framföring)
Inkallning 10
Ställande 7,5 (tar ngt steg, dk sättande)
Apportering 7 (tuggar lätt)
Hopp 9,5 (stöter på föraren i avslutning)
Helhet 9 (trevlig och allert hund!)
Summa 173,5 poäng

Daniel var mycket nöjd med Fox insats även om han tyckte att han gjorde lite småfel här och där som han inte brukar... Men men så kommer det alltid att vara.

Emil höll låda hela kvällen och var i högform. Så pass att dom som jobbade i köket instiftade "Emil priset" man kan väl säga att han handlade av dom mer än en gång under kvällen... Han fick en egen liten pokal och var så stolt att han kunde spricka! Han hade också bestämt att han minsann också skulle tävla, men eftersom han inte hade sin hund (Isa) med sig så skulle han låna pappas. Han försåg sig med Daniels nummerlapp (för sån skulle man absolut ha visste han) och väntade tills alla 17(!) hundar hade tävlat innan det äntligen blev hans tur. Väl på planen fick Fox sitta och ligga och springa lite medan Emil matade honom med Frolic.
Sedan körde han även lite lydnad med Daniel då Emil var hund... Han visade att han kunde springa in i rutan och lägga sig på kommando, inkallningen var det dock lite si och så med... Emil var i alla fall en mycket uppskattad liten pausfågel som somnade utslagen 22.30 idag.

För övrigt håller jag på och blir gråhårig på dessa löp. Fox har varit helt kärlekskrank... Accsa har nu i stort sett löpt färdigt, hon droppar inget numer iaf. Så himlans typiskt tänkte jag för nu kommer Isa lagom börja. Isa har alltid varit som en klocka hon har alltid löpt så hon varit färdiglöpt lagom till slutet av augusti då det är fågeljakt. Hon har aldrig påverkats av Indra eller Accsas löp. Men så nu i slutet av veckan när hon och Fox hade varit ute i hundgården kommer dom ut från hundrummet och Fox har en tunga som är typ en halvmeter... Va fan gör hon tänkte jag, när jag ser att hon backar upp och böjer undan hela svansen. -Man va i hela... Hon står ju!!!! :-o. Inte en bloddroppe ha vi sett. Hon har alltså på äldre dar börjat löpa utan att blöda visar det sig. För så som hon betedde sig gör hon bara när hon är i höglöp... Känns lagom kul, hon måste alltså ha följt med Accsa in i löpet för tidigt (hon har inte löpt före sin cykel på dom fem år som vi haft henne). Nu håller jag på och konsulterar veterinär för att se hur vi ska få någon rätsida på detta. För några valpar ska det då absolut inte bli!! Hon är nio år och han är knappt torr bakom öronen :-o... Huh.

Jag har gått på semester nu i sex veckor och det känns riktigt skönt! På fredag och lördag ska vi vara figuranter på MH och MT på klubben. Sedan efter vi är klara på lördag bär det av till småland och kennel Puckings läger. Vi kommer vara där till på torsdag då vi åker upp till Katrineholm och kennel Norpatorps läger... det blir mycket figgande för mannen i huset. Vi ser till att strategiskt nog packa med oss en viss faster i husvagnen så även jag kan få lite Emil fri träningstid med Accsa. Jag kommer anmäla mig till fyra lägre tävlingar i augusti, så det vore väl f*n om vi inte skulle komma med på någon. Jag ska även ge Daniel en match i lydnaden i slutet av juli i Valbo, giganternas kamp ;-).

:-) A

Daniel & Fox på G igen!

Till att börja med ska jag bara berätta att vi har formaterat om vår dator och har haft problem med hemsidan... Så där av den obefintliga uppdateringen på senaste tiden. Som tur är har vi världens bästa webdesigner, Micke på Beckis design som alltid är hjälpsam när vi har problem!! Han kan vi varmt rekomendera till alla som funderar på att skaffa sig en egen hemsida, en riktig toppen kille!!

Idag har Daniel och Fox kört en kvällstävling på Falu BK. Det var 17 tävlande och Daniel och Fox tog första pris och första plats!

Här kommer poängen:

Platsliggande 10
Tandvisning 8 (ställer sig upp för att hälsa)
Linförighet 7,5 (Tränger ngt, ngt kort koppel, släpper i helomvändning)
Läggande 9 (pos i framföring)
Inkallning 10
Ställande 7,5 (tar ngt steg, dk sättande)
Apportering 7 (tuggar lätt)
Hopp 9,5 (stöter på föraren i avslutning)
Helhet 9 (trevlig och allert hund!)

Summa 173,5 poäng

Daniel var mycket nöjd med Fox insats även om han tyckte att han gjorde lite småfel här och där som han inte brukar... Men men så kommer det alltid att vara.

Emil höll låda hela kvällen och var i högform. Så pass att dom som jobbade i köket instiftade "Emil priset" man kan väl säga att han handlade av dom mer än en gång under kvällen... Han fick en egen liten pokal och var så stolt att han kunde spricka!
Han hade också bestämt att han minsann också skulle tävla, men eftersom han inte hade sin hund (Isa) med sig så skulle han låna pappas. Han försåg sig med Daniels nummerlapp (för sån skulle man absolut ha visste han) och väntade tills alla 17(!) hundar hade tävlat innan det äntligen blev hans tur. Väl på planen fick Fox sitta och ligga och springa lite medan Emil matade honom med Frolic. Sedan körde han även lite lydnad med Daniel då Emil var hund... Han visade att han kunde springa in i rutan och lägga sig på kommando, inkallningen var det dock lite si och så med... Emil var i alla fall en mycket uppskattad liten pausfågel som somnade utslagen 22.30 idag.

För övrigt håller jag på och blir gråhårig på dessa löp. Fox har varit helt kärlekskrank...
Accsa har nu i stort sett löpt färdigt, hon droppar inget numer iaf. Så himlans typiskt tänkte jag för nu kommer Isa lagom börja. Isa har alltid varit som en klocka hon har alltid löpt så hon varit färdiglöpt lagom till slutet av augusti då det är fågeljakt. Hon har aldrig påverkats av Indra eller Accsas löp. Men så nu i slutet av veckan när hon och Fox hade varit ute i hundgården kommer dom ut från hundrummet och Fox har en tunga som är typ en halvmeter... Va fan gör hon tänkte jag, när jag ser att hon backar upp och böjer undan hela svansen. -Man va i hela... Hon står ju!!!! :-o.
Inte en bloddroppe ha vi sett. Hon har alltså på äldre dar börjat löpa utan att blöda visar det sig. För så som hon betedde sig gör hon bara när hon är i höglöp... Känns lagom kul, hon måste alltså ha följt med Accsa in i löpet för tidigt (hon har inte löpt före sin cykel på dom fem år som vi haft henne). Nu håller jag på och konsulterar veterinär för att se hur vi ska få någon rätsida på detta. För några valpar ska det då absolut inte bli!! Hon är nio år och han är knappt torr bakom öronen :-o... Huh.

Jag har gått på semester nu i sex veckor och det känns riktigt skönt! På fredag och lördag ska vi vara figuranter på MH och MT på klubben. Sedan efter vi är klara på lördag bär det av till småland och kennel Puckings läger. Vi kommer vara där till på torsdag då vi åker upp till Katrineholm och kennel Norpatorps läger... det blir mycket figgande för mannen i huset.
Vi ser till att strategiskt nog packa med oss en viss faster i husvagnen så även jag kan få lite Emil fri träningstid med Accsa. Jag kommer anmäla mig till fyra lägre tävlingar i augusti, så det vore väl f*n om vi inte skulle komma med på någon. Jag ska även ge Daniel en match i lydnaden i slutet av juli, giganternas kamp ;-).

:-) A