Det lackar mot jul...

Oj vad tiden går fort…det är mindre än en månad kvar till jul. Jag är en trogen sista minuten julhandlare och frågar mig varje gång när jag står där och trängs dagen innan, varför jag inte gjort detta tidigare.

 


Vi har haft Volvon inne på verkstaden. Det var dags att byta alla bromsar, billigt och bra så här inför jul.

 


Helgen som gått har Daniel jobbat en hel del, för alla er som sett nyheterna så förstår ni att det varit en hektisk helg om man är Dalapolis. Mycket tråkigheter runt om i Dalarna under helgen…

 


Under lördagen hade vi utbildning på Falu BK planen är att vi ska bli tävlingsledare till sommaren.

Vi är en väldigt blandad grupp och det ska bli en mycket rolig utbildning.

 


Annars har vi tagit det ganska lugnt under mina dagar hemma. Emil har haft hög feber och sovit mycket (troligen fler kindtänder på gång). Det har varit riktigt trist väder så det har inte gjort så mycket att vi fått vara inne en del. Många som vi känner har drabbats av vinterkräksjuka och då känns lite feber väldigt lindrigt.

 


Jag har tagit det lite lugnt med Accsa under helgen. Hon är himla go… när det händer saker är hon alltid på. Om man bara ligger inne och myser i sängen duger det också bra. Hon anpassar sig verkligen till alla situationer, en riktig liten pärla!

 


Hon sover inte längre i sin bur om nätterna utan i sin biabädd. Hon har dom mest fantastiska sov ställningar, synd att vi inte skaffat någon ny kamera än. Hon ser för härlig ut när hon ligger upp och ner med tassarna i vädret.

 


Nu kommer jag vara och jobba i Stockholm och kommer hem på fredag kväll.

 


:-) Anna


Mycket jobb just nu...

Förra veckan var Daniel Emil och schäferflickorna med mig till Stockholm.
Man är väldigt glad över att man bor på landet med skog och långa elljusspår inpå knuten, i vanliga fall...
Hundarna tyckte att stadspromenader i koppel var ganska trist och hade väl typ mer spring i benen efter sin promenad än före… detta resulterade i mycket ”busrus” i svärföräldarnas våning med parkettgolv.  Lagom poppis... tur att dom fjäskat in sig rejält hos svärmor och ofta myser i knät och pussas. Då är inte ett repat golv hela världen ;-).


Fredagens konsert var mycket trevlig. Jag är väl inte nån tvättäkta hårdrockare, men vi fick mycket god mat och trevligt sällskap i VIPen. Dock lyckades jag stå inne i baren när den enda låten som jag kände igen spelades… det var ju lite misslyckat. Men det är ändå en härlig känsla att se ett fullsatt globen rocka loss oavsett om man är Iron maiden fan eller inte.


Jag tillbringade helgen hemma med familjen. Jag fick även lite tid för att köra lydnad med lillskruttan, jag har skrivigt ut nya reglerna för lydnaden (måste läsa på lite) och planen är väl att värma upp med nån lydnads tävling i vår innan vi ger oss på brukset. Vi kämpar på :-)

 


Jag kommer att tillbringa hela kommande veckan i Stockholm. Det är verkligen fullt upp på jobbet, vi ska ha 700 startklara Securitas anställda som ska börja jobba 1 februari. Det är en duktig pappers exercis kring varje anställning… Min längsta dag hade jag 9(!) anställnings intervjuer. Vi har i alla fall ett roligt gäng här som jobbar med uppstarten av Arlanda och tur är väl det, med detta tempo :-o

 


Nu ska jag jobba på... full fart mot helgen!



:-) Anna

 


Man börjar bli rätt gammal...

I dag har det varit full fart. Vi har haft en lång eftermiddag/kväll med massor av kalasgäster. Jag fyller 28år idag och många släktingar och vänner har tittat förbi :-).
Nu är jag nästan illamående efter allt fika... Hundarna är också väldigt trötta, min brors barn (5 & 7 år) har busat massor med dom.

Igår var vi och firade farsdag hos mina föräldrar, då fick Accsa  följa med ensam. Hela släkten förundras öven denna coola lilla tjej. Inte ens när det ringer på dörren blir det liv i luckan, hon ligger lugnt och fint på sin plas. När min bror och hans familj kom hälsade hon lugnt och balanserat på alla när dom kommit in och satt sig. Påminner mycket om pappa Nicke när han var på besök hos valparna. Det är ortoligt skönt att Accsa är så cool det räcker med Indra som är så social så hon nästan blir dryg ;-)

Vi har börjat jobba lite med apporteringen. Jag lägger ner den framför Accsa och på komando plockar hon upp den och ger den till mig. Vi ska även börja köra lite "hålla fast" övningar.
För övrigt kör vi vidare med våra vanliga övningar; frittfölj, inkallning, fjärrdirigering, kryp och skall... Jag har noterat att Daniel står och tjuvkikar på oss. Han kanske börjar känna sig orolig ;-)

Imorgon följer Daniel, Emil och schäferflickorna med mig till Stockholm. Isa ska få vara hos mina föräldrar. Jag ska jobba ons-fre sedan har jobbet fixat VIP lodge på Iron Maiden i Globen på fredag. Ska bli riktigt trevligt.

:-) Anna 

Ni får klara er utan foton ett tag till...

Våran kamera verkar ha lagt ner verksamheten för gott… Det har troligen kommit in fukt i den någon gång när den blivigt kvar i bilen över natten. Detta har sedan dunstat inne i värmen och flyttat runt fukten, till slut hamnade det fuktiga på nåt dåligt ställe och kameran förstördes. Det är i alla fall så jag har fått det förklarat för mig av en fotokunnig vän… Så vi får se när vi kan införskaffa en ny. Vi funderar på att skaffa en systemdigitalkamera denna gång så vi får se när vi har möjlighet att införskaffa en sådan, dom kostar ju en del.


 

Ikväll ska vi till klubben och prata ihop oss i träningsgruppen. Vi brukar hyra ett ridhus 2-3 timmar i veckan under vintern. Så vi ska bestämma när vi ska sätta igång med ridhusträningen.


 

Jag har i denna ”snömoddstid” insett hur användbart det är att ha en lång hall i huset. Det är 10 -12 meter från köket bort till Emils rum. Där kör jag och Accsa på med fria följet. Hon går riktigt fint och kan utan problem gå hela vägen med fin kontakt. Positionen i halterna börjar också arta sig. Hon har börjat förstå vart jag vill ha henne för att hon ska få sin belöning…

Känns bra att hålla på inne mycket nu så hon blir ännu mer säker i sin position. När vi kommer in i ett trångt (blir lite trångt när man är 10 ekipage) ridhus kommer vi nog få gå tillbaka lite i träningen. Men det blir perfekt att få lite störning, det behöver vi…


 

Vi kör även lite början på fjärrdirigering (sitt och ligg) och har faktiskt börjat leka lite med krypet. Jag har ju förstått att krypet ofta kan bli ett svårt moment att få till bra, så därför tänkte jag låta det ta lååång tid och kommer låta Accsa köra på den nivån vi är nu (jag går på huk bredvid henne) tills hon är 110% säker på vad det är vi gör.


 

Jag är i alla fall mycket nöjd med min lilla tjej! Hon är verkligen lättlärd (det gäller bara att den där matten är tydlig) och jag ser så fram emot den kommande våren när vi förhoppningsvis kan börja skaffa oss tävlingsvana.

Jag har ju ”trackat” Daniel att vi under nästa år ska komma ikapp och förbi honom och Indra… Det kanske var lite väl stöddig. Men vi får helt enkelt kämpapå i vinter sedan får vi se vad som händer under 2007, Daniel kanske får anledning att akta sig ändå…


 

:-) Anna