Mama is back...

Jag skrev ju redan i förra bloggen att jag kände ett tryck neråt svanskotan... Natten mellan söndag och måndag började jag känna av värkar med nio minuters mellanrum. Riktigt typiskt eftersom jag och Daniel bestämt att vi skulle åka till Ikea på måndagen och köpa lampor och hallmöbler för att kunna slutföra vårat projekt här hemma... men på morgonen hade värkarna avtagit och jag sa till Daniel att det säkert bara var förvärkar. Så vi åkte till Ikea i Gävle, Daniel var duktigt orolig för att jag skulle få för mig att föda barn på fel sida om dalagränsen ;-).
Men det var ingen fara. Vi kom hem med ett helt gäng hallmöbler som jag tillbringade kvällen med att skruva ihop. Men sedan på natten mellan måndag och tisdag började jag känna värkar igen. Den här gången avtog dom inte framåt morgonen utan blev värre och värre. Vid sju ringde jag förlossningen när jag hade fem minuter mellan värkarna. Dom ville att vi skulle komma in. Mamma och pappa kom och hämtade Emil och 09,40 kom vi in på förlossningen. Jag skulle passa på och gå på toa tänkte jag och hann inte mer än in på toaletten innan mitt vatten gick... (tur att det inte kom i bilen).

Min barnmorska misstänke att det skulle gå undan så hon sa till mig att skulle jag hinna få smärtlindring var det dags att "beställa" det nu på direkten.
Ge mig bara lite lustgas så kör vi på istället sa jag... 12,40 var Erik ute. Måste säga att jag hade föreställt mig att det skulle vara mycket värre. Med Emil blev det akut kejsarsnitt, och jag var mör i flera veckor efter det. Men den här gången var jag på benen och gick in i duschen efter en timme.
Nu känner jag mig mest mör pga den hemska sjukhussängen som jag legat i på bb. Igår när jag fick gå och lägga mig i min säng med mitt duntäcke var det som att somna på moln...

Accsa är helt betagen av Erik, minsta pip så står hon och tittar ner i vaggan. Hon ligger alltid nära mig när jag ammar och vill gärna tvätta lillbrorsan i öronen.
Hon lär nog få sin beskärda del av bebisar framöver :-). I slutet av nästa vecka gissar jag att det bär av på parningsresa för Norpatorparna. Är riktigt avis att jag inte kan följa med, men dom har lovat att dokumentera allt noga :-).

Nu är det dags för sista matningen för Erik, sedan brukar han sova i fyra timmar (exakt så som vi beställt det).

:-) A

Nu börjar det dra ihop sig...

... för både det ena och andra.
Igår började Accsa att löpa och jag förstod att det inte blir någon Norge resa för mig :-(, hade varit himlans kul att få träffa Larm IRL. Nå ja, det viktiga är att Carina som är rutinerad kennelmamma är med. Hon har ju varit med om en och annan parning genom åren så det kommer säkert gå alla tiders! Jag har svårt att tro att Accsa är svår att para, så som hon brukar bete sig när hon är i höglöp. Då är hon en riktig liten fuling som bjuder ut sig till allt och alla :-o.
Det skulle vara ganska tråkigt att få krystvärkar ute i en bil mitt i skogen på väg till Norge...
Jag hoppas dock att bebisen har velat komma ut innan, men det visar sig. Jag har sju dagar kvar till beräknad födsel och vid det här laget förra graviditeten var Emil ute. Vi får se när det behagar titta fram någon bebis. Jag har senaste dagarna känt ett väldans tryck neråt svanskotan men annars är allt som vanligt. Daniels mamma kommer upp till helgen och är stand by på Emil om vi måste åka till förlossningen.
Det känns ganska tungt i uppförsbackarna när jag är ute med hundarna. Vi var ner på elljusspåret igår det var underbart höstväder!

Med köket har det inte hänt så mycket utåt sett. Vi har kopplat in vattnet så nu kan vi använda allt. Dock kommer det dröja ytterligare innan vi får upp köksfläkten då Staffan som ska kakla mosaiken kommer vara på semester i Thailand. Men men eftersom vi kan använda köket som vanligt nu så känns detta som det kan vänta någon vecka utan att det gör så mycket.
Vardagsrummet börjar mer och mer se ut som ett vardagsrum igen efter som allt blivit inpackat i köksskåpen så är kartongerna borta. Hallen kommer vi göra iordning i morgon. Då ska vi åka till Ikea och köpa en ny byrå, hatthylla och lite annat...
Alla lister håller Daniel på och sätter tillbaka, så det känns som om läget är under kontroll.

Återkommer med lite bilder när batteriet till kameran är laddat...

:-) A


Nu börjar det likna nåt...

Under veckoslutet har vi helt fokuserat på att skruva upp stommar... Det krävs lite planering innan man kan börja själva skruvandet. Man måste veta vart alla eventuella passbitar ska sitta och så vidare.
Det hela har flytit på bra...

Här är överskåpen på väg upp...



Alla överskåp är uppe och gipsskivorna som Staffan ska få sätta mosaiken på övanför disbänken börjar komma upp...



Vi hade flyt och hittade naturstensmosaik på en inredningsbutik i Västerås. Dom sålde ut till inköpspris så istället för 1800(!):-/m2 så kunde vi nu köpa den för 300:-/m2.
Eftersom A-K och Per bor i Västerås kunde dom vara snälla och köpa den åt oss, så vi slapp åka ner.
Nu i helgen har dom varit här och hjälpt oss bygga ihop köket. Dom har vanan inne då dom nyss gjort om sitt kök.



Detta var en gång ett vardagsrum... Nu fungerar det som kombinerat kök, hall, matrum och vardagsrum...
Allt var en gång snyggt nerpackat i alla lådor. Men efterhand som man behövt olika saker så har lådor rivits upp... Jag tror min inställning till vad som är att betrakta som rörigt och inte har ändrats något dom senaste veckorna ;-).



Sakta men säkert tar nya köket form...



Det som är kvar att göra på denna yta: sätta upp vitrinskåpsluckorna, koppla in vattnet; kakla mosaiken, sätta upp fläkten, sätta upp lister och sockel samt belysning. Men det börjar mer och mer kännas som om vi närmar oss slutet av vårat projekt...



David praktiserar hur det är att diska i duschen...


Man har kanske inte den mest renoveringsvänliga kroppshyddan just nu...
Tur att vi har många vänliga själar som hjälper oss!!


I förrgår var Davids kompis Tove här en sväng och hälsade på med sin stiliga gosse Gråmanns Mr Kraft. Accsa och han fick göra ett ordentligt race nere på elljusspåret. Hon har haft det väldigt tråkigt senaste tiden och kommer ständigt och trycker sin kamptrasa i händerna på alla som kommer in i vårat hus.
Hon fäller fortfarande och har tappat flera centimeter i omfång... Hon kissar oftare än vad hon brukar och jag hoppas att löpet kommer igång om någon vecka.
Känns trist att hon kommer bo borta så länge när hon kommer ha sin valpkull, men jag vet ju att hon kommer bli väl omhändertagen. Samtidigt skönt att slippa ha ett helt huligangäng valpar här hemma.
Vi vet ju inte vad det blir för sorts raket som kommer ut från min mage heller. Emil sov hela nätterna från det att han var 5 veckor. Men vi har förstått att det inte riktigt fungerar så med alla bebisar... 


:-)A

Hurra, vi har ett golv!!

Här har det hänt grejjer senaste dagarna... I måndags la Daniel David och Staffan in gipsskivor på golvet. I Tisdags gjorde Staffan golvet i köket och igår la han klart golvet i hallen. Idag har han fogat det sista. Eftersom Staffan var med och höll sin hand över iläggningen av gipsskivorna på golven eller höll sin hand över...han kollade så Daniel la allting rätt och framförallt rakt!! Eftersom han var med vid förarbetet så gick plattsättningen väldigt snabbt.


Daniel och David lägger in gips.

I måndags kväll kom också vårat nya kök. Det var ingen liten lastbil som fick krångla sig ner på vår lilla grusväg...

Behöver jag säga att Emil var djupt impad av denna...


Så här ser över ett ton(!) kök ut ihop packat...


Tisdagens jobb i köket...


Snabbt och fint!


Igår när golvet behövde torka i hallen åkte jag med Emil och Accsa till mina föräldrar och sov. Emil hade ganska svårt för låta bli att gå på plattorna, så det var lika bra att inte ha honom hemma...
Dom stora pojkarna passade på att ha lite lekstuga här hemma... Lite tv spel...

och tydligen lite annat också sysselsatte dom sig med under kvällen igår...



Idag när vi torkat av det värsta "fogkladdet" såg nya golvet ut så här. Vi kommer att behöva torka det någon gång varje dag för att förhindra att fogen torkar för snabbt (den blir bara starkare av långsam torkning har vi fått höra). Sedan lär det nog behövas en tre vändor till med svabben innan allt lera och damm är borta från plattorna. men vad gör det, vi kan äntligen gå på golvet och det är helt klart!!
Golven var ju den delen av projektet som har tagit mest tid och varit mest krävande då vi har varit beroende av hjälp från andra.
Nu är det bara resten kvar... Men under tiden som Staffan lagt golv så har David och Daniel skruvat ihop stommar till köket.

Så nu står det sommar lite överallt i huset som bara har väntat på att golven ska bli klara. Vi har även ritat ut på väggen vart alla skåp och passbitar ska sitta... Så imorgon börjar vi lägga IKEA pusslet...

Det som ändå känns skönt är att vi har allt vi behöver för att bli klara här hemma hos oss nu. Alla leveranser av våra varor har hela tiden kommit på avtalad tid. Så man måste väl säga att vi har haft bra flyt än så länge...

Under helgen hade jag anmält mig till korningens exteriördel med Accsa. Men det var på en reservplats och vi kom inte med. Det kändes som om det var lika bra... hon ser hemsk ut i pälsen nu. Jag borstade av hur mycket underull som helst igår... det vill aldrig ta slut. Vi får se till att fixa exteriören till våren istället.

Nu ska jag inta ryggläge... Emil sover redan gott och jag ska lägga mig och titta på tv. Det är hur skönt som helst att ha en tv i sovrummet!

:-) A

Accsa har börjat fälla!

Det brukar betyda att det är ungefär tre-fyra veckor kvar till löp... Spännande! Jag hade hoppas på att kunna följa med på parningen för att få träffa Larm. Men eftersom vi inte vet när vår lilla bebis vill komma ut så blir det svårt att planera någon Norge resa för mig. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Här hemma rullar renoveringen vidare...


Daniel och David har fräst spår i golvet för att kunna lägga ner golvvärmen.


Inte den skönaste arbetsställningen att sitta i när det ska fräsas 90 meter spår i golvet...

Så här såg det ut i hallen när allt var klart.



Köket

Sedan igår var det dags för golvvärmen att läggas in. Ola kom hit och hjälpte oss från Eskilstuna. Tusen tack för all hjälp!!

Så numera har vi inga element i kök eller hall utan golvvärmen kommer bli vår enda värmekälla där...


Så här ser det ut med golvvärmen. Idag ska Daniel lägga på gipsskivor på golven så Staffan kan lägga klinkers på tisdag.
Vi kommer fixa med väggarna i köket nu under helgen. Så kan vi förmodligen ha tapeten klar innan Staffan kommer.

På måndag kväll kommer också leveransen med vårat nya kök. Så då är det bara att börja skruva stommar.

Jag jobbade min sista dag igår och har nu ungefär 20 dagar kvar till befäknad födsel av bebisen. Emils förlossning satte igång 10 dagar för tidigt så jag hoppas att vi hellre kan gå lite över tiden denna gången... det lär visa sig.

:-) A