Saknaden av en vorseh...

Ja det är verkligen en stor saknad av en Vorsteh i Högosta klanen.

Det var väldigt kul att min bror beställde en valp men den förväntan bytter snabbt till oro då valparnas mamma vart väldigt dålig när valparna bara var några dagar. Röntgen visade att något invärtes hade brustit och hon gick tyvärr inte att rädda :´(
Valparna är nu hos en amma, en setter som fått en väldigt liten egen kull. Där verkar allt flyta på bra.

Det känns så märkligt att vi i snart 13 år bott i samma stad som Isas kullsyster Kullta (hon kallas Silly) utan att ha träffat på varandra. Men så nu när saknaden efter en vorsteh är så stor, framförallt i min brors familj så har dom börjat springa på varandra ofta.
Nu helgen som gick så fick Anders och hans familj passa Silly och familjens andra vorsteh Tuck. Vi stannade till där igår på vår väg hem från Idre Fjäll. Vi hade aldrig sett Silly och det var verkligen kusligt att träffa henne. Både till utseende och sätt så är hon och Isa otroligt lika varandra. En till som aldrig heller träffat Silly var Accsa, Hur skulle hon reagera, skulle hon tro att det var Isa?
Accsa bryr sig sällan om andra hundar med TVÅ undantag. Det är Isa och det är vår klubbkompis Bettans cattledog Rusa.
Isa har ju alltid varit den trygga punkten i vår ganska ombytliga flock, Isa har funnits jämt för Accsa och det är alltid samma prosedur när dom varit ifrån varandra. Accsa försöker pressa ihop sig under Isa och Isa står och ser tuff ut med en minimal ragg rest. För dom som kände Isa så vet man ju att hon inte på något sätt var en tuff hund men hon och Accsa hade alltid detta lilla rollspel. Utom dom gånger som Isa försökte sno mat från Accsa då har det smällt ordenligt...
Rusa har varit den vuxna tik utanför flocken som Accsa umgåts med mest som valp och unghund, det är precis samma prosedur där, bara det att Accsa numera är dubbelt så stor som Rusa ;)
Men det är dom enda två hundar som även på långt håll gör Accsa riktigt glad och engagerad. Självklart leker hon med Wasp men det är aldrig samma känslor som man sett för dessa två tikar.
Jag såg redan när jag tog ut Accsa ur bilen och hon fick syn på Silly vad hon tänkte. Jag hann få fram min mobilkamera... Se själva, en hund glömmer aldrig en saknad vän <3


 
http://youtu.be/j6O9EOffzNw


:-) // A

Fjällsemester!!

Vi befinner oss i Idre Fjäll och ska semestra här i en hel vecka.
Vi tog bara med oss Accsa hit. Men vi har fått rapporter om att det inte går någon nöd på Gosa och Wasp som är hos två olika kollegor till Daniel i Gävle.
Tack för att ni ställer upp och passar våra guldklimpar!!

Uppladdningen under veckan som skulle ha inneburit packning och matlagning blev istället en sjukstuga.. Både Erik och Emil var dåliga. Men Jag och Daniel verkar (peppar peppar) ha klarat oss...

Jag hoppas kunna uppdatera under veckan med lite härliga fjällbilder :)

:-) / A


Kyligt värre!

Hade skrivit ett långt inlägg som bara försvann..... Sååå sjukt irriterande!!!!! Bara att ta nya tag då...

Igår hade vi närmare 30 minus ute och man har inte varit allt för avundsjuk på Daniel och Accsa som tillbringat nätterna på jobbet.

Har mest tränat inomhus nu i köket och hallen. Wasp har äntligen förstått att han har en bakdel och hur han ska förhålla sig till den, najs ;)

Idag har jag varit och hälsat på vår vän Anna och tittat på hennes nya hund Qbaz Blixtra. En riktigt trevlig liten tik!
Emil och Erik fick sig en lekstund med Annas barn så dom somnade sött ikväll.

Jag har fått lite frågor om när vi blir klar med vårat val av hanhund till Accsas nästa kull.
Vi har hittat en stark kandidat och det bör bli helt klart inom två veckor. Det känns iaf riktigt riktigt bra :)

Vi har fått rapporter och lite nya bilder från Risk i Norge. Tack Andreas!
Det går inte att ta miste på hur mycket hussen tycker om sin hund. Känns så bra för oss!!
Lägger in en bild på Wasps fina bror <3

Igår föddes troligen också den lilla vorsteh tik som kommer flytta hem till min brors familj om 8 veckor.
Vi bor ju väldigt nära varandra så det ska bli kul med en ny vorsteh i "Högosta klanen"!
Lägger in en bild på dom små nykläckta raringarna.

Alla bilder man lägger in när man bloggar från "ajfånen" kommer på en rad i slutet... Det får ni stå ut med nu när jag blivit så flitig med att uppdatera.
Lägger även in en bild från soffan bedvid min... Alla hundar i det här huset blir knähundar, så även Gosa <3

:-) /A