"Bygg bloggen"

En rapport från ett byggdammigt hem... Bebisen ligger snällt kvar i min mage och jag hoppas den kan stanna där någon vecka till...

Daniels bror kom hit i helgen och undrade hur man kan få för sig att riva ut ett fullt fungerande kök... tja va ska man säga, allt började med att vi skulle läggga in klinkers i hallen....
Eftersom det är samma trötta gamla plastmatta i både kök och hall så bestämde vi oss snabbt för att lägga klinkers även i köket. Vi vill också passa på att lägga vattenburen golvvärme och  detta gör att vi kan ta bort elementen helt i både kök och hall. Men vi måste också lägga värmen 25 cm in mot alla ytterväggar... Alltså måste köket monteras ut för att vi ska kunna lägga in värme under diskbänks skåpen... och hur kul är det att ställa in ett gammalt kök på ett nytt golv?? Ni förstår,  när vi väl gör köket så ska det göras ordentligt...  När vi köpte huset laserade vi alla mörka trätak ljusa. Problemet var att den hemska lysrörslampan i köket (ser ut som dom gör i skolan) hade blekt trätaket och trots lasering såg det inte klokt ut med en avlång blekt ruta i taket. Lampan fick sättas upp igen men jag lovade mig själv att den dagen vi gör om köket ska lampan ut om så taket ska målas i en helvit täckande färg...  

Så här såg det ut före...


Så här såg det ut i lördags... notera det numera helvita taket :-). Love U Daniel som har ont i hela kroppen efter att ha målat det två gånger!!


Andra väggen före


Andra väggen efter.



Så här såg det ut igår... Plastmattan är påväg ut och våra fönster målas vita, man kan ju inte ha bruna fönster i ett ljust nytt kök ;-)...

Idag har Daniel och David börjat fräsa spår för varmvattenslangen som ska ner i golvet. På fredag kommer Daniels "gudfar" som är VVSare hit från Eskilstuna och fixar till golvvärmen. Sedan har vi helgen på oss att spackla och tapetsera. På måndag (om en vecka) kommer nya köket och på tisdag börjar Daniel och vår granne lägga klinkers. Jag och David får spendera tid i garaget och montera ihop stommarna till nya köket medan Daniel och Staffan fixar klinkers.
Allt är tajmat och klart in i minsta detalj... förutom att butiken vi beställt kakel från har fått försenad leverans, men det ska komma på tisdag... Konstigare saker har ju hänt än att en försening blir ytterligare försenad, vi håller tummarna.
Hur som helst så vart det ett ganska dyrt projekt att bara lägga klinkers i hallen!!

Våra hundar har sjukt tråkigt... Det märks mest på Fox och Accsa (i den nämnda ordningen), Isa är mest deppig över att hon inte får lika mycket soffmys som hon är van vid. Igår när jag målade fönster hade vi plockat ut fönstren och ställt dom på golvet. Det är ganska kallt och färgen ville aldrig torka. När vi ändå fick lov att hänga upp fönstren såg jag två fin fina tassavtryck på min fina nymålade vita fönsterkarm. Någon hade helt enkelt velat passa på och titta ut genom våra fönsterlösa gluggar och satt tassarna mitt på min fönstekarm!! Jag var givetvis snabb att skylla på mallenussen. Men när Daniel visade mig Accsas vita trampdynor vart bevisläget svårt att bortförklara... Härligt med hundar, tur att golvet ändå ska bytas! Plastmattan blev ju inte så mycket finare med vita tassar på :-).

Vi ser till att dom får komma ut på elljusspåret och rejsa lite under dagen i alla fall. Då passar vi också på att gömma lite föremål och även David har fått gömma sig lite så Fox har fått träna lite markeringsövningar för personsöket.
Under gårdagens tur i skogen lyckades vi väcka ett gäng elaka getingar som gav sig på hundarna. Dom blev stuckna på benen men klarade som tur var mun och svalg bra. På kvällen haltade Fox lite på ena frambenet som var varmt och svullet. Men idag syntes ingentig. På Isa och Accsa syntes ingenting varken igår eller idag. 



Nu när allt fler av Endurobarnen finns på nätet var det dax att uppdatera länkarna lite. Kul att hålla koll på alla syskon i cyber space! Å Kul att Enduro familjen blivit större!! Välkomna alla nya hussar och mattar till detta härliga gäng!!

En annan kul nyhet är att ytterligare en syrra numera är uppflyttad till högre spår! Grattis Alstra och Margoth! Kennelmamman behöver då inte skämmas över sina A-barn som har en väldigt trevlig statestik!!

Bloggen har även blivit nominerad i . Det tackar jag för! Till reglerna hörde att man skulle lista sina sju favoritbloggar... Jag följer betydligt fler än så. Jag gör helt enkelt som kennelmamman och hänvisar till mina länkar, där finns alla med som jag följer.


Nu har grabbarna fixat kvällsmacka och tända ljus i tv soffan!!

:-) A
 

En kamp mot klockan...

Istället för att följa allas råd om att så här i slutet av graviditeten koppla av, så gör vi lite tvärt om och har dragit igång en rejäl renovering.
Varför göra det enkelt för sig när man kan passa på att byta alla golv i hall och kök, lägga in golvvärme och klinkers, tapetsera om och riva ut hela köket för att sätta in nytt. Just det, glömde att vi även passar på att måla om taket i köket. Det hela blir så mycket mer spännande när nya bebisen beräknas födas runt 25e oktober... (Emil kom 10 dagar före beräknat datum).
Så just nu pågår en kamp mot klockan... får se om vi hinner innan bebisen kommer. Känns lagom skoj att inte kunna ha ett golv eller kök som nybliven två barns familj... spänningen är olidlig ;-).

Vi har som tur är många som är snälla och hjälper oss. Daniels "gudfar" är VVSare och kommer hjälpa oss installera vattenburna golvvärmen. En granne är gammal plattsättare och har lovat hjälpa till när Daniel ska ge sig på att sätta klinkers på golven. Daniels bror kommer hit och hjälper oss med att skruva ihop stommarna till nya köket. Min pappa som för två år sedan byggde om hela mamma och pappas kök kommer hit och hjälper oss sätta upp nya köket. Vi har två grannar som är elektriker och kan hjälpa oss med nya belysningen i köket.
Så det känns ganska genomförbart. Vi håller som bäst på och river ut allt. Så det ser inte så roligt ut just nu.
Vårat gamla kök satte vi ut på blocket igår och redan efter 10 minuter ringde första spekulanten. Efter två timmar var det sålt...

På hundfronten håller Daniel på med Fox tjänstbarhetsprov. Det som tidigare varit den största utmaningen var spåret men nu när det börjat ordna till sig så har platsliggningen börjat krångla. Hå hå ja ja alltid är det något... Men det känns som om dom har en bra plan nu och vi får se hur det går imorgon på träningen.

Vill även passa på och gratta Accsas syster Aqila med sin matte Nina som igår blev uppflyttade till högre spår!!

Nej nu ska jag ta och lägga mig ner och titta på lite tv. Ryggen känns rätt sliten...

:-) A

Rapport från ett regnigt polis SM...

Regnigt var ordet... Vi hade verkligen inte tur med vädret...

Vi åkte ner till Deje på fredagen och lämnade Emil i Daniels sommarstuga. Daniels mormor och morfar har ett sommar hus som dom bor i från vår till höst i Deje. Brevid det huset har Daniels familj sitt sommarhus. Med sig till stugan hade Daniels föräldrar även Daniels Farmor och syster. Så Emil blev stadigt ompysslad av sex vuxna som gav honom uppmärksamhet hela helgen... Han var inte helt nöjd över att komma hem till den grå vardagen efter en sån helg.
Vi sov i Deje natten mellan fredag och lördag och åkte ner till Karlstad på lördag morgon.
Men som sagt vi kunde ha haft bättre väder. När vi mötte Ann nere vid tävlings arenan iförd vantar och mössa förstod jag att jag borde ha packat lite mer varma kläder. Det jag ångrade mest  var att jag valde att packa mina salomon lågskor istället för mina vattentäta kängor (ett beslut som togs med en gnällig make hängande över axeln frågandes hur många skor jag egentligen behöver under två dagar...). När det inte spöregnade var det ett märkligt duggregn som letade sig in överallt. Min stora kula till mage gör att jag inte längre kan ha mina regnbyxor och inte knäppa min regnjacka. Så ja ganska blöt blev jag...
Det trista vädret gjorde också att inte kameran vart så flitigt använd. Samt att dom få bilder vi tog blev lite halvbra skärpa... Här kommer några bilder från uppletandet:

Daniels kurskamrat Sofia med Nemårs Loke. Dom hamnade på en 9e plats i spårhundsgruppen.




Susanna med Qurares Bosco kom 4a i spårhundsgruppen. Accsa fick hälsa på syrran Allt-i´s kavaljer och han ville göra allt annat än att leka. Det har blivit mycket parningar för honom senaste tiden så han är övertygad om att det är så alla tikar vill ha det :-). Väldig trevlig kille var han i alla fall.



Daniels kurskamrat Henrik med Wilses Allex kom 3a i spårhundsgruppen! Härligt med en dalkarl på pallen!
På fredagen hade Henrik en otäck upplevelse då Allex satte sin boll i halsen under kvällspromenaden. Det kunde ha slutat riktigt riktigt illa... Skönt att det hela gick bra och att dom kunde avsluta sitt SM med en bronspeng istället!

Daniels kollega Staffan och "Dille" slutade på en 10e plats i spårhundsgruppen. Det var så regningt när Daniel tog kort på "Dille in action" så det blev bara sudd...

Inte heller på Daniels kurskamrat Johan med Wilses Wittra belv det några kort. Johan och Wittra som fick göra ett sånt tråkigt avslut på civila SM (Wittra skadade sig i modprovet och fick bäras av plan) fick ta igen det nu, dom slutade på en fin fin tredjeplats. Det blev lite missförstånd i modprovet denna gången som gjorde att dom förlorade många värdefulla poäng, men en tredjeplats i skyddshundsgruppen får dom ändå vara nöjda med!

Kul för mig att få träffa flera av Daniels kurskamrater som jag bara hört berättats om. Vi träffade även lite andra bekanta. Alltid trevligt att träffa hundvänner även om vädret som sagt kunde ha varit bättre...

Och än en gång Grattis till Henrik & Johan för sina brons platser, inte dåligt med tänke på att dom blev hundförare för bara några månader sedan!


Avslutar med en bild på ett par trötta goa killar!!

:-) A