Utmaning...

Fick dom här frågorna av min jobbarkompis Tessan...

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
Det enda jag har i närheten är min filofax...

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En skrivbordslampa

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Nåt naturprogram på Animal planet om hajar.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Typ fem

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Isa som snarkar

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Mötte Isa som kom tillbaka från dragtävling

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Våran hemsida

8. Vad har du på dig?
Jeans och svart tröja

9. Drömde du något inatt? I så fall – vad?
Kommer inte ihåg

10. När skrattade du senast?
Jag har skrattat mycket åt mig själv som stum, i Vemdalen där jag varit under helgen.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Bokhyllor

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Man ser mycket konstigt när man försöker blanda alvedon och sprit...

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Lite skum, men helt ok...

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Payback med Mel Gibson

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Bygga ett större hus med ännu mer enskilt läge... Resa. Jobba mindre och träna mer hund :-)

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag är inte så himlans hemlig av mig, folk vet nog om det mesta om mig redan...

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Måste nog härma Tessan och säga miljön...

18. Tycker du om att dansa?
Ja, det är väldans skoj!

19. George Bush?
Storhetsvansinne personifierat...

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Emil och Emma

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Ja det skulle jag säkert kunna, men bara tillfälligt nåt år eller så

 23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Jag är tveksam till om jag kommer till någon pärleport...

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Ingrid, Marianne, Magda, Ann-Kristina


---------------------------------------------------------------------

Jag har som alla förstår tillbringat all min lediga tid på jobbet... Veckan som kommer blir min sista på Arlanda. Det är mycket att göra och 1a februari närmar sig med stormsteg... Det är ju då vi får se hur vi har lyckats med allt jobb. Det är då Securitas tar över all bevakning över Arlanda, ska bli spännande.
Den här helgen har jag tillbringat i Vemdalen med nya jobbet då Adecco (alla sveiges anställda) hade Kick-off där. Själva Kick-offen var verkligen toppen... Men jag lyckades redan innan dra på mig en liten förkylning. Den utvecklades till en rejäl förkylning under helgen och som om detta inte redan var illa nog så satte den sig på mina stämband!!!
Jag har tillbringat större delen av min kick-off som STUM. Jag kan bara väsa fram vissa ord. Jag känner mig som Ariel i lilla sjöjungfrun och har under helgen blivigt känd som den där Anna från Falun - Hon som inte kan prata... Alla som känner mig kan ju räkna ut hur handikappad jag känt mig. Snacka om tandlös hund i en benhög.
Här har jag haft chansen att lära känna massor med nya spännande kollegor från hela Sverge och så kan jag inte få fram ett knyst... Huu då.

Jag är livrädd för att detta ska hålla i sig och har nu bäddat ner mig med Alvedom nässpray och honungsvatten. Imorgon ska jag tillbringa dagen i tystnad i min säng. På tisdag blir det Arlanda igen...

Isa har varit i Edsbyn på dragtävling med Kajsa och kom nyss hem. Det var en stråland glad Kajsa som berättade att dom vunnit tävlingen! Vilket team dom är Kajsa och Isa... Grattis! Det syns verkligen hur mycket Isa gillar Kajsa, hon springer bättre med henne än hon gjort med nångon annan. Ska bli kul att se hur det går på SM.


Schäferflickorna har Daniel varit ute med i elljusspåret så dom ligger med mig i sängen och myser!

Nu ska jag kurera mig!

:-) Anna


Nu är det hög tid för en uppdatering

Ni kommer nog att få stå ut med att det går ett bra tag mellan bloggarna närmaste veckorna... Det är sjukt mycket att göra på jobbet i Stockholm och när jag slutar där är det dax att börja lära sig sitt nya jobb med allt vad det innebär... Tur att man är någorlunda ung och rask ;-)

Förra helgen var vi på helgläger mellan Falun och Borlänge. Vi var ett glatt gäng som tränade skydd ihop.
Isa var på drag träningsläger i fjällen... Både Indra och Accsa skötte sig utmärkt under helgen. Indra och Daniel fortsätter träna "ur backning" och tysta bevakningar, det börjar se riktigt bra ut.

Accsa har fått göra lite lätta bett övningar.  Hon får bett varvat med missar (hon har sele och lång lina). Hon har ett mycket bra naturligt bett, fast och fint. Inget tuggande samt att hon är tyst. Vi håller det på en väldigt lätt nivå med henne än, men det käns som om det kan bli riktigt bra med denna lilla dam i framtiden! 
Vi körde ett uppletande också. Även fast det var länge sedan vi körde det så fungerade det finfint.
Det var för dåligt ljus i ridhuset för att kunna ta bra bilder på skyddet... Synd.

Hon ser inte heller längre ut som en "brasiliansk gatu jycke", nu har hon gått upp lite i vikt :-). Hon är ju inte direkt svår matad... Dock får vi se om hon reagerar med att få lika dålig mage efter nästa avmaskning...

Vi ligger lite lågt med lydnadsträningen nu när matten jobbar så mycket, det blir lite frittfölj inne och när vi är ute och går. Hon har i allafall inte glömt hur man gör och sätter sig fortfarande rakt och fint vid min sida i halterna. Tur att hon har bra minne :-)
Förra veckan var hela familjen med mig i Stockholm igen. Stackars svärföräldrarna sopar nog schäferhår än... Samt att lilla Accsa även gjort små fina gnagda hål i gäst sängen, den lilla råttan.

Nu måste jag gå och sova... så jag pallar ytterligare en 60 timmars arbetsvecka.

:-) Anna

Pendlingen lider mot sitt slut...

Ja igår kom så det glada beskedet att jag fom 5 februari har nytt jobb i Falun!
Jag ska börja jobba som Bemanningsansvarig konsultchef på Adecco. Det är med blandade känslor som jag lämnar mitt jobb i Stockholm... Det käns självklart bra att slippa pendla och kunna få ett normalt liv här hemma igen med familjen och vovvarna. Men tanken på alla mina fantastiska kollegor i Stockholm som jag kommer att lämna , gör att det svider i hjärtat. Vi har verkligen slitit hårt tillsammans under den här hösten och vintern. Att vara på kontoret 12-14 timmar hör inte till ovanligheterna just nu. Vi äter frukost lunch och middag ihop på jobbet och vi har börjat kalla vårat kontor för kollektivet Tullgränd :-). Vi är som en enda stor familj och den goda kamratskapen som råder där inne kan ingen som besöker kontoret ta miste på.
Jag vet dock att jag inte kommer förlora dom här härliga människorna. Vissa av dom har redan bokat in sin sommar semester i Dalarna :-).
Jag har även under rekryteringens gång till Adecco jobbet fått möjlighet att träffa alla mina nya kollegor i Falun, och det käns verkligen som om jag kan komma att trivas bra där också!


Nu under helgen har vi skyddsläger i Borlänge. Vi är ca 12 st som kamperar ihop under helgen. Jag har åkt hem nu för att hämta hundarnas värmetäcken (behös mellan träningspassen när dom ligger i bilen). Daniel var somvanligt lite disträ när han packade ;-)

Jag har också hämtat Pemmikan åt framförallt Accsa. Hon och Isa fick troligen mask när dom åt nåt läbbigt i skogen. Båda började gå ner i lite i vikt trots samma fodergiva som innan och jag tyckte mig se lite märkliga saker i deras avföring. Hela hundligan avmaskades bums. Men Accsa blev jättedålig i magen efter avmaskningen. Hon har fått gå på fisk/ris diet nästan en vecka innan det nu äntligen blivigt bättre. Så nu ser hon ut som ett smalt skrälle som aldrig får mat... Ok jag kanske överdriver lite men att hon fällt ur så mycket päls efter löpet har ju inte gjort saken bättre.
Pemmikan kakorna innehåller massor med laxfett och Isa brukar få det när hon jagar eller kör drag. Hon blir aldrig dålig imagen och håller sig i perfekt hull trots att hon jobbar hårt. Så nu ska Accsa få äta Pemmikan mellanmål ett tag framöver :-). Hon är lika pigg och glad ändå och morgonturen idag gick vi ut på ett enormt fält utanför huset där vi bor under lägret. Dom sprang för fullt och jagade varandra hon och Indra. Accsa är verkligen snabb som en liten vessla, lik mor sin ;-)

Isa är under veckan på drag träningsläger i fjällen med Kajsa som ska tävla henne i vinter (om det blir någon snö). Enligt rapporter vi fick från dom igår så har Isa skött sig utmärkt, på natten sover hon i Kajsas säng med huvudet på kudden. Det går ingen nöd på henne verkar det som ;-).

Nej nu måste jag åka tillbaka till dom andra!

:-) Anna



Återblick

Några frågor att besvara så här i början av året.  Jag fick det i uppdrag av min uppfödare Ingrid.

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?

Skaffade en tredje hund… Undrar hur många fler vi kommer få plats med ;-)
Började träna svenskskydd
Fick en massa nya roliga arbetsuppgifter på jobbet som jag aldrig haft innan. 

Vilka länder besökte du?

Vi bilade under sommaren till Norrbotten och därifrån åkte vi över till Finland.

Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?

2 mars när Accsa föddes (jag kommer minnas alla besök som följde därefter till Eskilstuna)
29 april vi får hem den lilla ”tjockisen” Accsa.
2 Juli Emils ett års kalas och namngivningsfest.
Finns så många minnen från året att dom inte får plats allihop…

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig o m 2006?

 Måste få ta efter Ingrid då jag bara älskar den här låten: I wish I was a Punk Rocker - Sandi Thom
Gillar framför allt raderna: "I was born to late to a world who doesn't care, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair....." Vi sjunger för fullt här hemma när den spelas på radion.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Firade här hemma med familj och vänner och vi åt massor med godsaker som Daniel bakat.

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?

Om Arlanda låg i Dalarna så jag slipper pendla och sova borta när jag jobbar. Mycket värdefull tid med familjen går förlorad nu… 


Hur höll du dig från att bli galen?

Jag har hela tiden saker att göra, jag har inte tid med att bli galen :-)

 Vem var den bästa nya personen du träffade?

En av dom är helt klart min fantastiska uppfödare till Accsa. Vi valpköpare har fått bästa tänkbara uppbackning. Bara en sån sak som träningsträffar var fjärde vecka tills i November!
Sedan har vi lärt känna alla duktiga och trevliga människor i skyddsgruppen, ni vet vilka ni är…

Jag har också mött mycket bra folk på jobbet.

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?

Jag känner mig väldigt nöjd med året. Daniel hade hoppats att han skulle ha fått plats på en lägrespår tävling samt hunnit göra korningen… men men det blir nog tillfällen under 2007.

 Förhoppningar om 2007?

Att vi och våra nära och kära ska hålla oss friska!
Vi hoppas naturligtvis också att det ska bli ett bra tävlings år!

Vilka fler vill du ska svara på dessa frågor?

Bettan med Snjos kennel

Magda med Quincygårdens Flora

Min kollega Therese   



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det blev ett lugnt nyår för mig och Emil vi firade med min svägerska Annelie och Emils två kusiner. Annelie och jag var båda ”gräsänkor” då Daniel och min bror (han är brandman) jobbade under nyårsafton. Vi gick över till Annelies väninna och hennes familj, där bjöds det på god mat, Micke är kock och hade gjort plankstek.



Jag sov i mina föräldrars villa, dom var i Idre över nyår, så jag Emil och hundarna hade gott om plats.
Annelies bekanta som vi var hemma hos bor på gatan bredvid mina föräldrar så jag hade nära. Hundarna fick göra kvällskissen ute på gården (den är stor och har staket). Det blev fullt race då Indra och Accsa har ett gömställe med bollar där. Med varsin boll i munnen for dom fram i full fart. Att klockan var 00,15 och det small fyrverkerier ute på fältet var inget dom över huvudtaget brydde sig i. Isa brydde sig inte heller, hon har fattat att det är skillnad på dom här smällarna och ett gevärsskott – fyrverkerier genererar inga fåglar så vem orkar bry sig om dom, typ…

 


Det är väldigt skönt att ha ett gäng hundar som inte är påverkade av detta. Många har ju inte den turen så man måste ge lugnande och i vissa fall söva dom för att klara av högtider som innebär smällande… Det verkar bara bli fler och fler tillfällen då handlarna tycker att det ska smällas :-(


 

Imorgon bär det av till Arlanda tidigt i ottan för att jobba ännu en vecka, jag kommer hem på fredag. Under helgen kommer vi ha träningsläger i skydd så vi ser fram emot en trevlig och lärorik helg.



:-) Anna