Senaste nytt...

Jag skulle möjligen vara lite bättre på att uppdatera bloggen om jag kunde göra det i min Iphone. Men eftersom blogg.se verkar ligga ljusår efter alla andra med att bygga en "app" för detta så är jag desto mer aktiv i ansiktsboken :-)

Ja vad har hänt sedan sist...

Vi har varit i Norge och träffat vårat underbara lilla lakristroll Risk. Han gjorde ett finfint L-test och är numera såld till Norska polisen.
Detta är utan att tveka den absolut mest smärtsamma "omplaceringen" vi gjort :-( Men det som ändå är lite plåster på såren är att han är hos mycket sympatiska och duktiga personer.
Vi fick träffa Petter som är befäl över hundenheten i Vestfold (där Risk kommer tjänstgöra). Vi fick också träffa Trond som är högsta hundtjänstbefäl i hela Norge. Två otroligt trevliga personer med stor kunskap som dom gärna delade med sig av.
Petter gav oss en rundvandring på polishögskolan i Kongsvingen där Norge har sitt huvudkontor för sin hundverksamhet. Han berättade om hur hundförarutbildningarna går till och berättade även en hel del om deras testning och bedömning av tjänstehundar. Han har många år inom branchen och det märktes att han kan sina saker. Otroligt intressant att få ta del av hans erfarenheter...
Petter fick en bra känsla för Risk redan när dom träffade honom för första gången. Han sa då att hans känsla var att detta var ett mycket bra ämne.
Efter att ha haft honom i en vecka fick vi ett mail där han berättade hur allt gick och att dom hade börjat träna och testa Risk lite. Han var 100% säker på att Risk skulle bli kvar i Norge. Han fick rätt...

Emil vart grymt besviken när vi kom hem från Norge... Han hade hoppats att vi skulle ta med Risk tillbaka hem... det är inte helt lätt att vara barn i våran märkliga familj. Som sagt efter att Exo flyttade så tittade Emil allvarligt på mig och frågade -"Om jag får ont i benet, måste jag också flytta då?" Helt motiverad fråga eftersom Exo var den tredje familjemedlemmen som fick flytta pga "ont i benet"... 
Risk var i Emil och Eriks ögon den perfekta hunden och det är rätt svårt att förklara hur man kan sälja en familjemedlem bara för att den inte passar in i "myndighetens måttstock"
.
Det kändes också väldigt kul att få träffa Andreas som är Risks nya husse. Det gick inte att ta miste på att dom redan var ett thight par och hade en fin relation.
Hundar må vara "människans bästa vän" men dom skaffar snabbt nya "bästisar" ;-)


Trots att det varit mycket sorg i huset i samband med att Risk flyttat så har ändå lite nya valpplaner börjat ta form... Vi ska avvakta UL innan vi vågar hoppas på något.

En som däremot gärna skulle vilja ha valpar (med typ vem som helst) just nu är Accsan... Hon är i höglöp och väldigt sugen på dom flesta som kommer i hennes väg, typ Isa.
Det finns dock inget utrymme för romantik för henne då hon är i full gång med att utbildas i narkotikasök.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag är så tacksam för att ha en hund som trots höglöp andå kan leverera!! Hussen är MYCKET nöjd med pärlan som utvecklas riktigt bra i preparatsöket.


En annan kul nyhet var att sista Accsabarnet Giacco röntgats i Norge. Han liksom samtliga syskon vart fri både fram och bak! Känns grymt bra!!

Nej nu väntar tv soffan...

:-) A