Glad Påsk!


"Är det inte det ena så är det det andra". Vi har haft ett elände med vår dator. Först så har det varit bredbandet som strulat. Sedan började den hänga sig varje gång man var in på internet. Senaste veckan har musen strejkat. När Daniel skulle byta batterier såg han att ena batteriet "exploderat" inne i musen. Det var helt deformerat... lite skumt. Hur som helst fick vi då låna en ny mus av Daniels kollega. Men då var det tangentbordet som inte fungerade... Jag tror jag blir galen :-o.

Nu har vi lånat ihop lite prylar så jag kan uppdatera lite i bloggen... Sedan får vi låta någon kunnig vän se över vår dator och ställa en "diagnos". Jag känner mig lite off när jag inte kunnat surfa på nästan två veckor... 

Förra lördagen körde vi lite uppletande. Det hade äntligen börjat bli vår i luften och det såg lovande ut för att kunna lägga lite spår under påskledigheten, fin barmark. Men så för några dagar sedan tog vintern om, och nu är det 1,5 dm snö och 10 minus ute :-(. Jag blir så trött, nu kan gärna våren få komma.

Vi tog i alla fall lite bilder under förra helgen.

image163
Daniel skickar Fox.

image161
Han far fram som en liten kanonkula!

image162
Här har han hittat en tom "pillerburk".

image164
Accsas tur.

image165
Accsa kommer in med fjärde och sista föremålet. Duktig tjej!

Vi hade en smal korridor där vi la ut föremålen. Accsa jobbade bra och hittade utan problem samtliga föremål.
Fox har verkligen lärt sig snabbt och detta var fjärde gången han körde uppletande. Han kunde ändå utan bekymmer hitta alla fyra föremål i varierande material. Det ser lovande ut för framtiden!


image166
Emil sitter på en sten och äter russin, Isa försöker sno åt sig så många som möjligt.

image167
Hela hundligan!

image168
Daniels stiliga lilla kille!

Om en vecka börjar allvaret då Hussen och Fox påbörjar sin utbildning i Karlsborg!

Vi hade först planerat att åka ner till Norrköping och titta på påsksmällen. Vi har flera vänner som ska tävla. Men så bestämde sig Daniels mamma och pappa och komma till oss och fira påsk så vi får stanna hemma istället.
I kväll blir det påskmiddag och det känns inte så dumt det heller.

Håller tummarna för fina resultat i Norrköping!

Glad påsk!!

:-) A

Dax att uppdatera...

Daniel har jobbat hela helgen och jag och Emil har kamperat ihop med Isa och Accsa. Det risiga vädret håller i sig och det har regnat under helgen. Så nu är det ett vattenlager ovanpå all is. Emil packas in i div galonoveraller men blir fort less på att vara med mig vid fotbollsplanen när jag kör lydnad. Han halkar omkull på isen hela tiden.

Jag har tränat en hel del inne istället. Perfekt med stort vardagsrum och hyfsat lång hall :-)

Inomhus är jag mycket nöjd med friaföjet. Hon är mer på hugget och håller oerhört fin kontakt. Varvar lite med att backa och göra förflyttningar åt sidorna. Ute blir hon lite sämre med att hålla kontakten.
Jag har även fått lite tips av min hjälpsamma kennelmamma ang inkallning med ställande och det har fungerat riktigt bra.
Däremot har hon varit slarvig med att sätta sig snett vid inkallning. En till grej som jag är mindre nöjd med är att hon har varit högre i baken under krypet mot vad hon brukar. Vet inte om det beror på att det är slaskigt ute, jag har haft en liten pinne och petat till henne med på baken och då har hon sänkt rumpan igen. 

Nå ja är det inte det ena så är det det andra :-) i det stora hela är jag väldigt nöjd. Jag håller på och kikar på lite lägre tävlingar, få se vilka jag anmäler till.

Daniel har ledigt nu i helgen och även över påsk. Så då ska vi passa på och köra lite spår och uppletande.
Han har nedräkning nu... sista mars "flyttar" han och Fox ner till Karlsborg för att få sin utbildning. Då kommer han bo borta hela veckorna och träna hund hela dagarna... Måste erkänna att jag är lite avis ;-).

:-) A

 

Tiden går fort när man har roligt...

Idag är det två år sedan Accsa och hennes syskon i Enduros A-kull föddes. Tänk att två år går så fort.

GRATTIS TILL ALLA SYSKON!

image159
Så här såg dom ut... A-barnen :-)

image158
Accsa kallades för den "tjocka femman" hon var länge kullens tungviktare :-D



image155
Så här ser hon ut idag... Jämfört med "brorsan" Emil så är hon ju rätt tjock fortfarande ;-)


I går var det snöblandat regn... Känns helt onödigt att det ska komma någon mer snö nu. Då den bara smälter till ett islager. Så nu är det glashalt överallt... hur trist som helst.

Igår packade vi trots skitväder på Emil bävernylon-overallen och var ute några timmar mitt på dagen. Vi gick först en tur med Fox och Accsa. Jag passade på och låta Accsa köra lite uppletande. Hon har inte glömt bort hur man använder sin näsa. Det fungerade fin fint. Ska börja köra på smala korridorer nu och fokusera på att få raka skick. Hon får jobba onödig mycket varje skick annars.

Sedan körde vi lydnad på skolgården. Linförigheten var så där, hon var väldigt "tittig" på Daniel och Fox till en början.
Saktagåendet var roligt att se, även fast det var länge sedan vi körde det nu så ser det ut som där vi sist slutade. Hon har ett bra kom ihåg.
Ställande och läggande under gång och kryp fungerade också bra. Inkallning med ställande var hon seg i ställandet. Tog lång tid och flera dk innan hon stannade helt.
Isa var utlånad till min pappa igår för rävjakt. Sedan tog min bror henne idag. Han är ledig från jobbet i fyra dagar och ska åka skidor med henne. Skönt för "tanten" att få hålla igång :-)


Idag har vi varit i ridhuset och kört lite lydnad och skydd.
image156
Vi började med platsliggning. (Det blir väldigt mörka bilder i ridhuset)

Skyddet körde vi först lite bom och träff, sedan bevakningar och sist munkorg. Accsa skötte sig bra... det är som vanligt i andra änden snöret det brister.
Som Daniel så fint sa -Om man tittar på dom fel som ni gjorde under passet idag så ligger minst 85% av dom på förar fel. När jag säger 85% så är jag ändå snäll, det är egentligen värre än så... Att momenten ändå fungerar så pass bra har att göra med att din hund verkligen gör sitt bästa.

Ja han är ju i alla fall ärlig min käre make... Men men jag lär mig sakta men säkert. Min största brist är att sköta linan. Eftersom vi kör mycket av träningen nu i långlina så blir det inte helt bra alla gånger, man kan säga att jag har en något fördröjd reaktionsförmåga. När det rör sig om hundradels sekunder så räcker det med en pytteliten miss för att det ska märkas. Tur att Jonny och Daniel styr upp mig :-) och tar över linan ibland. När jag står på sidan och dom kör, så ser jag ju tydligt att min lilla tjej vet vad hon ska göra. Nå ja Rom byggdes inte på en dag, tur att Accsa bara är två år.  Tids nog så blir det nog fason på den där matten...

:-) A