Risk flyttar in!

Igår var det så äntligen dags för vår nya lilla familjemedlem att äntligen flytta hem till oss. Daniel och Magda (vår kompis som ska ha kullbrorsan River) samåkte till Nyköping och hämtade valparna.

Hemresan gick väldigt bra bröderna sov gott ihop. När dom kom hem hit så fick valparna busa lite ute på gården, sedan åkte Magda, River (och Flora) hem till sig.

Risk kollade igenom huset med stor nyfikenhet och hög svans. När han var klar med husgesynen fick han träffa Isa och Accsa. 
Isa förklarade reglerna och tolererade inget tjafsande. Risk fattade läget och fokuserade på Accsa istället. Accsa var helnöjd med att få en liten "beundrare" hon visade upp alla sina leksaker och bjöd in till dragkamp. En väldig tråkig dragkamp för så fort hon fått "napp" stog hon bara där på golvet som ett ankare och Risk kunde varken rubba henne eller grejjen... Man såg riktigt hur hon hånflinade åt honom. Om några månader kommer det se lite annorlunda ut.
Det känns ändå bra att hon leker så lugnt och fint med honom, annars hade man inte vågat ha dom ihop när han är så här pass liten.
  

(Emil står och väntar på att Daniel ska komma med Risk)





(Accsa den bästa lektjejen)




(När Isa nosar håller man sig passiv... smart kille!)




(Erik var en kul filur, efter en tillsägelse att inte vara på Erik fattade Risk direkt. Vart än Erik kröp var Risk hack i häl... )




(Favorit sovplatsen under soffbordet)




(Jodå man kan sova i framstupa sidoläge ;-))




(Stilig kille med grönt nymärkt öra och hööög svansföring)




(Söt som socker!)




(En mycket lycklig husse som somnade sött på soffan med sin nya lilla ögonsten)


Natten har gått väldigt bra, Daniel var ut med Risk en gång för att kissa. Vi gick sedan upp vi åtta, synd att klaga!
Han har verkligen kommit in i familjen på ett bra sätt. Gör sina små busryck, äter bra, kissar ute sedan kan han lägga sig och sova överallt... En skön liten kille helt enkelt!

Nu ska jag gå och mysa lite...

:-)

Förändringar i flocken...

Nästa vecka händer det en hel del i Högosta flocken...
Exo kommer att få flytta. Han har nu utverderats efter att ha gått på sin medicin över två månader. Han bedöms inte hålla för den typen av tjänst som Daniel har.
Han kommer istället få flytta hem till en kollega till Daniel som arbetar dagtid och som behöver en narkotikahund. Det som också är en fördel med denna flytt är att kollegan som nu tar över Exo är sambo med den sjukgymnast som under hela tiden varit ansvarig för Exos rehabilitering, och dom känner ju varandra rätt väl vid det här laget...
Så även om det gör ont i hjärtat så vet vi att Exo kommer få det riktigt bra i sitt nya hem!

Sedan på fredag nästa vecka kommer ju lilla Risk flytta in, som vi har längtat!

Daniel är och jobbar och igår på kvällen hade han och Accsa flera lyckade jobb. Bla spårade dom på asfalt och Accsa hittade flera föremål utmed spåret.  Med lite tur kan föremålen Accsa hittade knyta gärningsmännen till brottsplatsen. Accsa hade skött spåret riktigt fint!
Under jakten på gärningsmännen hade en annan polis tappat sin mobiltelefon. Daniel sickade ut Accsa på ett saksök och hon hittade utan bekymmer mobilen.
Det var en mycket nöjd och glad husse som sa till mig att -Den här hunden får du aldrig tillbaka!
Jodu Daniel du skulle bara våga... Min lilla pärla är och förblir MIN!
Men nu kommer han få låna henne tills dess att Risk får åldern inne att L-testas och förhoppningsvis kunna köras upp. Men som sagt LÅNA var ordet...

:-)

Träningshelg och valp myyys!!

I fredags bar det av till Strängnäs BK och det traditionella Strängnäslägret, Anders och Yvonne har ett litet skyddsläger varje vår och höst och som alltid bjöds det på god mat, bra träning och massor med hundsnack! Tack för att vi fått vara med ännu ett trevligt läger!!
Nya trevliga bekantskaper på lägret den här gången var Tony och Key. Dom har nyss flyttat hit från Spanien (Key är svenska) där dom under många år hållit på med hundverksamhet. Dom tävlar och tränar Mondioring med sina hundar. Tony har även hjälp till och tränat hundar åt Spanska polisen och hade en hel del nytänk som han generöst delade med sig av.
Bla hade han lite nya bettförstärkande övningar som vi körde med Accsa. Accsa fick ha sele och sattes fast i en extremt elastisk expanderlina. Givetvis hade Tony koll på hur långt ut på linan man ska jobba för att få önskvärt resultat och undvika skador på hunden. Accsa behövde bita i rejält för att inte glida ur och försökte hon tugga tappade hon taget helt... Hon fick verkligen jobba och det gav direkt reslutat! Efter att ha skickats sittandes i linan ett par gånger så skickades hon utan lina. Hon tog i för kung och fosterland och bet verkligen i rejält, kul att se!


Linan sitter fast i lampstolpen, röda krysset till vänster och Tony har markerat med en vit pinne på den längd han vill jobba med hunden på, röda krysset till höger. Som sagt en väääldigt töjbar lina...



Accsa biter i ordentligt...



...och vill inte släppa sitt grepp i första taget!



På söndagen kom Magda ner till oss i Strängnäs och vi åkte tillsammans ner till Nyköping och tittade på valparna, som har hunnit bli 6,5 vecka.
Hela gänget var ute när vi kom, även mamma finta och "morbror" Exxo var med dom ute och lekte.
Tog väl sisådär 200 bilder... här kommer några av dom:







































Tack Lena och Peter för ännu ett trevligt besök! Nu börjar den riktiga nedräkningen!!

:-)

Tiden flyger fram...

Känns helt skumt att det redan är november, om fyra veckor är det lucia! Vart tar tiden vägen? Även fast jag är hemma och är mammaledig tycker jag att dagarna går undan. TH (Terror Högosta alias Erik) ser till att hålla mig sysselsatt. På extremt kort tid hinner han med otroligt mycket, typ lägga i alla toarullar i toaletten, slänga ut massor med sot ur kaminen ut på golvet, tömma alla nedersta lådor i byrån i vårat sovrum och i hallen, slänga ut all reklam ut återvinningslådan i datarummet (och äta upp delar av den), bada i hundarnas vattenskål, stoppa in suspekta saker i frysen... Man hinner inte mer än vända ryggen till så hinner han ställa till med en rejäl oreda. Att försöka plocka undan och städa ihop här hemma med TH i huset är likställt med att försöka skotta snö i en snöstorm! Tur att han är snäll när han sover och att han sover två långa middagslurar om dagen ;-). Mamma va här häromdagen och undrade om jag ville ha en lekhage att stoppa in honom i, och Ja det vore nog inte så dumt! Just nu har vi grindar och kompostgaller lite överallt i huset men han lyckas ofta ta sig fram ändå...

När Risk flyttar in kommer Daniel försöka lägga in lite semester så vi kan vara lite lediga tillsammans, kommer bli en fröjd att ha en fyrbent bebis som bara kan bitas, tugga på saker och möjligen kissa inne någon gång ibland. Men som i alla fall inte (ännu) kan öppna dörrar, byrålådor, luckor, diskmaskiner och dessutom bitas, käka upp saker och kissa på sig... Men han är ändå en riktigt go liten kille den där TH <3!

Ja som sagt snart är julen här och sedan står det inte på innan det är vår igen... Nästa år blir ett spännande år när Accsas valpar får börja visa framtassarna.
Har följt Accsas systerbarn nu under hösten (Enduros B-kull) och det har sett fint ut både på leder och mentalitet även fina tävlingsdebuter!
Pappan till Accsas kull har en kull tidigare i Sverige (och flera i Norge). I den svenska kullen Norpatorps Ö-kull har båda valparna fritt på lederna och den ena Önska har gjort MH med riktigt fint resultat! Även på dom norska kullarna har det sett fint ut...
Så det bådar gott inför framtiden, alla G-barn har hittills utvecklats väldigt fint och verkar vara jämna fina individer, sociala orädda och fulla av fart (har nog gett sina ägare ett och annat grått hår vid det här laget tror jag ;-))... Som sagt det ska bli så spännande att se lite mer av dom nästa år!


Har fått fina bilder på mailen från Staffan och Britt på Gaissa, Tack så mycket!

Mamma upp i dagen :-). Hade nog själv inte sett skillnad om någon visat mig det här kortet...



Gaissa leker apport :-)




Nu till helgen vankas det skyddsläger i Strängnäs, det är Anders och Yvonne Åberg som varje vår och höst bjuder in lite folk på gemensam träning. Vi ser fram emot att träffa alla igen och ha lite träning samt träffa massor med trevligt hundfolk! På söndag bär det sedan av ner till Barvatorps igen för mera valp myyys, dom har då hunnit bli 6,5 vecka!!
Så det kommer bli en riktig toppen helg detta!

:-) A

Valpmys!!

I söndags var det så äntligen dags för oss att få spana in vår blivande familjemedlem, Barvatorps Risk. Dom är bara tre valpar i R-kullen (alla svart/bruna) och det är till vår träningskompis Magda i Borlänge som kullbrorsan River kommer flytta. Tiken i kullen Röja kommer att flytta till Carina i Malmköping.

Vi vet ännu inte vem som är Risk, men kennelföräldrarna kommer att välja efter bästa förmåga så både vi och Magda får den hund som passar bäst in för det vi vill använda hunden till. Det är ju trots allt dom som ser kullen dagligen så det känns jättebra! I söndags var valparna 4 veckor och tre dagar och det var en jämn kull med lika mycket fart i alla dom små trollen.
Tog så pass mycket bilder att batteriet tog slut i min kamera...


Mamma Finta gillade att få besök och kom direkt dragandes med den "minsta" slang hon kunde hitta och bjöd in till kamp :-)


Kennelpappa Peter lät oss äver träffa Exxo (samma mamma som Finta). En trevlig och rejäl gosse med samma härliga kamplust som halvsyrran :-). Kolla in bakgrunden, inte helt tråkigt att ha en egen appellplan på tomten!!

Så var det äntligen dags för att ta plats i valplådan. Mamma Finta var mest sugen på att försöka sitta i allas knä och tyckte nog att vi gav valparna lite onödigt mycket uppmärksamhet... Men jag lyckades ta kort på dom små gulliga "trollungarna" trots Fintas "mysattacker" ;-)

Grabbarna grus kallas R2 (med vitt på bröstet) och R3 just nu.
 





R2 visar gapet :-)


                                                                                                 Röja spanar in sin nya matte <3



R2 och R3 funderar på att äta upp Daniels näsa men hugger tag i Carinas ben istället ;-).



Min kamerarem är ju ganska väl intuggad av Accsas valpar vid det här laget...



R3 myser vid Daniels knä och visar "risgrynen" för R2


Lånar lite bilder från Barvatorps hemsida....


Mamma Finta



Målande bild för hur mycket kamplust denna goa lilla Finta besitter. Högst upp i bild syns en tjock gren på äppelträdet i den sitter kamptrasan fast. Här kan man allt som oftast hitta henne hängandes! Svårt att inte gilla den här bruden!!



Avslutar med en bild på stiliga pappan Entres Ixxon.

Planen var ett vi i fredags skulle ha åkt över Stockholm på väg till Strängnäs och träffat Ixxon. Men pga vissa bilbränder här hemma kom vi iväg liiite för sent för att hinna dit...

Om två veckor är det dags för nästa valpmys, vi längtar redan!!

Tack Lena och Peter för det trevliga bemötandet, fika och mysstund!! Känns toppen att få så trevliga och engagerade kennelföräldrar!!

:-)


Endurohelg i Strängnäs.

I fredags hoppade jag upp tidigt för att packa, Emil och Isa skulle till stugan och jaga älg med mina föräldrar. Exo skulle bo hos våra grannar och Erik skulle vara hos Daniels syster i Eskilstuna. Och jag, Daniel och Accsa skulle vara i Strängnäs på lite mini "kennelträff" med Endurogänget. B-kullen skulle MHas under lördagen.

När packningen började bli klar väckte jag Daniel (som hade jobbat natt) så han kunde köra Emil till mina föräldrar. När han satte sig i bilen var nyckeln redan i och bilen var helt död.
När jag hade varit och handlat på torsdagen vart Emil akut kissnödig när vi kom hem och jag lämnade nyckeln i och skyndade mig och hjälpa honom på toa. Det jag inte märkte i stressen var att jag inte vred om nyckeln helt så tändningen stog på, hela natten... Så när Daniel skulle köra Emil fanns inte en gnutta batteri kvar.

Vi tog fram startkablar och puttade bort Volvon för att komma åt att ge starthjälp med våran lilla Ford. Men vi har en pytteliten Ford KA som extrabil och det lilla batteriet orkade inte med annat än att tända instrumentpanelen i Volvon... Daniel ringde min bror och lyssnade om han hade några idéer. Han var på ridning med sina döttrar och tyckte han skulle försöka gnugga alla poler samt kablana med stålull för att säkerställa att det verkligen var full kontakt överallt. Efter en timmes kopplande och grejande så skulle han testa en sista gång (något irriterad och stressad), Emil stog oavbrutet och frågade -Kan vi ÅKA snart???
Sista kopplingen råkar han sätta kablarna fel...
Jag är inne och håller på och packar klart Eriks packning. Jag tittar på min mobil och ser att jag har ett missat samtal från min bror. Jag hinner just trycka på "ring upp" när Daniel kommer farande in genom därren och vrålar -DET BRINNER!!DET BRINNER!!
Vadå säger jag, vad är det som brinner? -BÄGGE BILARNA BRINNER!! vrålar han samtidigt som han försöker hitta något att släcka med.

När vi tittar ut brinner båda startkablarna som fortfarande sitter fast i både Forden och Volvon. Plasten har nästan brunnit upp helt och man kan se hur metallen glöder. Daniel tar hundarnas plastflaska med vatten som vi har i bilen och lyckas slå bort kablarna från batterierna. När sedan allt är släckt och tjock plaströk sticker i näsan på oss, tittar Emil upp på mig och säger irriterat. -Kan vi ÅKA snart eller?? 
Hyfsat svårstressad kille det där!
När jag kommer in i hallen ser jag att min mobil ligger och lyser, lyfter upp den och säger -Hallå...
I andra änden hörs min upprörda bror (som tillråga på allt jobbar som brandman) - Vad fan håller ni på med??
Jag hade ju tryckt på "Ring upp" till honom, men när min galna man kom in farande genom dörren och vrålade att elden var lös så slängde jag bara ifrån mig telefonen... men givetvis hade min bror hört allt och var nu på väg hem till oss. Av någon annledning tyckte han inte att läget verkade så stabilt ;-).

Som tur var hade inget av batterierna på varken Forden eller Volvon tagit skada av den lilla kortslutningen och med min brors Saab (och hans kablar) kunde vi till slut få igång Volvon. Hej och hå, vi kom i alla fall iväg till slut.

Vi lämnade Erik hos sin Faster i Eskilstuna och var framme i Strängnäs vid 17 tiden. Där bjöds det på goda pajer och en massa hundsnack.
På lördag morgon kl 06 ringde klockan och vi rastade Accsa åt frukost och vid 07 samlades vi i Eskilstuna för karavan mot Eskilstuna OG.

Det var ett trevligt MH med jämna fina hundar! Accsa är moster till B-kullen och det här är dom första avkommorna som MHas efter någon ur A-kullen. Så det är ju extra kul att det såg bra ut :-)

Här kommer lite bilder, min kamera var helt igenimmad när Blixtra gick så dom bilderna vart bara sudd. Men efter det fick jag låna en putsduk och då vart det bättre. Sedan tog jag kort med Evas kamera (Bias matte) på Borka och Bias. Men här är lite bilder från min kamera.

Bonus tittar på avståndslek.




Bonus tar till lite bastoner.




Bonus undersöker spöket utan hjälp.




Stilig gosse den där Bonus :-)




Bolt leker med testledaren.




Bolt undersöker dumpe uten hjälp.




Bolt lägger sig i godan ro och låter sin tuffa matte ta hand om spökena.




Brave säger till testledaren -Ge hit kamptrasan!!!




Brave blåser upp sig mot avstånds figgen...




Men sedan vart det full fart ut för att leka! Alla var leksugan på avståndsleken!




Brave undersöker skramlet utan hjälp.


Måste också ge en stor eloge till Eskilsuna OG. Dom beskrev 9 hundar den här dagen. Dom började kl 08 och var klara 14,30. Ändå kändes det aldrig stressat. Otroligt bra bana, proffsiga testledare, figgar och beskrivare! Hit vill vi komma fler gånger!!

På lördag Em vart det lite tränig och sedan middag och samkväm.
Tack Ingrid och Ove för en kanon trevlig helg!!
Under söndagen åkte Daniel och jag med Magda ner till kennel Barvatorp och tittade på valparna. Jag tog väldigt mycket bilder så jag ska gå igenom dom idag och göra iordning en ny blogg med dom bilderna. Dom var ena riktiga små charmtroll, så ni som inte vill bli valpsjuka, titta inte på nästa blogg ;-).

:-) A