Träning å lite annat...

Är verkligen inte särskillt aktiv med mitt bloggande just nu. Men det händer iaf grejjer här även om det inte syns i bloggen ;-)

Vi hade det fortsatt kallt även under förra veckan, men strax innan helgen vände det äntligen och vi har nu bara några få minusgrader.

Vi har lite olika ställen där vi brukar gå med hundarna, men eftersom det är dragna skidspår i elljusspåret nedanför oss nu så försöker vi undvika att gå så mycket där nu.
Vi brukar ibland gå med vår kompis Johan och hans labbe Nicke vid gamla militär området I13. När det var 20 minus tyckte Emil inte att det var allt för kul att hänga med ut och gå. Så vi lät honom åka vagn inpackad i en filt då vart han betydligt nöjdare. Erik fick åka på Daniels rygg. Det gäller att ha gott om prylar om man ska få prommisarna att fungera för alla, olika vagnar, bärselar och annat ;-)


Högosta flocken + Nicke ute på "prommis", Johan är fotograf.




När vi var uppe vid I13 träffade vi en annan gammal bekant. Micke som var den första som lånade våran Isa att tävla drag med (han tipsade oss sedan om Kajsa som tog över tävlandet med Isa). Senare skaffade han sin vorsteh Ozzy och dom har haft otroligt fina framgångar och vunnit både SM, EM och VM medaljer!
Nu hade Micke skaffat en valp (efter Ozzy) lilla Dexter! Så himlans söt med sina jätteöron<3 




Risk ville givetvis ha igång Dexter för lite lek. Men han var (inte helt otippat) lite väl burdus tyckte Dexter... Den höga svansföringen håller i sig... Risk fattar inte varför inte alla tycker det är kul att bli bitna i öronen och ryckta i pälsen... Accsa är liiite väl snäll när den lilla hulliganen leker med henne.

Hemma på kvällarna är det mycket soffmys, Risk är helt inne på att det är mycket trevligt att soffmysa. Så pass trevligt att vi andra har svårt att få plats...



Jag somnade på soffan... Lite skev fördelning av soffplatserna kanske. En viss liten apa kan verkligen berda ut sig!


Sovstund med hussen!

När Daniel och Accsa var och jobbade förra veckan hände något märkligt. Risk satt inne på golvet i vardagsrummet och plötsligt kommer Isa insladdande och slår ner framtassarna i världens lekinvit. Risk vänder sig om och tittar bakom sig som om han undrade vem det var hon ville leka med... När det tillslut går upp för honom att det finns inga andra hundar hemma är lyckan total!!
Isa är dock betydligt mer vårdslös när hon leker, så det är tur att det inte händer så ofta. Rätt som det är så ser jag hur Risk står och juckar på henne (Han når givetvis inte upp och håller bara i ena bakbenet på henne, men jag förklarade att den här typen av "lek" var inte aktuell för honom!!)... Å då slår det mig, tanten löper ju. Hon blöder nästan ingenting numera så man märker det knappt. Men nu tyckte hon alltså att det var läge att socialisera med Risk (som hon annars bara morrar åt), snusk tant!!
Vad förvånad han kommer bli när löpet är slut och hon blir samma sura tant igen.


Så numera kan han tom få dela bädd med tanten...


I lördags var det dax för lite skyddsträning i Grängesberg igen, Jättekul!
Daniel körde mycket munkorg med Accsa och det fungerade riktigt bra! Vi har skyndat långsamt med skyddet och nu börjar transporter släppanden urbackningar och korgarbete att bli riktigt bra. Det känns absolut som om det kommer bli tävlingsdax i vår!
Tack för en jättekul dag, duktiga figgar och trevligt sällskap!


Accsa in acton.


Lilla "Rusa" (Bettans Australian cattledog) var i fin form! Dom är verkligen en färgklick i svenska elitskyddet. Dom har varit snubblande nära certen under förra året så 2010 kommer bli ett spännande år! Jag är övertygad om att vi kommer få se en hel del fina tävlingsprestationer under året. 


Rusabusa in action!


Risk höll sig i skinnet den här gången när han fick komma in lite då och då som "pausfågel". Inga känsloutbrott när han hörde piskan ;-). Tyst och fin liten kille!
Daniel körde kontakt och koncentrationsövningar med honom mitt bland alla hundar som skyddstränade. Han är ju väldigt duktig på det hemma. Så nu kan man väl säga att ahn fick maximal störning. Han skötte sig finfint, han fokuserade bara på hussen trots allt "rajraj" runtomkring. Han ser så fruktansvärt söt ut med sina stora öron när han sitter och stirrar på hussen. D tränar uthålligheten mer och mer i kontakten så han får sitta och stirra ett bra tag innan belöningen kommer, samtidigt som hussen lite elakt "tappar" gobitar kampduttar och annat runt honom. Ser ut som dom små intensiva ögonen ska "ploppa ut" och han bryter inte kontakten. Han är en duktig liten svartnos <3.
Han har fått många fina komplimanger, vid det här laget. Många tycker att han är en riktigt trevlig hund och han ser ut som om han kommer kunna bli en riktig snygging, inte överdrivet stor men ganska kompakt och fin i kroppen. Väldigt social och trevlig men samtigt väldigt "på" och orädd. Kamplusten och föremåls intresset är det inte heller några fel på... Accsa "bygger" på det varje dag ;-). Hon som är en riktig "kampidiot" stoppar dagligen in ett skinn i munnen på Risk som hon sedan bogserar omkring honom i. Hon är lugn och fin och gör bara  något enstaka litet ryck någon gång ibland i skinnet, å håller inte Risk i ordentligt så kör hon världens ärevarv och riktigt pekar finger åt honom innan hon kommer och bjuder in honom igen.  Så numera när Daniel kampleker med Risk så håller han i för kung och fosterland oavsett vad Daniel gör... han vet ju att det kan försvinna annars ;-).
Hussen är verkligen super nöjd med sin lilla ögonsten!


Vår andra lilla lilla kille som också fick vara med på hundträning. Han var givetvis mest intresserad av all utrustning... vem behöver barnleksaker när det finns skinnflärpar??!


Nej nu är det dax att äta lite lunch!

:-) A

Kommentarer
Postat av: Lina

Härligt med en uppdatering!



Låter som alla i eran flock uppför sig finemang, inklusive er tvåbeningar! ;-)



Ta hand om er!



Kramar



Postat av: Magda

Lite tomt var det att komma hem utan grisen, men Flora tyckte att det var toppen;-)

Är säker på att bröderna kommer ha super kul i helgen & räknar med att få tillbaka en trött liten gris på söndag:-)

Ta hand om guldklimpen & snälla sälj honom INTE även om han kanske väcker er liiite tidigare än önskat;-)



Kramkram

2010-01-21 @ 18:59:11
URL: http://quincygardensflora.bloggagratis.se/
Postat av: Eva

Roligt med uppdatering! Nu blir det väl ofta framöver när du har ny kamera!

Låter som Risk ska bli en riktigt bra hund!

2010-01-21 @ 19:13:41
URL: http://www.kohagslyckanskennel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback