Sämsta tänkbara...

När vi kom hem från skyddslägret i Strängnäs tog vi in fredagens post... Jag kom inte med på lägre spår i Falun av 28 anmälda blev jag 14e!!!!!! reserv :-( Fan fan fan fan.... Jag blev så fruktansvärt besviken. Vi har haft galet mycket saker bokade på helgerna nu under våren och det känns lite rackigt att strunta i sina nära och kära när det ska vara 30,40&50 års fester, bröllop och annat. Vi har även haft två läger inbokade sedan länge. Allt detta inträffar när det funnits ett flertal tävlingar inom rimligt avstånd hemifrån. Då har Falun återstått som det bästa tänkbara alternativ! Nära och på typ den enda lediga helgen innan sommaren. Men som sagt jag kan ju hoppas på att hela startfältet måste lämna återbud!!  
Eftersom Accsa ska paras under sommaren (troligen i augusti) så hoppas jag att jag hinner tävla i slutet av augusti på vår egen klubb. Men med min otur så börjar hon väl löpa mycket tidigare än Isa den här gången. Vem vet jag har nu suttit med eniro kartan och spekulerat om man kanske ska anmäla sig till någon av dom kvarvarande lägre tävlingarna innan semestern typ Visby, Åre, Åsele eller Storuman. Känns dock inte som att jag kommer bli riktigt så desperat....

Nog om detta... Vi har varit på läger under helgen. Det var som vanligt mycket fantastiskt trevliga människor, god mat och massor med hundträning. Tack Anders och Yvonne för att vi fick komma även denna gång!
På lördagen körde jag först fyra skyddspass (mycket munkorg och bett övningar) och sedan mitt livs längsta och svåraste spår... Tack Lotta för det! Hon hade lagt ett spår som var fullt med lurigheter och svår terräng. Det for bla iväg en kanin mitt framför näsan på oss, men min lilla pärla brydde sig inte det minsta utan spårade så fint vidare. Hon skötte sig så himla bra! Min lilla älskling. 
Kom tillbaka med massor av självförtroende och när Rune frågade om jag ville vara med som "prov hund för spårupptag (lägre spår)" på deras domarutbildning så sa jag självklart ja. Tänkte lugnt att -hur svårt kan de va? Så idag efter ytterligare ett skydds pass var det dags att komma till spårupptaget. Det stod en hel drös med domarelever och sedan var även kennelmamman Ingrid där. Rune gav mig instruktioner och Accsa satte igång fint. Allt känndes gick som på räls tyckte jag. Plötsligt kom Accsa på att hon skulle äta lite kaninbajs. Hon måste ha känt mitt "onda öga" i nacken för det blev ett extremt kort avbrott. När vi sedan kom fram till vinkeln så slog hon betydligt mer än hon brukar, men vinklade helt rätt och fortsatte. Plockar upp första pinnen och kommer in med den till mig, duktig tjej! Där efter fortsätter hon vi kommer fram till en liten kulle och på sidan av den står en "ensilage bal" utan plast  på. Det syns att det är ätet på den och upptrampat runt den från vilt... Givetvis ska Accsa dit , jag känner mig tämligen säker på vart spåret ska gå (det syntes på åkern) och känner mig mer och mer förbannad på min lilla dam som står och inhalerar all viltdoft hon bara kan. Jag kände ändå att det inte riktigt var läge att kliva dit och ha ett litet "utvecklingssamtal" med min kära vovve om hurvida vi ska hålla på med viltspår eller inte, när hela drösen domare fortfarande stod kvar och tittade på oss. Den här gången var Accsa helt oberörd av mina onda ögon (dom var väldigt många den här gången). Rune (som gått ut spåret) ropade till mig att fortsätta framåt med henne, jag fick med mig henne och hon tog upp rätt spår igen hyfsat bra. Rune hade även lagt ut en slutpinne som jag tyckte hon slarvade med...
Visst vi fick väldigt fina "poäng" på vårat upptag, men det knappast vara det som jag kommer minnas från den här lilla övningen... Nåja som Rune sa det är hundar vi håller på med och man kan anta att hon är ordentligt trött. Vi kom tillbaka till Strängnäs bk och avslutade med några riktigt bra skyddspass! Så då kändes allt genast bättre! Tack Lennart för all hjälp i skyddet under helgen!!

Daniel fick mycket värdefullt med sig från hans och Runes spår träning under helgen. Rune är oerhört duktig och generös med sin kunskap. Daniel funderar på att flytta ihop med honom för alltid :-D. Vi får hoppas att vi slipper uppleva det ;-)...

Lotta har tagit massor med kort och jag hoppas hon hinner bränna ner en skiva till mig...

Nu ska alla trötta människor och hundar i det här huset krypa till sängs...

:-) A
 

Vilket väder...

Under helgen har det varit snöoväder i hela Dalarna... Mina föräldrar hade tänkt tillbringa helgen med att måla vår fäbodstuga (eller snarare stugor för det är flera stycken) som ligger i Vansbro. När dom tittade ut på lördagen så trodde dom att dom drömde... Mamma mmsade följande bild på pappa ute i en halvmeter snö. Lite skumt, det en månad kvar till midsommar.

image187
Det var helt kört att ta sig någonstans med bilen så det var bara att försöka få tag i någon som skulle kunna komma och ploga fram dom. Vår stuga ligger på toppen av ett berg mitt ute i ingenstans... så det är inte direkt att en plogbil skulle ha "vägarna förbi". Till slut hittade dom en man som kunde komma 06,00 på söndag morgon och hjälpa dom ut till ett vettigt pris. Det är inte helt gratis att bli insnöad. Här i Falun var snön "bara" 1-2 dm djup. Jag var på möhippa under lördag kvällen utanför Borlänge. Jag såg en och annan bil i diket när jag körde hem i snöstormen. Det lät väldigt konstigt att höra måsarna skrika vid vattnet mitt i ett snöoväder...

Under fredagen passade jag och Emil Bettans valpar  (
D-kullen på Sjos kennel). Det är ett härligt gäng med nio små busfrön :-).

Dom är så galet söta så jag kunde inte låta bli att ta massor med kort...
image188image189image190image191image192image194image195image196image197image198
Mamman Bilda ligger och tar igen sig utanför valplådan... Ingen lek att ha hand om nio bebisar :-O.

Daniel och Fox har nu på kvällen styrt kosan mot Karlsborg igen. Det är dags för dom sista tre veckorna på utbildningen.

:-) A

Läger

Helgen som gått tillbringade Högosta flocken på lite olika håll. Daniel och Fox var i Hällefors på SBS läger där Daniel skulle vara figurant åt skyddsgruppen.
Jag, Accsa och Isa var på kennelläger i Strängnäs med kennel Enduro. Emil fick vara hemma hos mina snälla föräldrar, han lyckades givetvis bli förkyld och hostig redan under fredag kväll. Typiskt för mormor och morfar att få dras med en ganska gnällig kille under helgen... Vi är hur som helst tacksamma för att vi har så bra uppbackning med barnpassning från alla håll, ni är guld värda!!

Daniels läger började redan på torsdag kväll. Han var mycket nöjd med helgen och har fått träffa både nya och gamla bekantskaper. Mycket trevliga människor och hundar tyckte han. Det hade varit varmt i Hällefors så jag gissar att det inte bara var figuranten som var lite sliten efter helgen.

Enduro gänget samlades på fredagen. Jag hade svårt att komma ifrån på jobbet (det sätter sina spår att försöka hinna med allt på tre dagar istället för fem). Sedan skulle Emil till mina föräldrar hundar packas osv. Jag kom fram till Strängnäs vid 19 tiden. Då fick vi smalas och bjöds på god mat av "kennel föräldrarna". Alla Enduros A-barn utom Alstra var där. Sedan var också Miss syster Zacke där med sin husse och mate Bosse och Anita. Även Ingrids "gamla" hund Duro var där med nya hussen Beng-Ove. 
 Åsa Löfberg var instruktör under helgen och vi fick mycket nya tankar och ideér med oss hem. Jag och Accsa fokuserade mycket på frittfölj och 100% ögonkontakt från första steget. Mitt mål är att höja våran lägsta nivå som i dagsläget pendlar lite väl mycket...
Sedan körde vi också lite kryp och framåtsändande. Jag är mycket nöjd med helgen! Vi har fått med oss mycket värdefulla saker hem för vår fortsatta tränig.
Det var också väldigt roligt att träffa alla andra! Det är ett härligt gäng!

Solen stekte oss ordentligt och det var ett solbränt (med betoning på bränd för min del) och trött gäng som packade ihop på söndagen. Vi har haft en kalashelg med god mat, trevligt umgänge, toppen väder och massor med hundträning!! Det har verkligen varit en lyckad helg! Jag ser redan fram emot nästa kännelläger :-D
Tusen tack Ingrid och Ove för detta välordnade läger! När är toppen!! Dessvärre finns inga bilder från helgen då Marianne (som jag tänkte kopiera alla bilder från) hade otur och fick fel på sitt minneskort... Sånt händer :-(, nu var vi många som tyckte det var smidigt att låte henne ta massa bilder eftersom hon är väldigt duktig och har en bra kamera. Så här i efterhand kanske man inte ska vara så bekväm och lat och förlita sig på någon annan... Jag tog inte ett enda kort själv trots att jag hade med min kamera, så jag har lite mig själv att skylla...

 
Idag var jag åter igen gräsänka  då Daniel och Fox är på regionalvecka med jobbet. Emil och jag gick elljusspåret med Isa och Accsa när vi kom hem från dagis/jobbet. Även om Emil inte håller ett så rasande tempo i spåret (det ska stannas lite överallt för att undersöka bajs, spår, samla kottar och andra suspekta saker) så håller hundarna desto högre tempo. Att ha en vorsteh som "personlig tränare" gör att Accsa håller farten uppe under turerna i skogen. Det är inte direkt så mycket stillsammare när "rally mallen" är hemma heller för den delen.
Jag har dock ökat på hennes mat lite nu, kennelmamman tyckte tjockisen började se ut som en tunnis ;-)

Nu är det sängen som gäller... Jag är fortfarande sliten sedan helgen ;-)

:-) A

En liten räv i storstaden...

Det har varit fullt upp senaste tiden och väldigt lite tid att sitta framför datorn.

Det är mycket att göra på jobbet och försöka pussla med dagishämtningar och allt annat bestyr nu när man varit "ensamstående" är inte det lättaste. Nu har Daniel varit hemma och jobbat som vanligt i Gävle två veckor. Nästa vecka drar han iväg igen. Då är det först en utbildningsvecka med Gävle sedan kör han sista tre veckorna av sin utbildning i Karlsborg.

Vi har haft toppen väder och den mesta lediga tiden har tillbringats ute. Det är en hel del att fixa med på tomten när det blir vår så man behöver inte vara rädd för att bli sysslolös.

Helgen som var tillbringade vi i Stockholm. Det var en vän till oss som fyllde 40 så på lördagen var det fest. Emil fick vara med sin farbror. Det var kul att se Fox under sitt besök i huvudstaden. Han hade fullt upp med att spana in alla människor. När vi gick kvällspromenad på fredagen så gick jag förbi en stor fläkttrumma under den går tunnelbanan. Det är ett stort finmaskigt galler som ligger ovanpå. Accsa hoppade nyfiket upp med frambenen för att se var det var för ställe, det var så pass spännande att hon hoppade upp helt och gick omkring där uppe och nosade. Fox var inte sen att följa efter. När dom står där uppe dundrar en tunnelbana förbi under fötterna på dem och massor med luft blåser upp under tassarna på dem. Accsa tittar direkt ner och vrider på huvudet och tittade på vad som hände där under. Fox sket fullständigt i att det skallrade och vibrerade under honom, han hade fullt sjå att hålla koll på alla som gick av från tvärbanan (det tåget stannar alldeles nedanför Daniels föräldrar). Fox kan också få plötsliga infall av nyfikenhet då han bara måste försöka hoppa upp på broräcken och annat för att se vad som finns under. Som sagt självbevarelsedriften är inte alltid på topp så det gäller att inte gå och slappa i andra änden kopplet.
 På söndagen var vi och hälsade på ett kompis par som vi umgicks mycket med när vi bodde i Stockholm Krille och Nicole. Dom har två hanhundar som Accsa fick busa med.

Vi fikade sedan åkte Nicole med oss till Kista galleria för att äta mat. Emil klagade på att han hade ont i magen och kände sig sjuk på vägen till Gallerian. Han började också klia sig i ögonen och nysa. Vi tyckte han såg ut lite som när han hade lite pollenkänning förra våren. När vi fått in vår mat var han mer svullen i ansiktet och det hela började kännas riktigt olustigt. Han ville varken äta eller dricka och rätt som det var började han ulka. Daniel hann springa in på toaletterna och Emil kräktes. Nicole ringde hem till Krille som är ambulans sjukvårdare han drog slutsatsen att det måste bero på fikat vi åt tidigare. Kakorna innehöll jordnötter och det har Emil ätit tidigare utan problem. Men vid det här laget var det bästa att åka in på akuten tyckte Krille. Vi hoppade in i bilen och begav oss mot Astrid Lindgrens barn akut. Nu var Emil svullen i ansiktet började få nässelliknande utslag på kroppen och Daniel hade svårt att hålla honom vaken. Jag kan säga att jag höll nog inte riktigt hastighetsbegränsningarna ute på E4an...
Väl inne på akuten gick allt väldigt fort. Emil fick en mängd mediciner och vi såg snabbt att det fick effekt. Efter två timmar var han sig själv igen. Läkaren skrev en remiss så vi ska få gå på en allergi utredning här hemma. Vi fick även en adrenalinspruta utskriven om detta skulle hända igen, nästa gång kan det bli en kraftigare reaktion så då måste vi snabbt ge honom sprutan i benet.
Sent på söndag kväll kom vi tillslut hem från vårat Stockholmsäventyr...

Nu på torsdag åker Daniel till Svensk Bruksschäfers läger där han ska vara figurant. På fredag åker jag ner till Strängnäs där Enduro har träningshelg. Det känns helt fantastiskt att få tillbringa en hel barnfri helg och bara träna hund!!

:-) A