Så var julen över för det här året.

Vi har haft en väldigt lugn julhelg. Mina och Daniels föräldrar samt min gammla farfar var våra enda gäster. Förra året var vi 18 stycken så som sagt, det var betydligt lugnare i år.

Isa har sovit mellan svärförälrarna, hon älskar när vi har folk som uppskattar ett skäggigt nattsällskap på besök....

Alla vovvarna gjorde tappra försök att råka sno åt sig julmat som stog lite varstans i köket. Dom lyckades faktist inte någe vidare med sina tjuv försök... Men blev ändå inte utan godsaker då svärmor smög till dom en och annan köttbulle :-).

Daniels djurkära syster "Magdis" var tvungen att jobba över julen (hon är djurskötare på Slottskogen i Göteborg). Hon hade skickat med mycket uppskattade julklappar till alla vovvar som det lektes mycket med. Accsa och Indra fick en superstor kampleksak som upptog störredelen av deras kväll :-).

Vi har länge försökt ta ett julkort på hela hundligan och Emil... det har gått sädär. Tillslut på julafton lyckades vi hyfsat. Hundarna skulle ha sina fina renhorn som jag köpt på Tiimari (så nej Ingrid jag är inte så händig att jag gjort dom själv). Emil skulle ha sin tomteluva på sig, det enda kortet vi lyckades få när alla var med i bild så hade Emil snott Isas horn... Hela den här fotostunden skulle nog lätt kunnat kamma hem första pris i ett "låt kameran gå" TV program. Pappa filmade hela spektaklet och låt oss säga så här, att få tre hundar och en litten tvärhand hög tomte sitta still på ett kort är lättare sagt än gjort. Att kameran vi lånade gör att hundarnas ögon ser ut som varulvar och att det är en viss oskärpa känns som det kvittar. Jag kommer alltid att skratta när jag ser bilden då jag kommer tänka tillbaka på den kaos som rådde runtomkring denna fotostund :-))
Julbild

Jag har nyss varit ute med hundarna och har lagt ut en karda som jag kammar Accsa med innan hon går in. Hon måste snart se ut som en nakenhund så som hon lossar. Det kommer stora tussar med underull. Hur mycket jag än borstar så vill det aldrig ta slut.

Nu ska jag krypa ner i sängen och se på lite TV...

GOD FORTSÄTTNING!

:-) Anna

Jag blir så trött...


Här hade jag återigen skrivigt en lång blogg och när jag sedan ska infoga bilder så försvinner det som jag skrivigt.... Jag svär återingen över att jag inte sparat texten innan jag började trixa med bilderna. Att detta alltid händer när man skrivigt en längre text. Suck och stön!

Jag har iallafall lånat min brors kamera så jag kan visa hur fin min lilla prinsessa är!

Jag trodde inte mina ögon men jo Accsa löper igen... Isa ska till nu och Accsa verkar passa på och hänga med en sväng till. Hon hakade ju på Indras löp tidigt i höstas. Hon är dock mycket duktig med sitt tikskydd och låter det sitta på utan problem.

Accsa 9 mån


Accsa



Och som ni ser på övre bilden så har vi iallafall börjat få någonting som liknar vinter i Dalarna...

:-) Anna

Bloggen har strulat...

Detta skrev jag i Tisdags, men det har blivigt knas när den ska publiceras... Nåja nu fungerar det iallafall.


Vi har börjat plocka fram ljusstakar och stjärnor i fönstren hemma. Hade även tänkt sätta upp ljusslingan i äppelträdet... Men hur kul är det när vi nästan har grön gräsmatta. Den där mysiga julkänslan blir ju inte samma sak när vi har regn och lervälling, istället för ett vackert snölandskap. Den trista "torka leriga schäferhundar under magen/tassar efter promenad" perioden brukar ju inte hålla i sig ända till jul!
Nä allvarligt det är dax för snön att komma nu tycker jag!! Sedan kan snön gärna börja töa i mars istället så spårmarkerna kommer fram tidigt.

Jag och Accsa håller på en del med apport träning inne nu. Hon får plocka upp den (när jag säger apport) och byta den mot en korvbit. Nu låter jag henne hålla i den en kort stund innan jag säger loss och belönar. Hon har börjat förstå vad det handlar om och jag ska köra in "håll fast" ännu mer.

Har även tränat lite läggande under gång. Hon har börjat förstå vad det är jag vill. Jag kommer ändå att fortsätta med många DKn länge. Vill att hon är riktigt säker och snabb innan jag tar bort DK, har sett på min käre make att man bara får börja om ifall man har för bråttom ;-).

Nu på söndag åker vi hela familjen ner till Stockholm, vi ska fira lite "mini jul" med Daniels syster som måste vara hemma i Göteborg och jobba över jul. Vi tänkte passa på att smita förbi Hund 2006 mässan en sväng, har fått biljett av en kompis. Alltid hittar man nåt att köpa :-).

Nu håller vi tummarna för att snön kommer snart! (Är så trött på att torka hundar...)

:-) Anna

....

Som sagt bloggen är lite märklig... Här la den in en dublett av den blogg jag ville publicera i tisdags...