Snart är året slut...

Denna vecka har varit en "hinna träffa alla vänner som vi inte hunnit träffa på länge vecka". Det har varit många som varit hemma för att fira jul och som har haft ledigt så vi har varit runt på lite fikastunder och middagar både här och var...

Imorgon blir vi 10 vuxna 2 barn och inte mindre än 6 (!) hundar som ska fira nyår här hemma hos oss. Det blir lite så när man umgås med mycket hundfolk...Det kommer säkert bli bra. Planen är att alla ska kunna vara inne, då vissa är smällrädda och andra är "skott idioter" (Isa är helt galen, hon är säker på att det är fågeljakt som pågår överallt). Vi har ju lite grindar burar och dörrar att styra upp hundflocken med om det skulle behövas, men de flesta känner redan varandra sedan tidigare så det ska nog lösa sig fin fint.

Jag har börjat mjuka upp lydnaden på Accsa denna veckan. Det mesta av lägre lydnaden sitter som det ska. Nu ska vi börja ge oss på högre momenten. Lika bra att börja direkt så man inte plötsligt står där med skägget i brevlådan :-). Vi hoppas komma med på en lägre spår tävling tidigt under våren och tja sedan är det ju förhoppningsvis högre som gäller. Det kan ju visserligen hända att man blir bortlottad från nån tävling men det känns ändå bra att börja planera och träna högre momenten.

Nästa helg är det mini-läger i Milsbo ridhus med vårat skyddsgäng. Det känns bra att komma igång även med lite bruks träning. Vi ska försöka köra lite uppletande och sök under helgen.

Gott nytt år!!

:-) A

Nu är det jul igen!

Emils rum är helt färdigt, Daniels släktngar är på plats och huset är städat... Phu. Nu kan julefriden infinna sig.

Daniel fick äntligen besked om hundförartjänsten, som han väntat... Han börjar i Gävle 1a februari och lyckan är nu total. Detta var hans dröm redan när han sökte till polishögskolan och nu har den blivigt verklighet! I slutet av januari bär det av till Umeå med en blivande kollega för att titta på en ny hund. Vi håller tummarna för att dom hittar en passande vovve.

Så Daniel behöver nog inga julklappar i år... Han är så lycklig ändå!

Jag har tagit semester fram till 7e januari och det ska bli riktigt skönt med lite långledigt. Ska börja sätta igång träningen med Accsa nu tänkte jag. Under trettonhelgen har vår skyddsgrupp hyrt ridhus och ska ha lite mini läger.

Vi lyckades få till en hyfsad julbild i år... inte helt lätt med ovilliga hundar och ungar ;-)

image101

Så nu ska jag slå in sista julklapparna och sedan blir det soffmys som gäller!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!

:-) A

En Stockholmshelg...


Klart grabben ska vara stjängosse! Så här snygg kille var Emil på dagis luciafirande.
image96
I torsdags efter luciafirande på dagis så åkte jag och Emil till Stockholm. Jag hade tagit ledigt på fredagen och vi skulle bo hos Daniels föräldrar.
Fredagen fixade jag lite julhandling och efter lunch åkte jag och Daniels mamma till Skansen med Emil. Det som han tjatat länge om att få se är lemurer. Nu visade det sig att det bara går att se lemurerna under sommaren. Nåja när vi ändå var där så tittade vi på lite andra djur istället.

image100
Dom söta små surikaterna matades med kycklingar :-o, dom kändes genast inte så söta längre...
image97
Sengångare med en egen matstil

image98
En orm som lyckats rulla ihop sig hängandes på en pinne.

image99
En slapp aligator som solar sig.


I går (lördag) åkte vi till Älvsjömässan för att titta på när Bettan ställde ut sina Cattledogs, eller hennes och hennes det var en tik från B-kullen och en tik från C-kullen som hon har ute på "foder".
Dom skötte sig bra i ringen och fick bra kritik från domaren. 
Jag gick ett varv inne på mässan, det är vekligen ingen lek att ta sig fram där med barnvagn. Men att släppa Emil lös där inne var en ännu sämre idé. Han fick sitta bältad i sin vagn istället.
Jag köpte lite hundgodis och en ny klosax. Sedan kändes det som om jag fått nog av mässan, det är helt galet trångt där inne...

Daniel har haft en arbetsam helg. Han har målat om i Emils nya rum (Emil ska flytta upp i ena gästrummet efter jul). Både tak, väggar och lister har målats om. Detta trots att han jobbat natt både lördag och söndag. Vår snälla granne ställde upp som lite hundvakt åt Accsa och Isa.

Nu är rummet nästan klart och det blev väldigt fint. Nu ska det bara upp en bård och sedan ska listerna upp igen när allt är torrt.
Härligt att dra igång lite projekt så här en vecka innan jul... Nu är det kaos på övervåningen och nästa helg ska Daniels släkt sova här uppe... Det känns som om det kommer vara sena kvällar i det här huset den kommande veckan.

:-) A

Bästisar!

Det är en i flocken som verkligen har tyckt att det är toppen att Indra flyttat. Det är Isa som har gått från att vara en vovve man knappt märkt av till att busa gärnet hela dagarna med sin syrra. Indra var big boss här hemma och Isa vågade aldrig (trots sina nästan 9år på nacken) sätta ner foten. Indra bestämde över vart enda steg Isa tog... När Indra var i när heten såg Isa ut som ett riktigt mobboffer. Även om vi människor hade lust att lägga oss i och styra upp henne så hade det ändå inte hjälpt. Isa måste själv ta sin plats i flocken. 

Men som sagt nu när "kungen" är borta så är dagarna fulla av bus och lek. Nu är det Isa som bestämmer och hon är nog den mest slappa alfatik jag sett, en riktig mespropp. Men Accsa har aldrig i fråga satt henne och allt är frid och fröjd.

Dom ser för härliga ut när dom håller på.
image93image94image95image92

Efter lite brottning i vår säng (:-o) så somnar dom gott... Dom är riktiga bästisar våra tjejer.
image91

Denna veckan har det varit fullt upp på jobbet. Det är aldrig bra att vara sjuk fyra dagar, det blir till att jobba dubbelt när man kommer tillbaka...

Idag har det varit barnkalas hemma hos en dagiskompis till Emil som bor i ett hus lite bortanför oss. Sedan har jag försökt se till att få lite julklappar fixade. Jag står alltid där dagen innan julafton i all trängsel och undrar varför jag inte gjort klart mina inköp tidigare...
Jag kör lite korta lydnadspass då och då med Accsan för att hålla henne igång. Efter jul blir det mer hårdkörning, tänkte tävla lydnad i februari.

:-) A

Lång väntan...

I Tisdags var Daniel och gjorde tester till hundenheten. Det var en hel dag fylld av olika fysiska test, samt intervju. Det var fyra sökande (2 till Hudiksvall och 2 till Gävle). Som slåss om två utbildningsplatser i Karlsborg till våren. 
Daniel fick en glad överaskning när han kom till Gävle. En gammal klasskamrat från PHS var också där på test. Han hade sökt en hundtjänst i Hudiksvall. De två hade inte setts sedan skoltiden.
Daniel var nöjd med sina prestationer och hade godkänd i samtliga moment.
Nu kommer det dröja till 20 december innan han får besked om hurvida han får tjänsten eller inte. Det känns som dagarna släpar sig fram.

Även fast vi inte vet hur det blir med tjänsten så har vi börjat leta lite smått efter ny tänkbar hund till Daniel. Helst vill han ha en hanhund på 12-24 månader. Men vi har även kollat på lite tikar. När han vet bestämt om han fått tjänsten så kommer vi börja leta lite mera aktivt. Vi har som tur är många trevliga hundvänner runt om kring i landet som hjälper oss att leta.
Så nu är det bara att vänta till den 20e och hålla tummarna...

Jag och Emil har under större delen av veckan legat däckade i förkylning. Det har börjar släppa nu och imorgon är det jobbet som gäller igen. Det är mycket som man har att ta tag i när man varit borta fyra dagar.

Daniels familj har varit här under helgen och firat mini jul. Daniel syster Magdis måste vara och jobba på slottskogen undet jul så vi passade på att fira henne nu istället. Det har varit mycket god mat och idag bakade Emil och Magdis pepparkakor.

Jag och Daniel har köpt oss en tidig julklapp ett Playstation 2, vi är löjligt barnsliga när det kommer till sådana leksaker och nu ska här spelas!

:-) A