Kennelläger!

Under helgen som gått har vi varit med på Barvatorps kennelläger.
Jag har kört lydnad med Accsa och Daniel har kört skydd med både Accsa och Risk. Det har varit ett väldigt trevligt läger. Vi har träffat massor med nya trevliga människor och haft dagar fyllda med mycket bra träning!
Det är alltid lite spännande att köra skydd med ett helt nytt gäng. Det var det kennelpappa Peter och Matte Forslind (
Mixalex) som höll i skyddet. Det fungerade kanonbra!
Risk fick göra mycket grundövningar och Accsa fick köra en hel del "rajraj" i munkorgen. Fasttagandet börjar se riktigt bra ut. Det är bevakningen efter fasttagandet som vi behöver lägga lite krut på... hon vill gärna stöta liiiite för många gånger... men men en sak i taget. Transporterna börjar också fungera bra (peppar peppar) men överfallet har vi kört mest i ärm så nu är det dags att börja köra munkorgsöverfall.
Det ser dock inte så ljust ut att få till någon skyddstävling med henne innan sommaren. (Dom jobbar varenda gång som det är en tävling inom rimligt avstånd). Så det får bli i början av september.
Jag har däremot anmält oss till söktävling i slutet av juni så vi hoppas att komma med på den.

Vi hade riktigt bra väder alla dagar utom en under lägret så hela familjen har fått ordentligt med färg i ansiktet. Som sagt vi har haft riktigt riktigt bra dagar. Tusen TACK Barva-mamma och Barva-pappa för ett mycket trevligt läger!! Massor med bilder och en hel del filmer från lägret finns på www.barvatorps.se 

Vi åkte hem en dag förtidigt från lägret då Daniel hade praktiskt och teoretiskt prov för att bli tävlingsfigurant i skyddet under söndagen. Det gick bra så nu kan han ut och tävlingsfigga.

Denna veckan rullar det på för fullt igen, idag har vi haft distriktsmöte på klubben. På onsdag kväll håller jag och Sandra i en allmänlydnadskurs på klubben och under helgen kommer våra vänner Jens och Christéll (Maxidog) hit på lite besök. Så då vankas det en hel del träning.

Nä nu ska jag gå och ta hand om den härliga lilla tvätthögen som inte blivit mindre efter våran lilla lägersemester...

:-) A

Tiden....

Ja vart tar den vägen egentligen??!

Tittar man i kalendern så är det ständigt aktiviteter inplanerade. Typ hela min släkt fyller år i april/maj, det blir en hel del kalas. Jag har dessutom haft en hel del att göra på jobbet. Förra helgen var jag borta hela helgen på kick -off ute i Stockholms skärgård. Det var verkligen trevligt, MEN en hel helg bara försvann... igen.

Att jobba heltid ha två små barn, tre hundar och ett hushåll gör att man blir en mästare på att pussla ;-). Det är också oerhört mycket värt att jag och Daniel delar hundintresset. Vi tillbringar många timmar med att prata träningsupplägg och bara allmänt hundsnack. Det är verkligen bra i vårat fall att vi båda har intresset. Tidigare kunde min käre man ha svårt för att ta mina instruktioner men numera får jag tom förtroende att hjälpa till med en del av inlärningen på Risk. 
Jag har dock ett visst kontrollbehov när det kommer till lydnadsmomenten på Accsa. Där vill jag inte att Daniel är och petar innan jag har jobbat in momenten. Detta vart ju ett problem nu när jag försökt få till högre lydnaden. Eftersom vi ofta jobbar om varandra så har jag ingen hund hemma när jag kommer hem från jobbet, för då är hon och jobbar. Jag vill gärna peta och dutta med detaljer tills jag blir nöjd. Jag var anmäld till Tierp och vart 4e reserv. Jag hoppades att jag ändå skulle komma med. Jag hade dock bara tid att köra igenom lydnaden två gånger innnan tävlingen (med lite blandat resultat). Så att peta och dutta vart det aldrig tal om. Jag fick vara nöjd att hon typ gick åt rätt håll...
Dagen innan tävling fick jag besked att jag kommit med. Nästa bekymmer var att Accsa och Daniel jobbade natt och skulle sluta 04,00... Det betyder att dom är hemma vid 05,00 ca. Jag behöver åka 05,30. Det är lördagnatt och det innebär rätt stor risk för övertid. Spännande! Jag kunde alltså bli tvungen att ställa in om dom inte kom hem i tid...
Som tur var rullade dom in strax efter 05 och jag packade in Accsa i volvon och åkte 05,30. Funderade länge i bilen på hur bra idé det egentligen är att tävla med en hund där typ 4 moment inte är klara och som inte fått någon nattvila... Jag har ju aldrig heller tävlat högre klass innan. Eftersom Accsa är min första hund som jag tävlar i brukset så kan man säga att jag lär mig lite på plats hur allt fungerar tävlingsmässigt ;-).
Platsliggning där jag går utom synhåll hade hon fått göra en gång tidigare (det har dock Daniel tränat mer på). Spårupptag (typ tävlingsmässigt) 2-3 ggr. Så när jag satt där och spekulerade i bilen kändes det mer och mer som en ganska dålig idé att tävla. 

Men dagen flöt på bra, 4 föremål på uppletandet, framspår på upptaget och alla pinnar med hem i spåret. Lydnaden... Bland det första som hände var att vi nollade inkallning med ställande... jag hade hoppas på att hennes avsaknad av nattsömn skulle göra att hon möjligen kunde vara lite trött. Men Näe, jag insåg när jag vände upp mot henne att det här var kanska det dubbla avståndet mot vad jag tränat. Hon blir som en grå liten vessla när hon fräser fram och det där ställandet var bara att glömma...
Jag har förstått att det är att ta sig från högre till elit som kan vara lite knivigt i svenskbrukset. Det kan tom vara lättare att ta cert i elit än att få uppflytt till elit. Så efter den där nollan fick jag mer känslan att ta detta som en träningstävling (läs: jag slappnade av!!). Jag trodde aldrig att jag kunde få uppflytt med en nolla. Så iom att jag nu inte längre var nervös så flöt resten av lydnaden på riktigt bra, flera av momenten gjorde hon bättre än hon gjort på träning. Jag har ju självklart en hel del saker som jag vill peta och dutta med under sommaren ;-)

Jag vart nog världens gladaste när dom på prisutdelningen läste upp vårt namn och sa att vi vart uppflyttade!!!

Tusen tack för alla grattishälsningar!! Det värmer <3

Fick ett gulligt inlägg från Bengt-Ove i Blekinge i förra bloggen. Han imponerades så över mig och framförallt hur jag får tiden att räcka till!!
Ja du Bengt-Ove, jag får inte tiden att räcka till! Men ibland har jag bara tur så det går bra ändå :-D

Vi får se hur länge det dröjer innan jag tar mig TID att blogga nästa gång...

:-) A