Lite struligt

Vi har lite bekymmer med vår dator... så därav lite dåligt med uppdateringar.
Trots dåligt med uppdateringar så har vi gott om besökare och besöksrekordet (unika besökare) som vi tog i januari är nu slaget, och februari är inte slut än. Roligt att så många hittar hit!

Vad har hänt sedan sist... vi har varit mer eller minder förkylda och det vill inte riktigt ge sig :-(

Men vi har varit iväg och tittat en kort sväng på skidspelen förra helgen.

image152
Emil och Farmor har blivit målade!


image153
Emil hejjade högljutt och vevede hysteriskt med sin flagga!

 
image154
Om man tittar noga så kan man se att även Isa har fått sig en fin liten flagga på sitt öra. Halsbandet med dalahästar var på. Hon var en riktig Sverige supporter!

Daniel har jobbat mycket senaste tiden och Emil tittade på honom i måndags när han var hemma en kväll och sa  -Pappa du bor här va??
Nu ska han som tur är vara ledig några dagar så Emil kanske slipper tvivla på var han hör hemma någonstans ;-).

Vi hade fått riktigt fin barmark några dagar... Men så kom det snö igen i går natt. Så nu är det blask och is överallt igen :-(, typiskt jag som ville få lite fint i spårmarkerna.

Nu ska jag stoppa lille terroristen i säng!

:-) A

Foto dag!

Till att börja med... nu är det klart att Fox blir kvar i Högosta flocken. Efter att ha genomfört ett mycket fint L-test så var saken klar. Allt annat här hemma har också fungerat så bra med honom så det känns toppen!!
En eloge till hussen som efter en del tjat från mig uppdaterade på hemsidan och la in L-testet. Jag har varit borta i Stockholm på kurs onsdag till fredag.

A-K och Per kom hit igår på besök och eftersom dom har en fantastisk kamera så såg vi till att sätta dom i "arbete" idag...
Vi åkte ut till Holvretsgård och besökte våra vänner samtidigt passade vi på och köra ett kort träningspass och fotografera massor!!

-Alla foton är tagna Av Anna-Karin och Per Lönnheden-

image140
Accsa och Fox in action


image141
Hon är allt bra söt min lilla vovve!!


image150
Lyckades tom ställa upp henne.


image146
Lite fritt följ...


image139
Belöning med kampskinnet, det bästa som finns!


image138
Daniel har börjat känna sig förkyld och hängig men jag tiggde till mig ett snabbt litet skydds pass.
Härligt att se Emil leka helt oberörd i bakgrunden. Att Accsa vill äta upp pappa är helt normalt i våran familj :-)


image147
Körde även lite i munkorgen.


image148
Jag är väl inte helt hundra på att sköta linan... skulle ha bromsat innan hon brakade in i Daniel. Nåja jag blir bättre och bättre.


image149
Typ nu bromsade jag... lite för sent som vanligt. Som tur är bryr sig inte Accsa om sin munkorg trots att matten är lite tafflig.


image145
Fox fick också vara lite modell!


image151
Här har han fått leta upp hussens vante!!


image142
När vi gick in och åt lunch passade Emil på och mysa med Chanell. Johanna och Staffans lilla Jack russel. Hon är en stor hundfavorit för Emil!


image143
Puss e Puss.


Imorgon är det runndagarna. Runn är den största sjön här omkring den sträcker sig mellan Falun och Borlänge. Imorgon kommer det vara olika aktiviteter runt om på runns is. Vi tänkte eventuellt ut med min bror och hans familj och grilla korv och åka fyrhjuling mm. Vi får se hur hussen mår. En förkyld Daniel kan mycket väl vakna upp och känna sig döende imorgon ;-).

:-) A

Lite av varje...

Hela familjen har varit mer eller mindre magsjuk så där av inget bloggande på länge. Daniel klarade sig mest lindrigt med lite magont i söndags. Jag och Emil hade inte samma tur.... Urk!

Jag hann dock med en skyddsträning i lördags med Ann, Dille, Daniel och Fox innan illamåendet kom ikapp mig... Vi var i Sandviken i ett ridhus som Ann fixat, väldigt stort och fint.
Jag körde med munkorgen för första gången med Accsa och jag tycker hon skötte sig riktigt bra. Vi ska se till att få bort lite tassar bara. Hon är ganska tassig i vanliga fall, tex när hon kommer med en leksak och vill bjuda in. Så vi får se till att jobba bort hennes tass användande i alla kampsituationer även till vardags. Fox och Daniel körde mest lydnad i ridhuset. Dom gör fina frramsteg!


Idag har Daniel varit på tisdagsträning med jobbet. Han hade fått mycket bra tips och trix från kollegorna. Fox är en riktig liten raket och väldigt rolig att träna med.

image137

(Så här trött blir man efter ett lydnadspass med hussen)


Emil och Fox har blivigt riktiga kompisar. Fox har insett att i det här huset är det inte ok att hoppa upp på bord och bänkar för att sno åt sig saker. Däremot Emil... han kan med hjälp av en pall ta sig fram lite överallt! Mycket bra kompis att ha till hands alltså!
image135
(Partners in crime!)

image136
(Puss på dig!)




Jag har fått en utmaning av
Ingrid:

Regler för denna utmaning:
- Länka till den som utmanat dig
- Berätta sju sanningar om dig själv
- Utmana sju personer
- Lämna ett meddelande till dom som du utmanar


1, Jag gillar varken öl eller vin... Förstörde min smak för detta som tonåring men fantastiskt bra omdöme... eller inte. Att dricka hemmagjorda blandningar som inte riktigt jäst färdigt hör väl inte till dom smartaste saker jag gjort. Jag ångrar detta idag då jag gärna skulle ta lite vin till maten. Märkligt att jag aldrig förstörde mitt sinne för annan alkohol. Hen hur ok är det att beställa in en paraplydrink till maten??


2, Jag är allegisk mot pälsdjur... Ja det är faktiskt sant. Men det var värre när jag var barn. Nu för tiden kan känna av katter och vissa hundraser. Våra djur går hur bra som helst!


3, Jag har i flera år varit feströkare. Oavsett om jag festat ofta eller mer sällan genom åren har jag aldrig känt något vardagsbehov av cigaretter.


4, Jag var under min gymnasietid smed och smidde smycken och ljusstakar i järn. Nu för tiden har jag ingen tillgång till smedja men jag gillar fortfarande att tillverka saker.


5, Trots att jag är uppväxt i en idrotts familj är jag helt ointresserad av att titta på sport på tv. Jag gillar att utöva sport själv men på tv föredrar jag hellre andra saker. Jag trodde länge att Ajax var ett svenskt fotbollslag, det säger väl det mesta...


6, Jag (och även Daniel) är sportdykare och vill gärna passa på och dyka om vi är utomlands. Daniel friade till mig på 15 meters djup på botten av Röda havet, han hade en skylt med sig och jag fick svara ja med ett ok tecken :-D


7, Jag lät mig bli spådd av en bekant en gång. Är lite skeptisk till allt sånt där egentligen men tänkte att det kunde vara kul att prova. Detta var innan jag hade träffat Daniel. Hon berättade då att jag under våren skulle möta min jämlike med ett hjärta lika vilt som mitt eget. Hon beskrev även utseendet och att vi skulle mötas på en kurs. Jag hade glömt allt det där när jag ett år senare hittade lappen hon skrev ner allt på när jag var där. Då hade jag och Daniel redan träffats, under våren på en ordningsvakt utbildning. Även hans utseende och tatueringen på hans högra axel såg ut som hon sagt... Jag måste erkänna att vi tyckte det var lite skumt när vi gick igenom det hon skrivit.

Det är inte så lätt att ta sig an detta så sent som jag gjort... alla jag hade tänkt utmana är redan utmanade av andra hundvänner... Den som känner sig manad får ta sig an detta!

Nu ska jag till Stockholm igen på kurs i tre dagar så jag ska se till att packa min väska, klippa lite klor och fixa lite annat smått och gott som kan vara skönt att ha gjort tills jag kommer hem igen på fredag.

:-) A


En riktig utomhus dag!

I dag åkte vi ut på sjön som ligger vid mina föräldrar och min bror (dom bor typ 3 gator ifrån varandra). Vi skulle grilla korv och åka pulka. För Emils del var det inte så viktigt med pulka åkandet, däremot fyrhjulingarna. Han och hans två kusiner fick en egen liten mini fyrhjuling förra våren av mina föräldrar. Det är det bästa Emil vet att få puttra omkring på den.

Vi körde även med den stora hjulingen på isen. Perfekt sätt att intervallträna hundarna i snön. Fox spödade Isa häromdagen med en max hastighet på 50km/tim... Isa kom upp i 48, men sedan är hon snart nio år också!

image134


Efter intervallträningen var det på med värmetäcken och mysa vid elden. Vi åt korv och fikade innan mamma och pappa tog med sig Emil hem så jag och Daniel kunde åka till Milsbo ridhus och träna skydd.
Tur att jag har sådana toppen föräldrar som ställer upp i vått och tort när vi behöver barnvakt. Vi har tur som har flera släktingar och vänner som kan passa Emil. Det är vi oerhört tacksamma för!

Både Accsa och Fox skötte sig riktigt bra på skyddet idag också. Daniel har kört grundövningar men börjat bett träna i svenskärmen istället för bitkudden. Det var lite ovant för Fox till en början. Men sedan satt han som ett smäck i ärmen igen! Accsa börjar kännas bra både med betten och bevakningarna. Nu ska vi snart börja med munkorgen. Sedan ska vi även köra mer transporter, där har hon börja bli lite het och gapig.

I övrigt är Isa i höglöp och bjuder ut sig allt vad hon kan till Fox, Accsa är snart på gång hon också. Daniel och jag har gjort det helt klart för honom att hos våra tikar har han inget att hämta. När vi ser så sköter han sig, men vi skulle inte lita på honom och släppa ihop dom ute. På natten sover han tyst och fint även fast det luktar löptik! Han sover dock i sin bur inne i vårat sovrum. Men det är ändå duktigt att kunna koppla av eftersom Isa och Accsa också sover därinne. Så det är otroligt skönt att ha hundgården rakt utanför grovingången så man kan ha hundarna lite åtskiljda. I förrgår såg Daniel hur Fox öppnade dörren själv (då var tikarna inte där), gick ut och kissade och kom in igen. Han är inte alls dum den där lille killen!

Imorgon är det första dagen för Daniel på nya jobbet. Som han har längtat!

:-) A

Miljöträning.

Veckan som gått har jag varit i Stockholm på kurs med jobbet. Sedan var jag ledig igår då det var begravning för min mormor.

Det har inte blivit så mycket hundträning annat än lite korta lydnadspass. Men idag hade vi miljöträning på programmet och tog med oss hundar och unge ner till räddningstjänsten där min bror jobbar. Han var ledig idag och hade även med sig sina barn. Daniel kände att nu har Fox börjat komma in i vardagen så mycket så det börjar bli dags att utsätta honom för lite nya saker.  Jag har ju aldrig kört så mycket miljö med Accsa så jag ville låta henne hänga på för att se hur hon fungerar i lite annorlunda miljö.

Vi började med galler-labyrinten. Den är i tre våningar där man måste krypa fram. För att förflytta sig mellan våningarna måste man få med sig själv och hunden i genom luckor i golven/taken som sitter på lite olika ställen.
Denna labyrint används i olika stress övningar och tester. Rummet som labyrinten står i kan släckas ner till totalt mörker samt rökfyllas. Vi körde dock med lamporna tända och rökfritt :-).

image119

Det skallrar och låter och är halt och instabilt underlag sedan är det väldigt trångt.

image118
(Daniel och Fox byter våning. Tur att Fox har en smidig liten kille!) 


image120
(På botten av labyrinten kommer också ett rör i metall där det ekar konstigt när man går igenom.)



image127
(Så var det Accsas och min tur)

image126
(Röret var inga problem)

Båda hundarna skötte sig utmärkt i labyrintern!

Eftersom Emil alltid vill göra det som hundarna får göra så skulle han givetvis också prova labyrinten. Han och hans kusiner fick ockå lite miljöträning. Som sagt han är ju van med hunduppfostran det stackars barnet ;-).

image121

Efter detta så ledsagade Anders (min bror) runt oss i lite blandade miljöer. Fox var först ut...
image123
Dom fällde ut en trappa på en av bilarna med hjälp av tryckluft, där Fox blev tillsagt att klättra upp. Efter att ha snokat omkring uppe bad Daniel honom lägga sig ner. Nemas problemas den här lille killen gör allt man ber honom om!
image122
(Notera den snygga liggstilen med bak benen rakt ut...som vanligt)

image125

Gallertrapporna inne i brandstationen är rejält branta snarare som stegar än trappor. Men Fox följde glatt  med Daniel upp.


Sedan blev det Accsas tur...
image128
(Upp på bilen var inga problem.)


image131
(Som sagt det är inga vanliga gallertrappor det här)


image132
(Här gäller det att se var man sätter fötterna)


image133
När man gör intagningsproven till brandman så ska man göra ett så kallat rullbands test.  Accsa blev lite förvånad när marken under henne började röra sig men hittade snabbt rätt tempo på rullbandet.

Vi var även inne i högtryckstvätthallen där vi fick kampa med hundarna samtidigt som Anders slog igång tvätten. Ingen av dom släppte sitt grepp om brandslangen. Trots att det låter som om tak och väggar skulle rasa in när högtrycket slår igång.

När vi kom hem från brandstationen somnade både hundar och unge sött!

Verkligen kul att vovvarna skötte sig så bra idag!



Nu ska jag se om min stackars "kennelmamma" (Accsas uppfödare) Ingrid har uppdaterat sin blogg. Hon och hennes dotter råkade för en dryg vecka sedan ut för en fruktansvärd olycka. Båda hade änglavakt då dom skulle gå över ett övergångsställe och blev påkörda av en bil. Ingrid skriver dagbok från sjukhuset och vi är många vänner som följer hennes tillfrisknande.

// A