Förändringar i flocken... igen...

Ja så har ännu en hund lämnat Högosta-flocken... Gosa.

Gosa flyttade in här henna med en väldans attityd, van sedan tidigare att även äldre hundar viker sig för henne... Det fungerade inget vidare på hennes mamma...

Efter att ha försökt "klippa" Accsa tre gånger (aldrig lyckats dock) så förändrades något i Accsas attityd till Gosa. Accsa brukar komma överens med alla hundar MEN hon tar ingen skit, så man kan säga att Gosa gick över gränsen en gång för mycket sedan var det kört... Accsa hatar henne!
Jag har hittat henne och stå och blänga genom gallret in i sovrummet när Gosa varit där, Gosa har legat så långt ifrån gallret hon kunnat och låtsats sova... Strax före påsk lyckades Accsa ta sig igenom våra "barikader" här inne och när Gosa såg henne komma farande försökte hon lägga sig på rygg, men jag tror inte ens Accsa han reflektera över det...
Tog närmare fem minuter innan Daniel och jag fick bort Accsa genom att strypa ut henne från det järngrepp hon hade om Gosa. Det gick bra och vart bara några små sår... den gången. Vi bestämde oss då för att det får aldrig mer bli någon mer gång. Rädslan att något av våra barn hamnar i mellan har ju också givetvis funnits där.

Vi har fått ha dom åtskiljda med dubbla grindar eller ha en i hundgård och den andra inne.... Alla har vi olika sätt att ha våra hundar, men i vår flock vill vi att alla ska kunna fungera tillsammans och ha en god dynamik.
Accsa vet direkt att hon är satt åt sidan och är exkluderad från flocken inne när jag satt ut henne i hundgråden och det gör knappast hennes känslor för Gosa bättre, och tvärt om när det är Gosa som åker ut...
I kombination med att Daniel nu kommer att ha dubbla boenden och jobba i Stockholm kommer det vara omöjligt att ha med två hundar som inte går ihop...
Planen är att jag kommer ha Wasp med mig för att kunna träna här hemma då jag ska tävla honom i apellen i höst.

Vi har kommit i kontakt med en trevlig hundförare i Halland, Jörgen genom Lena på Barvatorps kennel.
Efter att han och Daniel pratat på telefon skickade vi ut våra "spioner" inom polisen i södra Sverige för att "kolla upp" honom ordentligt. Alla återvände med samma budskap. Han är en mycket kompitent hundförare med ett stort hjärta och han är otroligt fin med sina hundar.
Detta gjorde att vi var beredda att ta nästa steg, låta honom komma hit hem till oss i två dagar och låta honom bo här en natt. Han fick ha med sig sin nu pensionerade polishund en rottishane på 8år för att vi skulle få se att allt fungerade mellan han och Gosa. Samt låta Jörgen och Gosa få "känna på varandra". (Jodå vi kanske är liiite hönsföräldrar ;-), men det får man ta om man vill ta över en av våra familjemedlemmar <3 ).
Det såg fint ut alltihop och vi kände att vi med varm hand kunde låta Gosa få följa med Jörgen till Halland på en provperiod.

Dom första rapporterna vi fått är att allt går fint där nere, just nu tar dom det väldigt lugnt och håller på och lär känna varandra.

Vi önskar dom all lycka och hoppas att Gosa kommer bli Jörgens nya kollega!


Så just nu är det mycket tomt här hemma... Accsa kommer att vara hos Norpatorps Carina i Lysekil till en bit in i September, då valparna är leveransklara.
Wasp vandrar runt här hemma och funderar nog över vart alla tagit vägen...


:-) //A

Händer mycket som vanligt!

Vi börjar med det roligaste... Accsa är konstaterat dräktig och är redan på plats hos Carina (kennel Norpatorp där hon ska vara med valparna). Carina bor i Lysekil och jag kommer åka ner dit när det blir dags för valpning om ca tre veckor.

Innan hon åkte har jag nött på med elitlydnaden, hoppas på att snabbt få henne i tävlingsform och hinna starta på någon tävling på senhösten. Har haft en förfärlig otur med lottningar och löp tidigare...
Filmade lite när vi höll på med framåtsändandet. Numera kan hon skritta, vi får hoppas att hon kommer ihåg det när hon kommer hem igen ;)

http://youtu.be/WefkWRnaia4

Accsa har äntligen förstått att det finns en gångart som heter skritt ;)



Träningen med Gosa går fint framåt och här kommer lite filmer med henne. Mycket fokus på ordning och reda, släppanden och samarbete.

http://youtu.be/ZNP37yIbBIw

Lite blandade ihopklipp på länken ovanför, blandannat när hon går grupplydnad med Wasps (och Risks) bror River. Gosa var i höglöp så River gör det otroligt bra (och Magda också förstås)!


Sedan har vi tillbringat helgen på Öknaskolan där Barvatorps kennel har haft kennelläger. Mycket trevligt med massor av härliga människor och hundar. Ökna var ett fantastiskt fint ställe att ha läger på! Se mer om Ökna här http://www.oknaskolan.se/

Här kommer lite filmer från lägret

http://youtu.be/BvhrdRNIlu4

Klippet ovanför ligger Gosa plats tillsammans Med Jago sonen Barvatorps Torkel (väktarhund). När jag kom på att jag skulle filma hade dom redan hunnit ligga i 5-6 minuter. Det var full fart i ridhuset, en missnöjd liten valp som gärna ville hitta på bus med Wasp som låg vid mina fötter och flera andra som tränade. Dom skötte sig fint båda två.


Lägger även in Matte Forslinds fina filmer från lägret. han är en fantastisk movie maker :)

http://youtu.be/V-cK-wf7h8c

Dock blir det något tok med musiken in i halva klippet...



Han gjorde även en egen film till Gosa :)

http://youtu.be/WLwe_igH-1U

Tack Matte! Du är grymt duktig!!

Tack Lena och Peter (å alla härliga Barva- människor) för ännu ett kanon läger!!


Så där ja om inte innan så lovar jag att vara flitig med att uppdatera när valparna är i antågande!!

Kram på er!!

:-) / A