Tävling mm...

I fredags åkte Daniel ner till Enköping på kvällen. Han skulle tävla lägre spår på lördagen och samlingen skulle vara 07.00(!), Jonas och Frida var så snälla och lånade ut sovplats åt honom och Exo så dom slapp hoppa upp så tidigt. Jonas var på jobbet så Daniel tog hand om hans malle Frost. Han är nästan en liten Fox kopia som gjorde att det stack till lite i hjärtat på hussen... även om vi gillar våra hundar så saknar vi lilla "rally-mallen"!
Frida var nere hos Blacknecks och tittade på sin nya förmåga och hade lite kurs under helgen, men Daniel och Exo behövde inte känna sig ensamma för även Nadine som skulle tävla sök på lördagen hade fått sovplats i huset. Tack för gästfriheten Frida och Jonas! Nästa gång får vi tajma in att komma när ni är hemma :-)...

På tävlingen under lördagen började det med spår, det gick helt ok men med en pinne borta. Sedan var det dax för budföring, inte det mest naturliga momentet för en tjänstehund... och mycket riktigt, Exo la sig för bevakning av "busen". Ska man se det positiva i detta så gjorde han en väldigt bra bevakning. Daniel har jobbat på att han ska inta en fast position och inte pumpa i bevakningarna. Nu backade han snyggt och fint ut och la sig på 3 meter. Exo har gjort budföringarna som dom ska se ut riktigt bra under träning, men tydligen såg motföraren för dagen mer ut som en "buse" tyckte Exo ;-). Dom fick i alla fall  en fet nolla i betyg för denna uppvisning.
Platsliggningen gick bra och det blev full pott på den. Lydnaden gick skapligt, Daniel tyckte väl att han var ganska ofokuserad, han kan bättre. Men dom fick ihop 471.5p och uppflytt till högre klass!
Efter tävlingen bar det av till Norrköping där dom hade återträff med sin klass från hundförarutbildningen, det har nu gått ett år sedan dom slutade sin utbildning i Karlsborg. Dom har haft det trevligt med hundträning god mat och lite "galej" under kvällen igår.

Jag och barnen åkte till klubben med Isa och Accsa på lite kick-off under em igår. Emil och Isa tävlade i "speed racing" (Typ budföring på tid) och kom trea av 13 tävlande! Inte illa av Isa för att vara en tant på 10 år ;-). Vi grillade och hade trevligt på klubben innan vi åkte hem igår.
Emil började klaga på smärtor i örat när han skulle gå och lägga sig och Erik har en tand som är halvägs ute och är också febrig och gnällig. Under natten gjorde Emils öra mer ont och Eriks tänder likaså... det har varit en ganska sömnlös natt för min del som mest bestått av att ge alvedon och näsdroppar till mina lessna pojkar. Emil har sitt rum på övervåningen och jag har sprungit upp och ner i vår trapp väldigt många gånger under natten. Erik har jag haft i våran säng för att lättare kunna hålla koll på honom. Efter att ha varit uppe hos Emil för tredje gången inatt hörde jag Erik gny nere, när kom jag ner till vår säng och ser jag att Accsa krypit upp och lagt sig vid Erik, med nosen på hans bädd. Han låg i sin hårdlift och sov så ingen skulle kunna lägga sig på honom. Han hade tryggt somnat om när han kände hennes andetag i nacken. Dom såg så goa ut! Härligt att ha en luden extramamma till hands när det kniper!

Accsa verkar må lite illa, tigger mat men slänger sig inte över den när den ställs fram. Flämtar och ligger som en skugga vid mina fötter... Jag hoppas innerligt att det inte bara är i hennes huvud hon har valpar denna gången också!!

:-) A

Tecken...

Såg igår att Accsa låg och flämtade utan någon annledning. Hon hade inte ansträngt sig och det var inte varmt här inne. Kan vara lite illamående på g...

Så idag när jag höll på och tvättade hennes klo. Då såg jag en tjock vit (luktfri) flytning. Har förstått efter att ha smsat med Carinorna att det är så kallade dräktighetsflytningar! Hurra!!

Under lägret i helgen kände Lena (Kiragårdens kennel) på henne och tyckte att det kändes som om "tuttarna" var på g.

Efter förra parningen (i höstas) såg jag inte varken tecken på illamående eller någon flytning... Så det verkar lovande :-D

Håller alla tummar för att hon har magen full av små "gryn", och jag har ju förstått att det är väldigt många som är intresserade!!

:-) A

Glömde berätta....

Pratade med veterinären igår, hon trodde att hela klon var borta på min beskrivning på hur det ser ut. Jag ska se till att hålla det rent med alsolsprit 2ggr om dagen och hon ska bära en skydds-strumpa på foten hela tiden så det inte kommer in skräp.

Nu till det ironiska, Enköpings BK ringde och meddelade att jag kom med på högre spår (var 9e reserv). Jag berättade att Accsa har strumpa och hon sa att reglerna är väldigt tydliga, det är inte ok att tävla med en strumpa på hunden... Jag vart inte förvånad, då jag känner till regeln.
Det var inget svårt beslut att tacka nej till tävlingen, veterinären har sagt att det är hög "prio" på att hålla klon ren. För infektioner i klor kan bli långdragna historier... Det kommer ju fler tävlingar till hösten.

Nu var det länge sedan...

... jag bloggade...
Helgen som varit tillbringade vi på läger i Strängnäs. Anders & Yvonne Åberg bjöd in och som vanligt var det massor med trevliga människor god mat och hundträning!
Jag tyckte att det kändes onödigt att köra Accsa i skyddet och tränade istället lydnad och spår under helgen. Vi hade kalas väder och vi var riktigt röda om nosen efter två fina dagar.
Exo skötte sig utmärkt under helgen. Daniel har börjat få till hans bevakningar riktigt fint nu, han backar ut och lägger sig tyst och fokuserad. Munkorgsarbetet såg också väldigt bra ut, han "dammar i" rejält! Nu har han hittat det sätt han vill köra vidare på och hittills går det åt rätt håll. Dom skyndar långsamt.
Kort sagt har vi haft en mycket trevlig helg! Tack Anders & Yvonne! Tack också till Rune som alltid är så hjälpsam med spårträningen!!
Jag inväntar kort från Christian och lägger ut dom när jag får dom.

Nu till lite tråkigare saker. Idag när jag skulle klippa lite klor ser jag till min förvåning att Accsa saknade en klo på baktassen!! Hon har inte haltat det minsta men ömmade när jag tryckte på tån. Kändes inte som om det fanns något kvar av klon alls i tån. Blir helt förvirrad... när kan detta ha hänt? Idag har vi bara gått lugna turer i koppel. Enda gången det var full rulle var när jag tog in dom från hundgården efter att jag haft en kompis här som är allergisk. Men igår gick vi en rejäl tur i skogen med Johan och Nicke med alla våra vovvar. Då sprang dom ordentligt över stock och sten. Men det som gör mig så fundersam är att hon inte har markerat varken med gnäll eller hälta när vi varit ute. Nog måste det göra ordentligt ont att slita ut en klo??
Har gjort rent det nu och det är inte svullet eller så. Vet inte vad mer man kan göra? Har hört att detta är en vanlig skada men har aldrig tidigare råkat ut för det på någon av mina hundar...

Annars är hon som vanligt... tigger mycket mat, men det är ju inte så ovanligt ;-). Det var dock väldigt många hanhundar som var extremt intresserade av hennes bakdel och kiss under helgen... Vet inte om detta är ett dräktighetstecken eller inte. Men 5e maj då vet vi....

:-) A

Glad påsk!!

Har haft en underbar dag i solen idag.
Vi åt lunch ute i skogen vid ett vindskydd med grillplats. Hundarna busade för fullt och det var blå himmel. Nu på kvällen åt vi påskmiddag med våra föräldrar. Kort sagt en riktig kanon dag!!


Accsa och Exo hittade ett gammalt rep i skogen som snabbt blev en rolig kampleksak...



Vattenhål....



Hela ligan!



Snygg Exo!

Jag hade anmält mig till några högre spårtävlingar nu i april, men kom som bäst på en 9e reservplats den 26e :-(. Hade varit skönt att hinna köra högre innan en ev valpning. Nåja det får väl bli till hösten istället.
För övrigt fortsätter dagarna slääääpa sig fram till 5e maj....

:-) A

Mysko...

Idag när jag och grabbarna var ute med hundarna på elljusspåret såg jag ett träd som såg så märkligt ut. Det rinner en bred bäck genom skogen där och vi brukar se mycket spår efter bävrar på träden. Men detta kan väl banne mej inte en bäver ha gjort??!

Gangmärken på två ställen och massor med flisor som ligger under trädet. Upp till den översta pilen är det över 3 meter...


Översta gnagmärkena i närbild...


Gnagmärkena mitt på trädet...


Allt smått flis som låg under trädet...

Om det inte är en bäver på typ tre meter som gjort detta vad är det då för djur?? Har svårt att tro att en människa släpat med sig en yxa och en stege mitt ut i skogen för att bara flisa lite på ett träd...
Lite mysko...

Har för övrigt idag varit ute och hackat bort is från vår uppfart, den ser ut som en isgata. Vi håller på och slår ihäl oss när vi ska gå in. Sanda hjälper inte för sanden smälter ner i isen nu när det är lite plus grader. Har också krattat bort lite is i hundgården. Ja inte bara is, på dom fläckar där isen smält bort låg det som en spindel-väv av schäfer hår... Dom har ju legat och rullat sig på isen där ute och även brottats och busat. Både Exo och Accsa fällde samtidigt i år så det såg ganska äckligt ut med allt hår på gruset... 


Blä...

Accsa är fortfarande i höglöp och står för fullt för Isa... Isa är helt hopplöst kär i henne...

Exo är helt knäckt och grinar mest hela tiden. Det är ett väldans slussande här för att hålla isär dom, Exo "dammsuger" varenda centimeter av huset när han kommer in i hopp om att hitta henne.
Trots den goda lukten av löptik här hemma på är han helt opåverkad av detta när han är på jobbet, det är skönt!

5e maj kl11 är det bokat ultraljud för Accsa... dagarna kommer gå sååå sakta.

:-) A

Bilder...

I dag innan vi styrde kosan hemåt vart det en 3e parning mellan Accsa & Varg!

Här kommer lite bilder från Mölltorp!

Det var vår i Mölltorp! (Foto Aina Överland)

Här kommer lite bilder från igår

Uppvärmingen innan parningen, Accsa är inte van med att någon hinner ikapp henne :-) (Foto Aina Överland)




Emil leker ta-fatt med Ainas tik Ayla.

 Jag ville se lite mer av Varg så Aina och jag stannade kvar ute på fälten och körde lite lydnad och även lite skydd. Varg är en eorhört trevlig hund, väldigt förig och alert! Jag har filmat lite och ska lägga ut det när jag får tid.
Han jobbar helt tyst och koncentrerat. Han har ett av dom bästa betten jag sett, tar ett fullt fast bett som är omöjligt att få honom att tappa, inte en tillstymmelse till tugg!


Jag har lite drag kamp... (Foto Aina Överland)



Aina visar lite hur hon tränar...  Rejäl gosse den där Varg!!


Stilig är han också!!


Tar lite vatten paus i en av alla vattenpölar som Emil badade i medans vi tränade...


Här kommer två bilder från dagens parning...

Kom igen nu då!!! Accsa var riktigt het på gröten idag :-) (Foto Aina Överland)




Nu bränns det... Accsa backar till, mattes "fula" lilla flicka :-O... (Foto Aina Överland)



Ska försöka ta tag i att lägga ut filmerna på Varg imorgon. Nu väntar nästa etapp för väntar-klubben fram till ultraljudet. Jag lovar dock att rapportera alla tacken på dräktighet som kan tänkas synas innan det...

Tack Carina för trevliga dagar i Mölltorp!!

:-) A

Här händer det grejjer...

Jag körde raka vägen hit igår. Emil tittade på dvd och Erik sov, vi var framme på 3,5 timme. Vi har det toppen här i Mölltorp med mycket god mat och massor med hundsnack!!
Idag vart det en till parning!
Aina skall tillbaka Norge för att göra "MT" på sin tik på lördag, så imorgon går vi upp tidigt så vi hinner få en tredje parning innan Varg åker hemåt.

Jag har tagit massor med bilder som jag ska lägga in när jag kommer hem!

:-) A

Love is in the air!!!

I dag är det visserligen 1a april men Carina meddelade nu på morgonen att detta är inget april-skämt. Imorse skedde första parningen mellan Accsa och Varg!! Dom har verkligen fattat tycke för varandra så fler parningar lär det bli nu under kärleks resan!

Jag är på g att packa bilen och bege mig ner till Mölltorp nu. Ska bli så kul att träffa Varg!

Jag uppdaterar mer när jag är på plats!

:-) A